Νίκος Ζέρβας

Το μεσημέρι του πρωταθλητή, Γιάννη Σφαιρόπουλου στον ΣΠΟΡ FM

Ο back to back πρωταθλητής με τον Ολυμπιακό, Γιάννης Σφαιρόπουλος βρέθηκε για δύο ώρες στο στούντιο του ΣΠΟΡ FM 94,6 και ο Νίκος Ζέρβας, καταγράφει το πώς έζησε τον προπονητή των «ερυθρόλευκων».

Στην θεωρία, η τεχνική της συνέντευξης, επιτάσσει η πρώτη ερώτηση να… χαλαρώνει τον συνεντευξιαζόμενο, για να λύνεται και να απαντά στη συνέχεια με περισσότερη ευχέρεια. Το δίωρο με τον για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πρωταθλητή προπονητή της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού, Γιάννη Σφαιρόπουλου στο studio του ΣΠΟΡ FM 94,6, κατήργησε αυτό το κλισέ. Φρόντισε ο Μπάμπης (σ.σ. Χριστόγλου) γι’ αυτό και ομολογώ πως δικαιώθηκε και με το παραπάνω.

Πρώτη ερώτηση για το τι δεν πήγε καλά στην Ευρωλίγκα και στο κύπελλο και ο κόουτς πήρε… φωτιά. Δεν χρειάστηκαν ούτε ερωτήσεις… χαλάρωσης ούτε τίποτα. Ο άνθρωπος που για να φτάσει στην κορυφή έχει περάσει από τα πρώτα-χαμηλά στάδια, έχει προχωρήσει βήμα-βήμα όλα τα επίπεδα, μέχρι τελικά να αναλάβει το πηδάλιο ενός μεγάλου καραβιού, δεν χρειάζονται ερωτήσεις που θα τον ωθήσουν να τα πει. Ο,τι είναι να σου πει θα στο πει, με ειλικρίνεια, χωρίς φόβο και με «μπούσουλα» τις αξίες και τις αρχές του.

Έχοντας ζήσει τον κόουτς τη τελευταία διετία σε χαρές, λύπες, δύσκολα ταξίδια, ταλαιπωρίες, εντάσεις και πανηγυρισμούς, το σημερινό δίωρο απέδειξε την αυθεντικότητά του, την πίστη στο πλάνο του, την αγάπη του για τη σκληρή δουλειά, το μπάσκετ, τον σεβασμό του για τους ανθρώπους και την ασπίδα που υψώνει για τους παίκτες και την ομάδα του. Παρότι το νέκταρ από το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα ρέει ακόμα άφθονο και όλοι προετοιμάζονται για την φιέστα, ο κόουτς Σφαιρόπουλος παραμένει ταπεινός και σκέφτεται την επόμενη μέρα. «Το πιο δύσκολο κομμάτι και το πιο κρίσιμο για μας είναι τώρα», έλεγε στα διαλλείματα και δεν είχε καθόλου άδικο.

Μαζί με την διοίκηση, θα καθορίσουν τις κινήσεις, τους παίκτες που θα αποκτηθούν, αυτούς που θα αποχωρήσουν, το που και πότε θα γίνει η προετοιμασία, τα φιλικά. Χρόνος για ξεκούραση ελάχιστος, αλλά αυτός είναι ο πρωταθλητισμός. Ο κόουτς Σφαιρόπουλος, παρότι έζησε και έφυγε νικητής από τους κορυφαίους τελικούς της εικοσαετίας, είναι ακόμα στην… τσίτα. Έχει ένταση γιατί ξέρει πως το πιο δύσκολο είναι να παραμείνεις πρώτος. Στον πιο δύσκολο πάγκο ομάδας όπως είναι αυτός του Ολυμπιακού. Ίσως να… χαλαρώσει λίγο αύριο στη φιέστα και στο γλέντι και στη συνέχεια με τους δικούς του ανθρώπους. Είναι φανερό πως το μυαλό και η σκέψη του… τρέχουν με χίλιες στροφές στο μέλλον.

Αυτό βέβαια, δεν τον απέτρεψε να χαιρετήσει όλους τους συναδέλφους εκτός στούντιο, να φωτογραφηθεί μαζί τους, παρότι κάποιους τους… στενοχώρησε στους τελικούς. Σίγουρα διαπίστωσαν και όσοι δεν τον είχαν δει ή τον είχαν ακούσει από κοντά, πως είναι όσο προσιτός, απλός και μετρημένος δείχνει και την ώρα της… δουλειάς. Τα κέρδισε όλα εκατοστό με το εκατοστό, στιγμή με τη στιγμή, προπόνηση με την προπόνηση και δε θα μπορούσε να είναι αλλιώς. «Όνειρό μου να κατακτήσω με τον Ολυμπιακό και την Ευρωλίγκα», δήλωσε. Το βλέπεις στο βλέμμα του πως θα το καταφέρει…

Όταν έρθει εκείνη η ώρα το δίωρο δε θα φτάνει με τίποτα πάντως…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x