Champions League

Το έκανε ντέρμπι

Ένα γκολ του Φόρσμπεργκ στις καθυστερήσεις έφερε το 2-1 στο Σάλτσμπουργκ-Μάλμε και έκανε ντέρμπι το ποια ομάδα θα προκριθεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ την επόμενη εβδομάδα.

Η Σάλτσμπουργκ νίκησε 2-1 τη Μάλμε στην Αυστρία στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ και άφησε ανοιχτή τη ρεβάνς στη Σουηδία την ερχόμενη εβδομάδα, αφού οι Αυστριακοί είχαν τον έλεγχο και προηγήθηκαν 2-0, όμως στο 90΄ δέχτηκαν το γκολ από δικό τους λάθος και, έτσι, η ρεβάνς θα είναι «κόλαση».

Από την αρχή της αναμέτρησης, οι Αυστριακοί έχαναν ευκαιρίες και δημιουργούσαν τις προϋποθέσεις για ένα γρήγορο γκολ, το οποίο πέτυχαν στο 16’, όταν μετά από κόρνερ του Λέιτγκεμπ, ο Σοριάνο σούταρε στο δοκάρι και στην επαναφορά το δυνατό σουτ του Σιέμερ άνοιξε το σκορ για τη Σάλτσμπουργκ. Η απογοήτευση των Σουηδών βοήθησε τους γηπεδούχους να συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό και να δημιουργούν συνεχώς κινδύνους μπροστά στην αντίπαλη εστία. Μόνο στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου μέρους, η Μάλμε βγήκε μπροστά και δημιούργησε κάποιους κινδύνους για την εστία του Γκουλάκσι.

Στην επανάληψη, οι Αυστριακοί μπήκαν ξανά δυνατά κα έχασαν κάποιες ευκαιρίες, φτάνοντας στο 2-0 με το καταπληκτικό απευθείας φάουλ του Σοριάνο στο 54’. Αυτό ανάγκασε τη Μάλμε να βγει μπροστά και να χάσει ευκαιρίες, αναγκάζοντας τον Γκουλάκσι σε σημαντικές επεμβάσεις. Στη συνέχεα, οι παίκτες της φιναλίστ του Κυπέλλου Πρωταθλητριών του 1979 πίεζαν, αλλά η αμυντική διάταξη των γηπεδούχων, με τις αλλαγές που πραγματοποίησε ο προπονητής τους, δεν τους επέτρεπαν να απειλήσουν. Όμως, μια αναμπουμπούλα στο 90’ και ένα λάθος της άμυνας και του Γκουλάκσι, βοήθησε τον Φόρσμπεργκ να πλασάρει σε κενή εστία, να μειώσει σε 2-1 και να αφήσει ανοιχτούς λογαριασμούς για τη ρεβάνς της ερχόμενης εβδομάδας.


ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ: Γκουλάκσι, Σβέγκλερ, Σιέμερ, Ούλμερ, Αντρέ Ραμάλιο, Μανέ (80’ Μπρούνο), Ιλσάνκερ, Λέιτγκεμπ (87’ Κεϊτά), Κάμπι, Σάμπιτζερ (85’ Αλαν), Σοριάνο

ΜΑΛΜΕ: Ολσεν, Τίνερχολμ, Χέλαντερ, Ρικαρντίνιο, Γιόχανσον, Χαλστί, Αντου, Κρουν (87’ Τσιμπίτσκι), Ρόζενμπεργκ, Φόρσμπεργκ, Τελίν (61’ Ερικσον)


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x