Κινηματογράφος

Το Φεστιβάλ Κανών έχει ελληνική παρουσία…

Μεγάλη τιμή για τον ελληνικό κινηματογράφο μιας και το «India Blues» του Γιώργου Μαρκάκη θα προβληθεί στο 66ο Φεστιβάλ των Κανών, που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 16 και 26 Μαΐου.

Την Τετάρτη στις 17:30 στην αίθουσα «La Marche Du Film screening room PALAIS H» στο 66ο Φεστιβάλ των Κανών, που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 16 και 26 Μαΐου θα προβληθεί το Indian Blues του Γιώργου Μαρκάκη.

Έτσι, μετά την παγκόσμια πρεμιέρα στο European Film Market του 63ου Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βερολίνου, η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Γιώργου Μαρκάκη παίρνει το «χρίσμα» και στο δυνατότερο φεστιβάλ της Ευρώπης.

Το India Blues εξερευνά την ερωτική σχέση δυο ανδρών μέσα από 8 συναισθήματα, ή στάδια, καθώς αμφιταλαντεύονται μεταξύ της αποδοχής και της απόρριψης. Κάθε τμήμα της ταινίας αντιστοιχεί σε ένα συναισθηματικό στάδιο της σχέσης των δύο ανδρών. Από το μαρτύριο στην απάθεια και από την επιθυμία στην απογοήτευση, το «India Blues» είναι μια καταστροφική αλλά συνάμα αληθινή ταινία γύρω από την αγάπη όπως αυτή διαμορφώνεται μέσα στην παράλογη μονοτονία της σύγχρονης ύπαρξης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x