sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Το νταμπλ του μεγάλου Τσόρι

Ο Τσόρι Ντομίνγκες παντού. Ο Αργεντινός άσος του Ολυμπιακού ήταν καθοριστικός στη φετινή πορεία των Πειραιωτών, σκοράροντας σε όλες τις διοργανώσεις. Κάτι που δεν κατάφερε κανείς άλλος «ερυθρόλευκος».

Πολλές φορές η άποψη για το ποιος παίκτης είναι κορυφαίος μιας ομάδας που έχει πετύχει τους στόχους, που έχει φθάσει στο νταμπλ είναι υποκειμενική, αλλά αναμφίβολα από τον φετινό Ολυμπιακό ξεχώρισε ο Τσόρι Ντομίνγκες. Ο 34χρονος μεσοεπιθετικός ήταν αυτός που βγήκε μπροστά στα δύσκολα και ο πιο συνεπής με την απόδοση του.

Εκτός από τις στιγμές μαγείας που χάρισε στους οπαδούς των Πειραιωτών, αλλά και στο φίλαθλο κόσμο γενικότερα, πέτυχε και κάτι άλλο που δεν έκανε κανείς άλλος παίκτης των «ερυθρόλευκων» στη φετινή σεζόν.

Με το πανέμορφο τέρμα που σημείωσε στον τελικό (3-1) του Κυπέλλου κόντρα στην Skoda Ξάνθη, κάνοντας στο 63’ το 2-0, έβαλε γκολ στην μοναδική διοργάνωση που δεν το είχε πράξει στη φετινή σεζόν.

Ο Ντομίνγκες έκανε 30 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, τις οποίες συνδύασε με 15 γκολ και 13 (!) ασίστ. Επίσης, πέτυχε από ένα τέρμα σε Champions League και Europa League στις έξι και δύο εμφανίσεις του αντίστοιχα.

Κανείς άλλος παίκτης του Ολυμπιακού δεν έχει σκοράρει σε όλες τις διοργανώσεις στις οποίες πήρε μέρος φέτος η ομάδα του, με τον Αργεντινό να συμπληρώνει το μοναδικό κομμάτι που έλειπε από το παζλ του.

Κάτι που δεν κατάφερε να κάνει ο Κώστας Μήτρογλου, ο οποίος πέτυχε αρκετά γκολ και φέτος, αλλά στα περίπου 15 λεπτά που έπαιξε στον τελικό του ΟΑΚΑ, δεν μπόρεσε να σκοράρει. Στο πρωτάθλημα σκόραρε 16 φορές σε 24 παιχνίδια, στο Champions League δύο σε έξι ματς και ένα σε δύο αγώνες Europa League.

Επιμέλεια: Αποστόλης Λιβάνιος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x