Τένις

Το έκανε πάλι το «θαύμα» του!

Την πρόκριση στον 3ο γύρο του Ρολάν Γκαρός πήρε ο Θανάσης Κοκκινάκης μετά τη νίκη του με 3-2 σετ κόντρα στον Μπέρναρντ Τόμικ, αν κι έχανε 2-0. Επόμενος αντίπαλός του θα είναι ο Νόβακ Τζόκοβιτς.

Τρομερή εμφάνιση! Ο Θανάσης Κοκκινάκης επέστρεψε από την… κόλαση του 0-2 απέναντι στον Μπέρναρντ Τόμικ στο Ρολάν Γκαρός και κατάφερε να κάνει τη μεγάλη "ανατροπή", παίρνοντας τη νίκη-πρόκριση με 3-2 σετ. Αυτή θα είναι η πρώτη συμμετοχή του 19χρονου άσου στον τρίτο γύρο σε τουρνουά Grand Slam.

Έτσι, πλέον ο Ελληνοαυστραλός, Νο84 στην παγκόσμια κατάταξη, θα έχει πολύ δύσκολο έργο στους «32» του Ρολάν Γκαρός, καθώς θα αντιμετωπίσει το Νο1, τον Νόβακ Τζόκοβιτς που διανύει περίοδο καταπληκτικής φόρμας.

Το ματς:

Μουδιασμένα μπήκε στο χωμάτινη γήπεδο στο Παρίσι ο Θανάσης Κοκκινάκης. Το σερβίς του δεν ήταν καλό, καθώς χαρακτηριστικά δεν είχε ούτε ένα άσο, αλλά μονάχα ένα double fault. Αυτό το εκμεταλλεύτηκε άρτια ο Μπέρναρντ Τόμικ στο τέταρτο game και κατάφερε να κάνει το πρώτο break του αγώνα. Έτσι, πήρε το προβάδισμα με 4-1 games και ακολούθως δε δυσκολεύτηκε να πάρει το πρώτο σετ με 6-3.

Ανάλογη ήταν και η εικόνα στο δεύτερο σετ. Ο 19χρονος ομογενής από την Αδελαΐδα δεν μπόρεσε να σημειώσει ούτε τώρα κάποιο άσο και το άγχος του φάνηκε από το γεγονός πως έκανε δύο διπλά λάθη στο σερβίς του. Ο Τόμικ, παρότι ήταν μέτριος στις επιστροφές, κράτησε το σερβίς του και στις έξι απόπειρες για break του Κοκκινάκη, ενώ βρήκε την ευκαιρία να "χτυπήσει" και να κάνει το «σπάσιμο» σε μόλις δύο ευκαιρίες. Έτσι, πήρε και το δεύτερο σετ με 6-3 και έδειξε πως είναι το απόλυτο "αφεντικό" του αγώνα.

Ευτυχώς, ο Θανάσης Κοκκινάκης, αντί να το βάλει κάτω, πείσμωσε για τα καλά. Βελτίωσε αισθητά το σερβίς του στο τρίτο σετ και έκανε 8 άσους έναντι μόλις ενός του αντιπάλου του. Παρότι έδειξε πάλι μία δυσκολία στο να πάρει τον αποφασιστικό πόντο για να κάνει το break, τα κατάφερε εξαιρετικά στο έκτο game και πήρε το προβάδισμα με 4-2 games. Φυσιολογικά και με την ψυχολογία με το μέρος του, πήρε το τρίτο σετ με 6-3 και μείωσε σε 2-1.

Με… φόρα από την εξέλιξη αυτή μπήκε και στο τέταρτο σετ ο Θανάσης Κοκκινάκης. Ο Ελληνοαυστραλός έδειξε έτοιμος να κάνει τη μεγάλη "ανατροπή", κάνοντας διπλό break στο σερβίς του Μπέρναρντ Τόμικ και προηγήθηκε με 3-0. Ο Αυστραλοκροάτης απάντησε και μείωσε σε 3-2 games, όμως ο Κοκκινάκης κράτησε την ψυχραιμία του και, δείχνοντας την ίδια επιθετικότητα στο σερβίς, έφτασε σε 7 άσους. Με αυτό τον τρόπο φυσιολογικά πήρε και αυτό το σετ με 6-4 και ισοφάρισε σε 2-2. Ωστόσο, λίγο πριν ολοκληρώσει την προσπάθειά του, αντιμετώπισε ένα πρόβλημα τραυματισμού στο ισχίο.

Αυτό πιθανότατα του στοίχισε στο ξεκίνημα του τελευταίου και καθοριστικού σετ. Ο Μπέρναρντ Τόμικ «έσπασε» γρήγορα το σερβίς του 19χρονου άσου και πήρε το προβάδισμα με 4-1 και 5-2 games. Όντας "με την πλάτη στον τοίχο", ο Κοκκινάκης δεν πανικοβλήθηκε. Απάντησε εξαιρετικά στα τρία match points του Τόμικ, έκανε το break ακολούθως και ισοφάρισε σε 5-5! Έτσι, μετά το 6-6. Στο τελευταίο game του αγώνα έδειξε «ολύμπια» ψυχραιμία και πήρε το σετ με 8-6. Με αυτό τον τρόπο, ολοκλήρωσε την «επική ανατροπή» και πήρε τη νίκη με 3-2 σετ.

Επιμέλεια: Αριστοτέλης Παπαδάκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x