Κώστας Νικολακόπουλος

Το ερωτηματικό του Ισπανού και το παιδί του Μάρκο!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr δύο θέματα για το θέμα στόπερ στον Ολυμπιακό…

• Πολλοί αναρωτιούνται γιατί ο Ολυμπιακός ψάχνεται ακόμη και για δύο στόπερ, από την στιγμή που έχει Σιόβα, Μποτία, Γούτα και Αυλωνίτη, συν τον ταλαντούχο Βούρο.

• Η απάντηση έχει να κάνει κατά πρώτον με την έλλειψη ασφάλειας από την παρουσία ενός έμπειρου ξένου κεντρικού αμυντικού (στιλ Μέλμπεργκ) και κατά δεύτερον με το ερωτηματικό που κουβαλάει μαζί του ο Μποτία. Ερωτηματικό όχι μόνο για το κατά πόσο πραγματικά μπορεί να κάνει τη διαφορά (αφού σε αρκετά ματς την έκανε, όμως σε άλλα έκανε χοντρές γκέλες).

• Με τον Μποτία υπάρχει και κάτι άλλο: πως μπορείς να στηριχθείς πάνω του για τη θέση του ενός βασικού στόπερ, όταν όχι μόνο τραυματίζεται τόσο συχνά, αλλά και ζητάει τόσο εύκολα αλλαγή!

• Να θυμίσω ότι πέρσι ο Ισπανός στόπερ τραυματίστηκε στις 17 Δεκέμβρη στο εντός έδρας 2-0 με τον Πανιώνιο και έκανε να γυρίσει στους αγώνες πάνω από 2,5 μήνες…Τις προάλλες τραυματίστηκε με το που ξεκίνησε η προετοιμασία του Ολυμπιακού και θα μείνει έξω όλο τον Ιούλιο. Βάλτε και τον μισό Αύγουστο θα έλεγα εγώ!

• Να προσέξουμε ότι κατά τη διάρκεια της περασμένης σεζόν ο Μποτία ζήτησε αλλαγή σε άλλα πέντε (!) ματς του Ολυμπιακού, ξέχωρα από εκείνο του Δεκέμβρη, που είχε το σοβαρό τραυματισμό.

• Στο ημίχρονο του 3-1 επί της Νίκης στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος τον Αύγουστο. Στο 56’ του 1-0 επί του Παναθηναϊκού τον Οκτώβριο πάλι στο Καραϊσκάκη. Στο 62΄του 4-0 στην Κέρκυρα τέλη Νοεμβρίου. Στο ημίχρονο του 3-0 επί της Κέρκυρας στον Πειραιά τον Μάρτιο. Και ξανά στο ημίχρονο του 2-2 με τον Πανιώνιο τον Απρίλιο!!!

• Τέλος πάντων, έχει βγει στην αγορά για στόπερ ο Ολυμπιακός και γίνεται ένας μικρός χαμός στα διεθνή media.

• Στο χορό μπήκε κι η μεγάλη πορτογαλική εφημερίδα A Bola, που υποστηρίζει ότι ο Μάρκο Σίλβα θέλει να φέρει στην Ελλάδα ένα στόπερ που είχε στην αγαπημένη του Εστορίλ!

• Ο λόγος για τον Γιόχαν Ταβάρες, τον 27χρονο Γάλλο σέντερ μπακ, τον οποίο είχε αναντικατάστατο επί ενάμιση χρόνο ο Πορτογάλος προπονητής. Και φέτος βέβαια ο Ταβαρές ήταν βασικός, με 30 παιχνίδια πρωταθλήματος κι έξι στο Γιουρόπα Λιγκ, μεταξύ αυτών και κατά του Παναθηναϊκού.

• Ο Ταβαρές (1μ88) αποτελεί και στόχο της πρωταθλήτριας Βουλγαρίας, που διεκδικεί πάλι την παρουσία της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και κοστίζει κάπου 800 χιλ. Ευρώ, γιατί του χρόνου μένει ελεύθερος. Η χρηματιστηριακή αξία του είναι 3,1 εκ. Ευρώ.

• Ο δεξιοπόδαρος Γάλλος πανύψηλος στόπερ πέρσι με τον Μάρκο Σίλβα είχε 28 παιχνίδια στο πορτογαλικό πρωτάθλημακι άλλα 10 στο Γιουρόπα Λιγκ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x