Κώστας Νικολακόπουλος

Το ανέκδοτο, οι χειρότερες απώλειες και το «απλό» για τον Ολυμπιακό

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για το παιχνίδι του Ολυμπιακού, αλλά και την εξέλιξη του πρωταθλήματος.

***Θεωρητικά ο Ολυμπιακός δίνει σήμερα στο Καραϊσκάκη ένα από τα εύκολα παιχνίδια του στο φετινό πρωτάθλημα, υποδεχόμενος το Λεβαδειακό.

***Μόνο που μπαίνοντας στην 10η αγωνιστική της διοργάνωσης, το «εύκολο παιχνίδι» μοιάζει με ανέκδοτο, με βάση όσα έχουμε δει μέχρι τώρα! Εδώ υπάρχει ένας…συναγωνισμός των μεγάλων ομάδων, για το ποιος θα κάνει την πιο μεγάλη γκέλα-η, πιο σωστά, ποιος θα χάσει τους περισσότερους πόντους.

***Ο ΠΑΟΚ έχει φέρει ισοπαλίες με Ξάνθη μέσα και Βέροια έξω κι έχασε από τον Ατρόμητο μέσα κι από τον Πανιώνιο έξω…Η ΑΕΚ μετά από σερί ισοπαλίες στο ΟΑΚΑ με Ηρακλή, Ατρόμητο και Πανιώνιο, έφερε Χ και στην Κέρκυρα…Κι ο Παναθηναϊκός έχει μέσα ήττα από την Ξάνθη κι ισοπαλίες έξω με Παναιτωλικό, Βέροια και Πανιώνιο…Δηλαδή, βγάζοντας τα αποτελέσματα στα ντέρμπι, κάθε μία ομάδα έχει ήδη από τέσσερις απώλειες!

***Ο Ολυμπιακός, από την πλευρά του, έχει περιορίσει τις δικές του απώλειες σε δύο ματς, την ήττα στη Λάρισα και την ισοπαλία με την Κέρκυρα στον Πειραιά, αλλά νομίζω ότι οι δύο δικές του ζημιές ήταν μεγαλύτερες από τις περισσότερες των άλλων, διότι απέτυχε να κερδίσει νεοφώτιστες ομάδες…

***Κατά την γνώμη μου, το δικό του Χ με την Κέρκυρα και το Χ της ΑΕΚ με τον Ηρακλή είναι οι χειρότερες γκέλες-και στη συνέχεια οι ισοπαλίες των ΠΑΟ και ΠΑΟΚ στη Βέροια, αυτή της ΑΕΚ στην Κέρκυρα κι η ήττα του Ολυμπιακού στη Λάρισα. Διότι, οι άλλες απώλειες ήρθαν από ομάδες όπως ο Ατρόμητος, ο Πανιώνιος κι η Ξάνθη, ακόμη κι ο Παναιτωλικός, που εδώ και χρόνια αποτελούν δύσκολα εμπόδια για τους μεγάλους.

***Με αυτό το σκεπτικό, ο Ολυμπιακός παρά το υπέρ του +6 και +7 τούτη την στιγμή, δεν έχει περιθώρια για καινούργιο στραβοπάτημα. Και ψυχολογικά, αλλά και και βαθμολογικά! Εδώ το πράγμα είναι απλό: κερδίζει ο ίδιος σήμερα το Λεβαδειακό, ξεφεύγει 9 πόντους της ΑΕΚ και περιμένει με την άνεση του να δει το Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ, προκειμένου να εκμεταλλευθεί το όποιο αποτέλεσμα και να αφήσει κι άλλο πίσω έναν από τους δύο η, και τους δύο!

***Οτιδήποτε άλλο θα είναι για τον Ολυμπιακό μία πολύ κακή εξέλιξη. Κι από πλευράς της ηρεμίας της ομάδας ενόψει της ρεβάνς με τον ΑΠΟΕΛ κι από πλευράς ακόμη βαθμολογικά, αφού στην οικονομία του πρωταθλήματος θα μετρήσει-ειδικά όταν έρθει η ώρα που το Γενάρη οι πρωταθλητές θα παίξουν τρία σειρά ματς εκτός έδρας με Αστέρα, Ξάνθη και Πλατανιά, πριν ξεκινήσει ο β΄γύρος, στον οποίο θα έχουν έξω και Παναθηναϊκό και ΑΕΚ και ΠΑΟΚ…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x