Κώστας Μιαούλης

Το γκολ δεν είναι μόνο ευθύνη των φορ

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για τις πολλές χαμένες ευκαιρίες της ΑΕΚ και την ανάγκη να τελειώνουν τις φάσεις οι τρεις πίσω από τον φορ, αλλά και τους Βάργκας, Μπακασέτα, Πλατέλλα.

Η αναμέτρηση με τον Αρη Λεμεσού δεν προσφέρεται για συμπεράσματα που να δίνουν μια σαφή εικόνα. Υπάρχουν ορισμένες σαφείς επισημάνσεις που μπορούν να γίνουν μετά απο τον κύκλο των πέντε αγώνων που είναι και εκείνοι που έδωσε η ΑΕΚ πριν από τις δύο ευρωπαϊκές συναντήσεις. Το σημαντικό σε σχέση με πέρσι αφορά και τη διεκδίκηση των θέσεων στην βασική ενδεκάδα, η οποία ήδη έχει κάνει κάποιους παίκτες ν' ανεβάσουν την απόδοση τους.

Ο Βάργκας είναι εκείνος που δείχνει να έχει ξεκινήσει πάρα πολύ καλά, καθώς κατανοεί πώς ο ανταγωνισμός για το δεξί άκρο της επίθεσης θα είναι μεγάλος. Δείχνει να έχει αποκτήσει μεγαλύτερη διάρκεια στο παιχνίδι του και συμμετέχει σημαντικά στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Σε αυτό τον βοηθά και το τρικ του Κετσπάγια που τον φέρνει προς τον άξονα, κοντά στον Μάνταλο, αφήνοντας όλη την αριστερή πτέρυγα στον Ντίντακ.

Είχα επισημάνει πώς η δουλειά του Πεκχαρτ αφορά αγώνες τέτοιου είδους, όπως αυτός με τον Αρη Λεμεσού. Ο Τσέχος πήρε την μπάλα σωστά δύο φορές, έκανε τη μία φάση γκολ και την άλλη την μετουσίωσε σε ευκαιρία με την κεφαλιά να φεύγει λίγο έξω από την εστία. Μέχρι να βρεθεί στην κατάλληλη κατάσταση για να παίξει ο Αλμέιδα, αλλά και σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς ο "πύργος " της ΑΕΚ πρέπει να βρίσκεται σε καλή φόρμα και σε επαφή με τα δίχτυα.

Από εκεί και μετά όμως οι ποδοσφαιριστές που έρχονται και πατούν περιοχή και ειδικά αυτοί της τριάδας πίσω από τον φορ πρέπει να κάνουν τις ευκαιρίες γκολ. Δεν επιτρέπεται να χάνονται τόσες και τόσο ξεκάθαρες ευκαιρίες για να σκοράρουν. Σημαντικές στιγμές θα παρουσιάζονται σε όσους παίζουν εκεί γιατί ο Αλμέιδα, αλλά και ο Πεκχαρτ θα τους αδειάζουν τους χώρους, τραβώντας την άμυνα πάνω τους.

Κλείνω με τον ευχάριστο πονοκέφαλο που βάζει πλέον φανερά ο Μπακασέτας με τις εμφανίσεις του. Ο 23χρονος μεσοεπιθετικός όταν μπαίνει μέσα, έχει την δυνατότητα με το γρήγορο παιχνίδι του και τα κοντινά ένα δύο ν' αλλάζει την ταχύτητα στον ρυθμό της Ενωσης. Από κοντά σε απόδοση και με σοβαρή βελτίωση δείχνει να βρίσκεται και ο Βαγγέλης Πλατέλλας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x