Δελτία Τύπου

Το ελληνικό Golden Foot στον Πίρλο!

Ολοκληρώθηκε σήμερα η ψηφοφορία του Sportday.gr για το Golden Foot του 2013.

Για πάνω από 3 μήνες το site της SPORTDAY, του μοναδικού ελληνικού Μέσου που αντιπροσωπεύει τη χώρα στο θεσμό του Πριγκιπάτου του Μονακό, συγκέντρωσε τις ψήφους σας για τον καλύτερο παίκτη-θρύλο του 2013.

Ο θεσμός του Golden Foot ξεκίνησε το 2003 στο Μόντε Κάρλο, από τον πρώτο Ιταλό μάνατζερ, Antonio Caliendo και πλέον έχει καθιερωθεί με μεγάλα ονόματα του ποδοσφαίρου όπως ο Roberto Baggio (2003), o Andriy Shevchenko (2005), ο Ronaldinho (2009) να έχουν αφήσει το αποτύπωμα του ποδιού τους στη λεωφόρο των ποδοσφαιρικών αστεριών, την επονομαζόμενη «Champions Promenade», στην πρωτεύουσα της χλιδής.

Όλοι οι παραπάνω ψηφίστηκαν με κριτήριο τη συνολική προσφορά και παρουσία τους στο χώρο του ποδοσφαίρου για αρκετά χρόνια και συμμετείχαν στην ψηφοφορία μόνο αφού είχαν περάσει τα 28 τους χρόνια.

Πέραν αυτών, το Golden Foot, που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Πρίγκιπα του Μονακό, Αλβέρτου του 2ου, έχει απονεμηθεί σε παλαιότερους θρύλους του ποδοσφαίρου όπως οι Pele, Di Stefano, Puskas, Maradona, Best.

Οι φετινές υποψηφιότητες ήταν οι:

Ντέιβιντ Μπέκαμ
Ικέρ Κασίγιας
Κριστιάνο Ρονάλντο
Ντιντιέ Ντρογκμπά
Σάμουελ Ετό
Αντρές Ινιέστα
Μίροσλαβ Κλόζε
Φρανκ Λάμπαρντ
Αντρέα Πίρλο
Νταβίντ Τρεζεγκέ

Οι αναγνώστες της SPORTDAY και του Sportday.gr προτίμησαν με καταλυτική διαφορά (29%, με μόλις 15% για τον δεύτερο David Beckham) τον ποιοτικό Andrea Pirlo!

Αντρέα Πίρλο:

Η εμπειρία του, ασύγκριτη. Η ποιότητα του παιχνιδιού του, μοναδική. Οι εκτελέσεις του στις στημένες φάσεις, αξιοζήλευτες. Στα 33 του, «καταπίνει» χιλιόμετρα. Η παρουσία του στο χώρο του κέντρου για οποιαδήποτε ομάδα κι αν αγωνίζεται, είναι καταλυτική. Ο Αντρέα Πίρλο, συνεχίζει να συμπεριφέρεται σαν… «πιτσιρίκι» κάθε φορά που μπαίνει στο γήπεδο και αστείρευτη αντοχή, καθοδηγεί άριστα τους υπόλοιπους συμπαίκτες του. Είτε στη Γιουβέντους, είτε στην εθνική ομάδα της Ιταλίας, είτε όταν ανήκε στη Μίλαν. Κορυφαία στιγμή, φυσικά, της ποδοσφαιρικής του καριέρας, ήταν το καλοκαίρι του 2006, όταν με τη «σκουάντρα ατζούρα» κατέκτησε την κορυφή του κόσμου στη Γερμανία, με τη νίκη επί των Γάλλων στον τελικό του Μουντιάλ. Από τρόπαια, όμως, άλλο τίποτα. Με κανένα, όμως, δεν θα άλλαζε τα δύο Τσάμπιονς Λιγκ με τη Μίλαν, σε συλλογικό επίπεδο.

Η επιλογή του ελληνικού κοινού εστάλη στο Μόντε Κάρλο, όπου θα συνυπολογισθεί στην τελική διαδικασία, στις 16 Οκτωβρίου, για το Golden Foot 2013.

Δείτε τα αποτελέσματα εδώ: http://www.sportday.gr/goldenfoot/vote.php

Περισσότερα στο: http://www.goldenfoot.com/

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x