Viral

Το απίστευτο κατόρθωμα του Λιούις Πιού

Ο Λιούις Πιού έκανε κάτι που μοιάζει αδιανόητο. Κολύμπησε για 350 μέτρα στην παγωμένη θάλασσα της Ανταρκτικής και επιβίωσε.

Λένε πως η ανθρώπινη αντοχή δεν έχει όρια. Αν πάντως έχει, ο Λιούις Πιού τα… έσπασε. Ο 45χρονος Βρετανός κολύμπησε για 350 μέτρα στην παγωμένη θάλασσα της Ανταρκτικής.

Η θερμοκρασία στο νερό ήταν -1ο Κελσίου και στον αέρα -37ο Κελσίου, ενώ ο άνεμος «ταξίδευε» με 75 χιλιόμετρα την ώρα, δημιουργώντας συνθήκες… θανάτου. Κι όμως ο Πιού τα κατάφερε περιγράφοντας την εμπειρία την πιο τρομακτική που έχει βιώσει.

inner

Ο Πιού δεν… τρελάθηκε ξαφνικά και αποφάσισε αυτό το παράτολμο εγχείρημα. Προσπαθεί με τον τρόπο αυτό να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για το περιβάλλον και ήδη έχει κολυμπήσει στην Αρκτική, στη λίμνη Έβερεστ, στις επτά θάλασσες της Ευρώπης και στη Μέση Ανατολή.

«Οι θάλασσες καταστρέφονται και η γενιά μας οδηγεί τα είδη της ζωής στην εξαφάνιση αλλάζοντας δραματικά τα διάφορα οικοσυστήματα και αφήνοντας στα παιδιά μας έναν πλανήτη που σταδιακά δεν θα είναι κατοικήσιμος», αναφέρει ο ίδιος.

inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x