Νίκος Ζέρβας

Το «λαχείο» Μπράουν και ο… Τζέιμς

Ο Ολυμπιακός ανανέωσε τον Πρίντεζη, είναι κοντά στο να «κλείσει» την περιφέρειά του με τον Μπράουν, «χτυπάει» ψηλό που κάνει τη διαφορά και ο Νίκος Ζέρβας γράφει για τα υπέρ και τα κατά των κινήσεων.

Ο σχεδιασμός του Ολυμπιακού, παρά τα… οικονομικά εμπόδια από Ρωσία μεριά και τις ιατρικές εξετάσεις του Μενσά Μπονσού, συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς, σε σημείο που μπορούμε να πούμε πως σε δέκα μέρες, λογικά, θα έχει ολοκληρώσει τις κινήσεις για τους βασικούς του παίκτες. Η πιο ευχάριστη μέχρι στιγμής είδηση, είναι η πρόωρη επέκταση του συμβολαίου του Γιώργου Πρίντεζη, που μέσα σε λίγα λεπτά συμφώνησε με τους αδελφούς Αγγελόπουλους. Μία περίπτωση που κακώς από πολλούς μπήκε στην ίδια «ζυγαριά» με την αντίστοιχη περίπτωση Μάντζαρη, αλλά αποδεικνύει πως όταν κυριαρχεί η λογική, η κοινή θέληση και το… συναίσθημα, τέτοιες υποθέσεις τελειώνουν άμεσα.

Γράφει ο Νίκος Ζέρβας

Οι «ερυθρόλευκοι» διατηρούν στο ρόστερ τους ένα από τα καλύτερα πάουερ φόργουορντ στην Ευρώπη για τρία ακόμα χρόνια, ο παίκτης γίνεται μακράν ο πιο «δεμένος» με την ομάδα και την κερκίδα, αποδεικνύοντας πως στον αθλητισμό δεν μετρούν για όλους μόνο τα λεφτά. ΤΣΣΚΑ, Γαλατάσαραϊ και Φενέρ, ήταν έτοιμες να στρώσουν πακτωλό χρημάτων στα πόδια του «Πρι», όμως τα σχέδιά τους έμειναν στην… επιθυμία. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το ίδιο θα γίνει και με τους Μάντζαρη-Σλούκα, οπότε ο Ολυμπιακός θα έχει καταφέρει να διατηρήσει ακέραιο το μεγαλύτερο μέρος του βασικού «κορμού» των ελλήνων παικτών που τον έφεραν στην κορυφή της Ευρώπης. Πλέον απομένουν οι δύο μεταγραφές ξένων στα γκαρντ και στο «5», για να συμπληρωθεί η δωδεκάδα και να ακολουθήσουν οι προσθήκες νεαρών.

Ο Μάλκολμ Ντιλέινι, επέλεξε τα 2,5 εκατομμύρια της Λοκομοτίβ Κουμπάν, που πλήρωσε υπεραξία για να τον αποκτήσει. Σίγουρα ο πρώην παίκτης της Μπάγερν που ήταν και ο πρώτος στόχος, θα ανέβαζε επίπεδο στο σκοράρισμα τον Ολυμπιακό, όμως με τα υπάρχοντα οικονομικά δεδομένα στην Ελλάδα, οι ομάδες μας χρειάζονται περισσότερο παίκτες «διψασμένους» για διακρίσεις. Σε αυτή τη κατηγορία, εντάσσεται αναμφίβολα ο Κάρλον Μπράουν, που δεν έχει τη «λάμψη» του προαναφερθέντα, ούτε την εμπειρία του Τζέρελς που επίσης απασχόλησε, έχει όμως τεράστιο κίνητρο να προσφέρει για να αναδειχθεί ακόμα περισσότερο. Οι περγαμηνές που τον συνοδεύουν δεν είναι ευκαταφρόνητες, αφού ένας παίκτης με 20 πόντους μέσο όρο, καλά ποσοστά ευστοχίας, σταθερότητα στη δημιουργία και στα ριμπάουντ, δεν περνάει απαρατήρητος.

Σίγουρα, κατατάσσεται στην κατηγορία παικτών που αποτελούν «λαχείο», λόγω της έλλειψης εμπειρίας στο υψηλό επίπεδο, όμως τέτοιες ήταν και οι Χάινς, Ντόρσεϊ, Λοτζέσκι, Ντάνστον και φυσικά, σχεδόν όλοι Έλληνες της γενιάς του ’90 που έφτασαν τον Ολυμπιακό ψηλά, έφτιαξαν το όνομά τους και αύξησαν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Ο Μπράουν είναι εκρηκτικός παίκτης, μεταφέρει καλά τη μπάλα στο transition, έχει καλές τοποθετήσεις κορμιού, δε φοβάται το drive και κυρίως, έχει ύψος 1.96. Εκτός του ότι σε αντίθεση με έναν πιο κοντό γκαρντ θα βοηθήσει στο αμυντικό ριμπάουντ, μπορεί να προσφέρει κάποια λεπτά στο «3», όπου ο Μπαρτζώκας θα ποντάρει φέτος στον Παπαπέτρου, έχοντας και τον Λοτζέσκι πιο έμπειρο από τη περυσινή παρθενική του σεζόν στην Ευρωλίγκα.

Με την παραμονή του Πέτγουεϊ να διαφαίνεται πιο σίγουρη από ποτέ με τα υπάρχοντα δεδομένα, ο Ολυμπιακός καλείται να καλύψει το «5» με κάτι πιο δυνατό και ποιοτικό από τον Χάντερ, με τον Σον Τζέιμς που έμεινε ελεύθερος από τη Μακάμπι να αποτελεί αυτή τη στιγμή τον νο1 στόχο, όπως σας ενημέρωσε σήμερα η Sportday. Ο 31χρονος παίκτης είναι σέντερ που αν έχει ξεπεράσει το πρόβλημα στη μέση (εφόσον συμφωνήσει πρώτα θα περάσει ιατρικά) θα βοηθήσει τα μέγιστα. Προέρχεται από εκπληκτικές σεζόν στο Τελ Αβίβ και αν αποκτηθεί, θα συνθέσει μαζί με τον Ντάνστον ένα εκπληκτικό δίδυμο στη φροντ λάιν. Είναι δυνατός παίκτης που τελειώνει εξαιρετικά τις φάσεις, βγάζει ενέργεια στο παρκέ, είναι σταθερός ριμπάουντερ ενώ συγκαταλέγεται στους καλύτερους αμυντικούς σε αυτό το επίπεδο.

Αν οι «ερυθρόλευκοι» ολοκληρώσουν αυτές τις κινήσεις, θεωρητικά θα είναι πιο «γεμάτοι» και πιο ποιοτικοί σε σχέση με πέρυσι, ενώ -με εξαίρεση τον Μπράουν- θα έχουν και ως «οδηγό» τις πολύτιμες εμπειρίες που απεκόμισαν πέρυσι όλοι όσοι πήραν για πρώτη φορά… μυρωδιά Ευρωλίγκας. Όλα αυτά βέβαια στη θεωρία, γιατί ο καλύτερος «καθρέφτης» είναι το παρκέ.


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x