Διονύσης Δεσύλλας

Το «εξάρι», ο Λάζαρος και το πρώτο δείγμα

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει στο sportfm.gr για τις μεταγραφικές εξελίξεις στον Παναθηναϊκό, τον Χριστοδουλόπουλο, και το πρώτο φιλικό κόντρα στην Ααχεν.

Του Διονύση Δεσύλλα
twitter@dionisis_d


Ξεκινάμε με τα αγωνιστικά και φυσικά πιο «φρέσκα». Πρώτο φιλικό, βλέπετε, ενόψει της νέας σεζόν και ο κόσμος, μέσα στην καλοκαιρινή ραστώνη, περιμένει να διαβάσει αναλύσεις, κριτικές και σχόλια για τον πρώτο αγώνα της ομάδας. Δεν χρειάζονται, όμως, ιδιαίτερες αναλύσεις.

Κι αυτό γιατί μιλάμε για ένα ματς που περισσότερο έγινε για να ξεμουδιάσουν οι ποδοσφαιριστές, μόλις τέσσερις μέρες μετά την έναρξη του βασικού σταδίου της προετοιμασίας και σε καμία περίπτωση δεν αποτέλεσε κάποια… δοκιμή για τη συνέχεια και ενόψει των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων.

Οι «πράσινοι» είχαν τα κάτω τους και τα πάνω τους. Ξεκίνησαν νωθρά, «έμπαζαν» σχεδόν από παντού στο πρώτο 30λεπτο και άρχισαν να σοβαρεύονται να ισορροπούν την κατάσταση στη συνέχεια. Θέλουμε ακόμη περισσότερα δείγματα για να αρχίσουμε να βγάζουμε συμπεράσματα για την ομάδα που θέλει να χτίσει ο Αντρέα Στραματσόνι. Ακόμη είναι πολύ νωρίς. Σε ό, τι έχει να κάνει με τον Ιβάν Ιβάνοφ, που έκανε το ανεπίσημο ντεμπούτο του ακόμη είναι έξω από τα νερά του, κάτι που φάνηκε. Χρειάζεται ρυθμό, προπονήσεις και φυσικά να γνωρίσει τους νέους του συμπαίκτες. Όλα θα γίνουν με τον χρόνο.

«Κόφτης»

Σε προηγούμενο κείμενο, αναφερόμενοι στην επικείμενη απόκτηση του εξαιρετικού επιθετικού, Βίκτορ Ιμπάρμπο, τονίζαμε ότι με τέσσερις τέτοιους ποδοσφαιριστές… γίνεται η δουλειά (θεωρητικά πάντα) για τον Παναθηναϊκό. Κι’ αυτό γιατί, οι «πράσινοι» βάζουν ποιότητα και προσωπικότητα στο ρόστερ, στοιχεία που έχουν λείψει τα τελευταία χρόνια. Όταν, για παράδειγμα, ήρθαν τον Ιανουάριο οι Λέτο, Μολέδο, Μέστο που προστέθηκαν στους Μπεργκ, Ζέκα, Πέτριτς, ανέβασαν ποιοτικά την ομάδα. Τώρα, ήρθε ο Ιμπάρμπο, που είναι τέτοιας «πάστας» ποδοσφαιριστής. Δεν αρκεί, όμως...

Θυμίζω ότι οι «πράσινοι» έχουν αποκτήσει τον Ιβανόφ, έναν παίκτη που έχει δεδομένη κλάση, αλλά μένει να δούμε αν όντως έχει ξεπεράσει τα προβλήματα τραυματισμού που τον ταλαιπώρησαν. Ηρθε, επίσης, ο Σουηδός μπακ Χουλτ, έρχεται ο Γουακάσο, ενώ δεν αποκλείεται να αποκτηθεί και ο Σίλντεφελντ, που, κατά την άποψή μου, είναι μια εξαιρετική περίπτωση για το «τριφύλλι» για πολλούς και διάφορους λόγους. Ξέρει την ομάδα, έχει χαρακτηριστικά ηγέτη στην άμυνα και μαζί με τον Μολέδο, μπορούν να κάνουν ένα αχτύπητο δίδυμο στα μετόπισθεν των «πράσινων».

Όλα καλά κι ωραία, μέχρι εδώ. Υπάρχει, όμως, μια μεγάλη «εκκρεμότητα», η οποία, όπως φαίνεται δεν θα… τακτοποιηθεί. Κι όπου «εκκρεμότητα» βάλτε τον αμυντικό μέσο. Δεν είναι δυνατόν το μεγαλύτερο κενό για τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό να μην καλυφθεί με έναν ποδοσφαιριστή που θα έρθει για να πάρει τη φανέλα βασικού με το «καλημέρα».

Ο Παναθηναϊκός πρέπει να αποκτήσει έναν ποδοσφαιριστή γι’ αυτή τη θέση, από το πάνω ράφι. Πρέπει να έρθει ένας παίκτης, όχι απλά για να πλαισιώσει τους Κάρλος Ζέκα και Γιώργο Κουτρουμπή, αλλά για να γίνει ο βασικός αμυντικός μέσος. Όλα αυτά τη στιγμή που ο Τάσος Λαγός έχει αποχωρήσει, ενώ ο Μάικλ Εσιέν δεν υπολογίζεται.

Θα είναι λάθος να μην αποκτηθεί «εξάρι» πρώτης διαλογής. Και δεν έχει λογική να μη γίνει κάτι τέτοιο, τη στιγμή που η θέση έχει μείνει «ορφανή» και που, από πέρυσι, αποτελεί τη μεγαλύτερη «πληγή» για την ομάδα. Θα είναι λάθος να μην παρθεί ένας ποδοσφαιριστής ικανός να «κουβαλήσει» στις πλάτες του το κέντρο της ομάδας και να γίνει το σημείο αναφοράς της μεσαίας γραμμής. Η απόκτηση ενός «βαρβάτου» αμυντικού μέσου είναι επιτακτική ανάγκη για το «τριφύλλι».

Λάζαρος

Όπως θα ακούσατε από τον ΣΠΟΡ FM, οι «πράσινοι» εξετάζουν την περίπτωση του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου. Για την ακρίβεια, είναι σε προχωρημένες συζητήσεις με τον παίκτη ο οποίος απολαμβάνει τις διακοπές του στη Θεσσαλονίκη.

Η Ελλάς Βερόνα, με την οποία ο Λάζαρος έχει συμβόλαιο μέχρι το 2018 υποβιβάστηκε και ο ποδοσφαιριστής θα προσπαθήσει να μείνει ελεύθερος για να φορέσει την πράσινη φανέλα. Αν η μεταγραφή γίνει, είναι ένα θετικό νέο για το «τριφύλλι».

Ο Λάζαρος είναι Ελληνας και τώρα τελευταία δεν υπάρχουν πολλοί… ντόπιοι στον Παναθηναϊκό, γνωρίζει πολύ καλά την ομάδα και αναμφίβολα έχει ποιότητα και εμπειρία, κάτι που, επίσης, χρειάζονται οι «πράσινοι».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x