Champions League

Το μέτρο σύγκρισης…

Μάντσεστερ Σίτι και Μπάγερν Μονάχου συγκρούονται -για άλλη μια φορά στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ- σε ένα παιχνίδι που δώσει ξεκάθαρη εικόνα για την αγωνιστική τους κατάσταση.

Το… ζέσταμα έγινε και τώρα, το δεύτερο μέρος της πρώτης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ αρχίζει να καίει!

Παιχνίδι – φωτιά, αυτό του 5ου ομίλου ανάμεσα στην Μπάγερν και την Μάντσεστερ Σίτι στο Μόναχο, την στιγμή που ο φιλόδοξος ΑΠΟΕΛ θα δοκιμάζεται στο «Καμπ Νου» απέναντι στη Μπαρτσελόνα.

5ος όμιλος
Δεν αποτελεί… είδηση η σημερινή τους κόντρα. Βλέπετε, Μπάγερν και Μάντσεστερ Σίτι έχουν κοντραριστεί πολλές φορές στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Ωστόσο αποτελεί ένα μέτρο σύγκρισης με την περσινή χρονιά και μια εικόνα για το τι θα πρέπει να περιμένουμε από αυτές.

Κυρίως για την Μάντσεστερ Σίτι κάθε χρονιά… διαπίστωνε την βελτίωσή της από τα αποτελέσματα της με την ομάδα του Μονάχου. Πέρσι μετά την ήττα 3-1 με κάτω τα χέρια από την Μπάγερν στην Αγγλία, απάντησε με τη νίκη 2-0 στην τελευταία αγωνιστική, έστω κι αν οι «βαυαροί» είχαν εξασφαλίσει την πρόκριση. Η Μπάγερν Μονάχου θα στερηθεί των υπηρεσιών του Ριμπερί ο οποίος ένιωσε ενοχλήσεις στο γόνατο του και έμεινε εκτός αποστολής.

Στο άλλο παιχνίδι η Ρόμα, μετά από μια εξαιρετική σεζόν στην Ιταλία μπαίνει στη μάχη του Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ο Ρούντι Γκαρσία στη συνέντευξη Τύπου ξεκαθάρισε ότι η ομάδα του θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα των μεσοεπιθετικών της. Από την άλλη πλευρά η ΤΣΣΚΑ Μόσχας καλείται να αντιμετωπίσει τους ρωμαίους στο «σπίτι» τους χωρίς τους Βέρνμπλουμ και Τζαγκόεφ οι οποίοι είναι τιμωρημένοι και τους Ράσμους Έλμ, Τσάουνα που είναι τιμωρημένοι.

Το πρόγραμμα
Ρόμα – ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Μπάγερν Μονάχου – Μάντσεστερ Σίτι

Η επόμενη αγωνιστική
ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Μπάγερν Μονάχου
Μάντσεστερ Σίτι – Ρόμα

6ος όμιλος
Η πρώτη του Λουίς Ενρίκε στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση πέφτει επάνω στον ΑΠΟΕΛ του Γιώργου Δώνη. Προβλήματα δεν έχει να αντιμετωπίσει ο Ισπανός τεχνικός για την πρεμιέρα της Μπαρτσελόνα στο εφετινό Τσάμπιονς Λιγκ, παρά μόνο το βάρος του φαβορί απέναντι στην κυπριακή ομάδα. Από την άλλη πλευρά τα πράγματα είναι πολύ απλά και ξεκάθαρα για τον ΑΠΟΕΛ. Γνωρίζει που πηγαίνει και τι έχει να αντιμετωπίσει και πως κανείς δεν του ζητήσει τα… ρέστα σε μια ενδεχόμενη ήττα.
Στο άλλο παιχνίδι τα βλέμματα είναι στραμμένα και εκτός αγωνιστικού χώρου. Η UEFA φοβάται για επεισόδια μεταξύ των γάλλων και των ολλανδών και για τον λόγο αυτό οι Αρχές έχουν επιστρατεύσει μέχρι και βέλγους αστυνομικούς για το παιχνίδι αυτό. Η Παρί δεν θα έχει στην 11άδα της τους Νταβίντ Λουίζ και Τιάγκο Σίλβα στο κέντρο της άμυνας της.

Το πρόγραμμα
Μπαρτσελόνα – ΑΠΟΕΛ
Άγιαξ – Παρί Σεν Ζερμέν

Η επόμενη αγωνιστική
Παρί Σεν Ζερμέν – Μπαρτσελόνα
ΑΠΟΕΛ – Άγιαξ

7ος όμιλος
Σε εξαιρετική κατάσταση η Τσέλσι στο αγγλικό πρωτάθλημα, καλείται να την… επιβεβαιώσει και στο πρώτο της εφετινό ευρωπαϊκό παιχνίδι, το σημερινό απέναντι στην Σάλκε. Ο Ζοζέ Μουρίνιο δεν αντιμετωπίζει προβλήματα, ίσα-ίσα που οι Ντιέγκο Κόστα, Φάμπρεγας και Αζάρ είναι «δαιμονισμένοι». Από την άλλη πλευρά προβλήματα έχει η Σάλκε κυρίως στον ανασταλτικό τομέα. Εκτός οι Χέβεντες, Μάτιπ, Σαντάνα, Καλάσινατς, Κίρχοφ ενώ επιστρέφουν οι Μπόατενγκ, Ομπάσι και Χούντελααρ.
Λιγότερο… φώς στο άλλο παιχνίδι, αυτό των αουτσάιντερ του ομίλου. Η Μάριμπορ επιστρέφει στη διοργάνωση μετά από 15 χρόνια, ενώ η Σπόρτινγκ Λισαβόνας μετά από έξι. Το γήπεδο θα είναι κατάμεστο, για τους γηπεδούχους που έχουν στα πόδια τους πολλά περισσότερα παιχνίδια από τους Πορτογάλους. Απών ο βασικός κεντρικός αμυντικός, Σούλερ για τους γηπεδούχους, την στιγμή που επιστρέφει ο Σίλβα για τη Σπόρτινγκ.

Το πρόγραμμα
Τσέλσι – Σάλκε
Μάριμπορ – Σπόρτινγκ Λισαβόνας

Η επόμενη αγωνιστική
Σπόρτινγκ Λισαβόνας – Τσέλσι
Σάλκε – Μάριμπορ

8ος όμιλος
Ο Ερνέστο Βαλβέρδε και η Αθλέτικ Μπιλμπάο μπαίνουν στη μάχη του Τσάμπιονς Λιγκ μετά από μια ήττα στο πρωτάθλημα από την Μπαρτσελόνα λόγω αμυντικών λαθών στο παιχνίδι του Καμπ Νου. Τα λάθη αυτά δεν πρέπει να επαναληφθούν απέναντι στην επικίνδυνη επιθετικά Σαχτάρ. Απόντες για τους φιλοξενούμενους οι Ισμαϊλι (στόπερ), Ντεντίνιο (μέσος), Γουέλινγτον (επιθετικός).
Φαβορί η Πόρτο στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η οποία όμως προέρχεται από την ισοπαλία 1-1 στο εκτός έδρας ματς με την Γκιμαράες. Ο Λοπετέγκι ξεκαθάρισε ότι δεν είναι φαβορί η ομάδα του και ζήτησε προσοχή από τους παίκτες του ιδιαίτερα στο αμυντικό κομμάτι. Μεγάλο πλεονέκτημα για τους Λευκορώσους τα πολλά παιχνίδια που έχουν στο πρωτάθλημά τους.

Το πρόγραμμα
Πόρτο – ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ
Αθλέτικ Μπιλμπάο – Σαχτάρ Ντόνετσκ

Η επόμενη αγωνιστική
Σαχτάρ Ντόνετσκ – Πόρτο
ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ – Αθλέτικ Μπιλμπάο

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x