Κώστας Μιαούλης

Το κενό δίπλα στον Μάρτινς και το «Καρίμ ή Καρντόσο»

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για τις προκλήσεις που περιμένουν τον Μπέντο, για το αν ο Μάρτινς μπορεί να είναι ίδιος δίχως τον Σέρβο πλάι του και για τη νίκη σε εντυπώσεις του Καρίμ έναντι του Καρντόσο.

H πρόκριση ήταν αναμενόμενη για τον Ολυμπιακό. Ήρθε είναι η αλήθεια με κάποια περισσότερη δυσκολία απ’ όσο θα την περίμενε κανείς, στο αποψινό ματς, μιας και νομίζω πως ο Μπέντο ίσως να το παράκανε και λίγο με το πόσο εφεδρική ήταν η σύνθεση σήμερα. Βέβαια από τη στιγμή που το αποτέλεσμα ήταν νικηφόρο, ο 47χρονος κόουτς έχει κάθε λόγο να αισθάνεται δικαιωμένος.

Ο Πορτογάλος έχει ρίξει στη μάχη κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν, όποιον πιτσιρικά εμπιστεύθηκε και διαπίστωσε πως αξίζει την ευκαιρία. Αυτό για τον τρόπο που λειτουργεί ο Ολυμπιακός ως σύλλογος, που ξέρει να πλασάρει σωστά τους ποδοσφαιριστές και πιθανότατα θα καταφέρει να το κάνει και με πιο νεαρούς στο κοντινό μέλλον, είναι ίσως το συστατικό που βαραίνει περισσότερο απ’ όλα για τον Μπέντο.

Από την άλλη υπάρχει μια ομάδα που σε δύο εβδομάδες από σήμερα θα δώσει τον πρώτο νοκ-άουτ αγώνα απέναντι στην Οσμανλίσπορ. Η εικόνα των «ερυθρολεύκων» αυτή τη στιγμή δεν μοιάζει σαν ομάδας που βρίσκεται σε καλό φεγγάρι. Η αποχώρηση του «κυματοθραύστη» Μιλιβόγεβιτς που έφυγε για την Πάλας, αποτελεί ένα επιπλέον μείον στο πώς διαμορφώνεται η κατάσταση. Ο Μάρτινς είχε συνηθίσει στο πλάι του τον Σέρβο και το πώς θα τα καταφέρει στο υπόλοιπο της σεζόν, είναι ίσως το κρισιμότερο ερωτηματικό.

Ποιός θα μπορέσει να συμμαζεύει την κατάσταση μπροστά από τα στόπερ, τώρα που η χρονιά κρίνεται, τουλάχιστον για τους δύο από τους τρεις στόχους (Κύπελλο και Europa League). Πάντως και τα τρία ντέρμπι στο πρωτάθλημα θα είναι επίσης δύσκολα για τους «ερυθρόλευκους» και ίσως παίξουν το ρόλο τους, για τη συνέχεια του Μπέντο στον πάγκο τους. Το μεγάλο πρόβλημα που καλείται πάντως να λύσει ο τεχνικός του Ολυμπιακού είναι το ποιος μπορεί να μπει στο ρόλο του Μιλιβόγεβιτς και αν αυτός μπορεί να δίνει την ίδια αυτοπεποίθηση και σιγουριά στον Μάρτινς. Το Μπουχαλάκης-Μάρτινς πάντως δεν με έψησε καθόλου ούτε σε ματς με τον Άρη, οπότε δε νομίζω να συζητάμε καν για πιο δύσκολα ματς που θα έχουν τους δύο στον άξονα.

Ο δεύτερος γύρος για μένα μοιάζει πολλά level παραπάνω σε επίπεδο δυσκολίας, αλλά και προκλήσεων για τον Μπέντο, συγκριτικά με τον α’ γύρο, όπου κατάφερε να επιβιώσει, παρά το γεγονός πως βρέθηκε αρκετές φορές, με την πλάτη στον τοίχο. Μπορεί να βασίστηκε στην επιτυχημένη ανάδειξη νέων παικτών μέχρι τώρα στη χρονιά, αλλά το δεύτερο κομμάτι της σεζόν θα είναι πιο απαιτητικό και δύσκολο.

Παρά το γεγονός πώς το ματς απέναντι στον Άρη δεν είναι το πιο ασφαλές κριτήριο, ο Σισοκό με το γκολ που σημείωσε σίγουρα έφτιαξε την ψυχολογία του. Αυτό που παρατηρώ και ίσως το διαπιστώσει και ο Μπέντο στη συνέχεια είναι πως ο Καρίμ Ανσαριφάρντ είναι ποδοσφαιριστής που θα παίξει για την ομάδα και είχε αυτό το πνεύμα και με τον Πανιώνιο. Ο Καρντόζο στη σημερινή μετωπική σύγκριση με τον Ιρανό φάνηκε να υστερεί (μιλάμε πάντοτε για αυτή την εποχή και στιγμή) αφού παρά την αναλαμπή που είχε προ μηνός, δεν δείχνει ικανός να βάλει το κάτι παραπάνω στην «ερυθρόλευκη» επίθεση. Για μένα δίλημμα δεν υπήρχε έτσι κι αλλιώς, αλλά το σημερινό ματς επιβεβαίωσε πως για τον Ολυμπιακό πιο χρήσιμος από τους δύο είναι ο Ιρανός.

Ο Άρης από την άλλη παρά το γεγονός πως κατέβηκε με μια ενδεκάδα που δεν έχει παίξει μαζί ούτε σε εύκολο ματς της Football League, στάθηκε αξιοπρεπώς και αν ο βοηθός Βλάσσης δεν είχε σηκώσει λανθασμένα το σημαιάκι στο 37’ ίσως να είχαμε παρακολουθήσει ένα ματς με περισσότερο ενδιαφέρον. Ο Αναστόπουλος και πριν από το πρώτο ματς είχε τονίσει πως προτεραιότητα έχει το πρωτάθλημα. Από εκεί και μετά όμως ο «μουστάκιας» θα μπορούσε να είχε παρατάξει ένα πιο κανονικό και ενδεχομένως περισσότερο ανταγωνιστικό σχήμα.

Βέβαια τα δύσκολα για τον Άρη είναι μπροστά, αφού περιμένουν τους Θεσσαλονικείς τρεις πολύ κρίσιμες αναμετρήσεις το επόμενο διάστημα. Τρία ματς στα οποία θα παιχτεί κι ένα μεγάλο κομμάτι της ανόδου. Ο Άρης μετά την ήττα από την Καλλιθέα έδειξε να σοβαρεύεται. Μπροστά έχει την ποιότητα να κερδίσει την άνοδο και ίσως και σχετικά άνετα. Από τη μέση και πίσω πάντως εξακολουθεί να προβληματίζει. Η πληθώρα λύσεων για τα δεδομένα της κατηγορίας αποτελεί το στοιχείο κλειδί, σε περίπτωση που καταφέρει να κερδίσει την άνοδο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x