Γ' Εθνική

Το… κίτρινο μνημόνιο

Το ΔΣ του Ερασιτέχνη Άρη ενέκρινε ομόφωνα το μνημόνιο συνεργασίας με τον Άλεξ Κάλας. Τι ορίζει αυτό…

Ο Άλεξ Κάλας είναι –πλέον- το μεγάλο αφεντικό στο ποδοσφαιρικό τμήμα του Άρη. Το ΔΣ του Ερασιτέχνη ενέκρινε το μνημόνιο συνεργασίας μαζί του, το οποίο του δίνει τα… κλειδιά της ποδοσφαιρικής ομάδας με στόχο την άνοδο στη Football League.

Στα σημαντικότερα σημεία της συμφωνίας προβλέπεται ότι τα χρήματα που θα βάλει ο Αλεξ Κάλας μέχρι το τέλος της σεζόν μπορούν να μετοχοποιηθούν, χωρίς να καθορίζεται δικαίωμα προτίμησης στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, το ύψος του οποίου θα οριστεί στη γενική συνέλευση του Μαΐου.

Όπως διευκρινίζεται, εάν προκύψει ένας νέος ιδιοκτήτης στην ομάδα, τότε αυτός είναι υποχρεωμένος να καταβάλει στον Αλεξ Κάλας τα χρήματα της ταμειακής διευκόλυνσης που έχει βγάλει από την τσέπη του για το ποδοσφαιρικό τμήμα, δηλαδή να του επιστραφούν τα χρήματα που έχει προσφέρει ο ομογενής επιχειρηματίας και να αποχωρήσει.

Εάν η ομάδα δεν καταφέρει να ανέβει στη Football League δεν θα διεκδικήσει τα χρήματά του.

Από εκεί και πέρα, υπάρχει η αποδοχή της πλευράς Κάλας να μοιράζονται το ποδοσφαιρικό τμήμα και ο Ερασιτέχνης από 50% στις καθαρές εισπράξεις των εντός έδρας αγώνων, όπως επίσης και ότι ο Ερασιτέχνης θα λαμβάνει το 15% του συμβολαίου με τη NOVA, προκειμένου ο ΑΣ να αντιμετωπίσει έως ένα βαθμό τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που τον ταλαιπωρούν.

Υπεύθυνος για την ορθή τήρηση των όρων του μνημονίου ορίστηκε ο Ομηρος Φωτιάδης, ενώ η υπογραφή της συμφωνίας έρχεται να επιβεβαιώσει το πολύ καλό επίπεδο συνεργασίας ανάμεσα στον Αλεξ Κάλας και τον Ερασιτέχνη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x