Κώστας Μιαούλης

Το «ΑΕΚ να μας αρέσει» απέχει από μία παρότρυνση διεκδίκησης τίτλου

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για την παρότρυνση Μελισσανίδη στον Μοράις, την βρίσκει σε θετική κατεύθυνση, αλλά εξηγεί πως ομάδα που παίζει καλά, δεν κερδίζει πάντοτε.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης έδωσε την κατεύθυνση στον Μοράις για μία ομάδα που ν’ αρέσει στο κοινό της. Αυτή η ατάκα του Μελ επιδέχεται πολλών ερμηνειών, αλλά δέχομαι πως είναι κάτι που επιθυμούμε όλοι. ΑΕΚ σημαίνει επίθεση για τους οπαδούς της, ΑΕΚ σημαίνει να προσπαθείς πάντα για τη νίκη, να βάλεις περισσότερα από τον αντίπαλο σου.

Άλλωστε η «Ένωση» ακόμα και σε σεζόν που δεν πήρε τίτλους κατά το παρελθόν, έτυχε καθολικής αποδοχής από το ουδέτερο κοινό για το καλό ποδόσφαιρο που έπαιξε και το καλό θέαμα που πρόσφερε. Κάπου εδώ όμως προκύπτει κι ένα μεγάλο ερώτημα: Στον Κετσπάγια έγινε μία ανάλογη παρότρυνση; Ή μήπως εκεί υπήρχε αποκλειστικά και μόνο η ξεκάθαρη εντολή για κατάκτηση του τίτλου;

Η ατάκα «μια ΑΕΚ που θα μας αρέσει» έχει μία συγκεκριμένη και ξεκάθαρη έννοια, αλλά αφήνει και κάτι αφηρημένο ως προς την ανταγωνιστικότητα της για τον τίτλο. Διότι το ωραίο ποδόσφαιρο, μπορεί να είναι τέτοιο που δεν θα σε φέρνει πάντα νικητή σε ένα ματς. Μπορεί να παίξεις σε 10 παιχνίδια όμορφο ποδόσφαιρο, αλλά να νικήσεις στα έξι και σε τέσσερα να κάνεις ισοπαλίες και ήττες. Οπότε το ωραίο ποδόσφαιρο από μόνο του δεν δίνει κάποιο σύνθημα τίτλου, τουλάχιστον όχι ξεκάθαρα. Σίγουρα θα είναι σημαντικό, να απολαύσει ο κόσμος κάτι καλύτερο από το θέαμα που παρακολούθησε στις πρώτες αγωνιστικές από την ΑΕΚ, που κατά τη γνώμη μου σε κάποιες περιπτώσεις πάντως, για να είμαστε και ΟΚ με όλους, δεν ήταν και τόσο κακό.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα του Τιμούρ ήταν η έλλειψη πειθαρχίας, τόσο αγωνιστικά, όσο και τακτικά. Σε κάποια από τα πρώτα πέντε ματς, αυτό το ελεύθερο ματς, ειδικά στις τρεις νίκες, έδωσε και καλές στιγμές. Επίσης ένα θέμα ήταν και η άμυνα, που έδειξε, ακόμα και στη Λάρισα, να μην λειτουργεί όπως πέρσι. Για να είμαστε ειλικρινείς και στα πέντε παιχνίδια ως τώρα, η «Ένωση» είχε αμυντικά θέματα, σε μικρά ή μεγάλα διαστήματα των αγώνων.

Αυτή η παρότρυνση στον Μοράις σε αυτό το σημείο, δίνει ένα ξεκάθαρο στίγμα. Πως για το αφεντικό της ΑΕΚ σημασία έχει ν’ αρχίσει η ομάδα να γίνεται ελκυστική για το κοινό της. Καθώς αυτό είναι το μόνο δεδομένο που περνάει από το χέρι σου, όσο το «σύστημα» εξακολουθεί να έχει τα ηνία της διαιτησίας. Από την άλλη και ο Μελισσανίδης οφείλει να κατανοήσει πως κάποια στιγμή, πρέπει να δώσει και τον απαραίτητο χρόνο, αν και εφόσον έχει βρει έναν προπονητή, τον οποίο α) πιστεύει στις δυνατότητες του και β) έχουν αποφασίσει για το είδος του ποδοσφαίρου, που θέλουν να παίξει η ομάδα.

Από εκεί και πέρα ήρθε το ευχάριστο νέο με την υπογειοποίηση που είναι αλληλένδετη και πάει πακέτο με την κατασκευή του γηπέδου, αφού πρόκειται για ένα συνοδευτικό έργο. Η Περιφέρεια τουλάχιστον έχει κρατήσει μία σωστή στάση, με τις όποιες καθυστερήσεις και μακάρι σύντομα να έρθει το νέο που αναμένουν όλοι για την οικοδομική άδεια.

Η στήλη πάντως δικαιώνεται για τις ανησυχίες της ως προς το σύστημα που τις τελευταίες εβδομάδες παίζει μπάλα μόνο του. Άλλωστε από την περασμένη εβδομάδα ο γράφων είχε...προβλέψει πως ο Αρετόπουλος θα σφύριζε στο Φάληρο το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ. Όχι πως ο διαιτητής που ορίστηκε για το ΑΕΚ-Πανιώνιος είναι καλύτερος, μιας και έχει κι αυτός προλάβει να κάνει μία...θετική εμφάνιση σε αγώνα των «ερυθρολεύκων» την προηγούμενη σεζόν.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x