Επικαιρότητα

Το φράγμα των 5.000$ έσπασε η ισοτιμία bitcoin - δολαρίου

Το φράγμα των 5.000 αμερικανικών δολαρίων έσπασε για πρώτη φορά στην ιστορία του την Παρασκευή το bitcoin, σημειώνοντας άνοδο 500% από τις αρχές του έτους.

Το φράγμα των 5.000 αμερικανικών δολαρίων έσπασε για πρώτη φορά την Παρασκευή, η ισοτιμία bitcoin-δολαρίου. Μία ημέρα μετά, η ισοτιμία έχει υποχωρήσει κατά 0,6% και τώρα διαμορφώνεται στα 4.969,1$ για ένα bitcoin.

Το Bitcoin είναι ένα παγκόσμιο σύστημα «κρυπτοεικονισμού» και ψηφιακών πληρωμών που επί της ουσίας αποτελεί το πρώτο αποκεντρωμένο ψηφιακό νόμισμα, δεδομένου ότι το σύστημα λειτουργεί χωρίς κεντρικό αποθετήριο ή μοναδικό διαχειριστή.

Το σύστημα λειτουργεί στη φιλοσοφία peer-to-peer με τις συναλλαγές να πραγματοποιούνται απευθείας μεταξύ των συναλλασσόμενων χρηστών, χωρίς μεσάζοντες.

Το ψηφιακό νόμισμα ήταν ιδέα ενός αγνώστου προγραμματιστή (ή ακόμα και ομάδας προγραμματιστών) υπό το ψευδώνυμο Satoshi Nakamoto και πρωτοκυκλοφόρησε ως λογισμικό ανοικτού κώδικα το 2009.

Από το 2015, περισσότεροι από 100.000 έμποροι προϊόντων και υπηρεσιών παγκοσμίως αποδέχονται το bitcoin ως μέθοδο πληρωμής.

Μόλις στις αρχές του έτους το Bitcoin έσπαγε για πρώτη φορά τα 1.000 δολάρια αλλά μέσα σε 8 μήνες έχει καταφέρει να σημειώσει άνοδο 500%

Σύμφωνα με φετινή έρευνα του πανεπιστημίου του Caimbridge, περίπου 5 εκατομμύρια χρήστες χρησιμοποιούν ηλεκτρονικά «κρυπτογραφημένα πορτοφόλια», και στη συντριπτική τους πλειοψηφία χρησιμοποιούν «κατά κόρον» το bitcoin.

Πηγή: Skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x