Χάντμπολ

Το πάρε- δώσε στην Handball Premier

Το sport-fm.gr σας παρουσιάζει την δυναμική των ομάδων που διαμορφώνεται μέσα από τις κινήσεις του καλοκαιριού

Λίγες ημέρες απέμειναν για την ολοκλήρωση των μεταγραφών, αφού οι ομάδες μπορούν να αποκτήσουν έως τις 13 Σεπτεμβρίου κάποιον αποδεσμευμένο Έλληνα αθλητή και έως τις 15 Σεπτεμβρίου αλλοδαπό (ξένο ή κοινοτικό).

Γνωρίζουμε όμως ήδη τον συσχετικό των δυνάμεων που έχει διαμορφωθεί ενόψει του νέου πρωταθλήματος της Handball Premier, το οποίο θα αρχίσει στις 23 Σεπτεμβρίου.

Έτσι και αλλιώς βάσει του προγράμματος τα μεγάλα ντέρμπι είναι πολύ νωρίς (2η αγωνιστική, 30/9 ΠΑΟΚ- Ολυμπιακός/Όμιλος Ξυνή και 4η αγωνιστική 14/10, ΑΕΚ- Ολυμπιακός/Όμιλος Ξυνή), κάτι που σημαίνει ότι οι ομάδες είναι υποχρεωμένες να είναι έτοιμες για να δείξουν και τις διαθέσεις τους…

Δεδομένα η είσοδος (ουσιαστικά επιστροφή, αφού τμήμα είχε και παλαιότερα) του Ολυμπιακού στο άθλημα «ανάγκασε» ΑΕΚ και ΠΑΟΚ να ενισχυθούν ακόμα περισσότερο, απ’ ότι μπορεί να είχαν στα πλάνα τους. Το κίνητρο και το επίπεδο μεγάλωσε περισσότερο, ενώ σε αυτό βοήθησε και η απόφαση της ΟΧΕ να επιτρέψει τον απεριόριστο αριθμό κοινοτικών για κάθε ομάδα.

Ολυμπιακός/Όμιλος Ξυνή και ΑΣΕ Δούκα ξεκινούν τα επίσημες υποχρεώσεις τους από αρχές Σεπτεμβρίου με τους Πειραιώτες να παίζουν με την Τσέχικη Πλζέν (1,3/9) και την ομάδα του Αμαρουσίου με την Σέρβικη Βοϊβοντίνα (9-10/9) για τον 1ο γύρο του EHF Cup, κάτι που σημαίνει -θεωρητικά πάντα- ότι έχουν έναν μεγαλύτερο βαθμό ετοιμότητας.

Πλεονέκτημα η ομοιογένεια

Οι μεταγραφές που έγιναν μας δείχνουν -τουλάχιστον στα χαρτιά γιατί το γήπεδο είναι ο πραγματικός κριτής- ότι Ολυμπιακός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ είναι ένα βήμα πιο μπροστά απ’ όλους τους άλλους. Το πλεονέκτημα του Ολυμπιακού είναι ότι κράτησε σχεδόν όλο τον βασικό κορμό (με εξαίρεση τον Παπακυπριανού) με τον οποίο πέρσι κατέκτησε δια περιπάτου το πρωτάθλημα ο ΙΕΚ ΞΥΝΗ Ν.Ι. με 3-0 στους τελικούς και άνετες πρωτιές στην κανονική διάρκεια και τα πλέι οφ.
Μάλιστα ενισχύθηκε με την προσθήκη του κορυφαίου αυτή την στιγμή αριστερόχειρα εξτρέμ Δημήτρη Τζηρά, στη θέση του Παπακυπριανού απέκτησε τον πολύπειρο Γρηγόρη Σανίκη με 9ετή εμπειρία στην Μπουντεσλίγκα και ηγέτη του Φιλίππου στο νταμπλ της σεζόν 2015-2016, ενώ βοήθειες θα πάρει και από τους Μισαηλίδη, Στούμπη, Φάμπατς, Λιάπη, Ασβεστά και Παπαδόπουλο.

Υπόθεση Κρητικού
Οι «ερυθρόλευκοι» που έχουν πλέον στο… τιμόνι τους τον Γιώργο Ζαραβίνα -που έδειξε τα διαπιστευτήρια του στον Πανελλήνιο- θέλουν άλλον έναν αθλητή για να κλείσουν το ρόστερ. Πρόκειται για τον Νίκο Κρητικό, ίσως το επόμενο μεγάλο αστέρι του ελληνικού χάντμπολ με εξαιρετικές προδιαγραφές. Όμως το θέμα είναι περίπλοκο, αφού τον παίκτη θέλει και η ΑΕΚ, η οποία τα έχει βρει στο οικονομικό για την αγορά του από τον Πανελλήνιο, όπου και ανήκει.
Ο ίδιος επιθυμεί να μείνει ελεύθερος και να πάει στον Ολυμπιακό, λόγω των καλών σχέσεων που έχει με τον Γιώργο Ζαραβίνα, με τον οποίο συνεργάστηκαν πέρσι στους «Ολυμπιονίκες».
Ωστόσο η αίτηση μεταγραφής του από τον Πανελλήνιο στον Ολυμπιακό απορρίφθηκε από την επιτροπή μεταγραφών της ΟΧΕ και όπως όλα δείχνουν θα κάνει προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ με την υπόθεση να τραβάει τουλάχιστον έως τον Οκτώβριο, χωρίς να γνωρίζει κανείς την κατάληξη.

Ανέβηκε επίπεδο η ΑΕΚ
Πολύ ενισχυμένη και σοβαρή διεκδικήτρια του τίτλου παρουσιάζεται η ΑΕΚ, η οποία πραγματοποίησε επτά μεταγραφές, εκ των οποίων οι πέντε (Λόκεν, Ραντούλοβιτς, Βραζάλιτσα, Ζαμπούνης, Μυλωνάς) θα πάρουν πιθανότατα φανέλα βασικού, ενώ σημαντική είναι η παραμονή των Νικολαΐδη, Πέρρου. Αποκτήθηκαν επίσης ο Δομπρής που βελτιώνεται κάθε χρόνο όλο και περισσότερο και ο ταλαντούχος Μαντζόπουλος. Συνολικά μαζί με τον Χόγκας, η «Ένωση» θα έχει τέσσερις αλλοδαπούς, τους περισσότερους από κάθε άλλη ομάδα. Με ισχυρό επενδυτή (Σταμάτης Παπασταμάτης), προπονητή με προσωπικότητα (Νίκος Γραμματικός) και σταθερή έδρα για προπονήσεις και αγώνες (ΟΑΚΑ) η ΑΕΚ έχει ανεβάσει πολύ το επίπεδο της και μπορεί ταυτόχρονα να κάνει μεγάλη πορεία στην Ευρώπη μέσω του Τσάλεντζ Καπ.

Υψηλές βλέψεις

Ο ΠΑΟΚ κινήθηκε δυναμικά στο μεταγραφικό παζάρι και στην ομάδα υπάρχει νέα αύρα μετά και τον ερχομό του έμπειρου Στέλιου Σεϊρεκίδη, ο οποίος έχει συνδέσει το όνομα του με τις πρώτες επιτυχίες του τμήματος (πρωταθλήματα 2009, 2010, συμμετοχή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ).
Με εξαίρεση τον Λοίζο ο ΠΑΟΚ κράτησε όλο τον βασικό κορμό, τον Σέρβο Βεσελίνοβιτς και ενισχύθηκε με δύο επιπλέον αλλοδαπούς (Γκρκ, Πέγιοβιτς) σε περιφέρεια και πίβοτ, ενώ κάλυψε και την θέση του τερματοφύλακα εξαιρετικά με τους Γουργούμη και Κοτανίδη. Επίσης έβαλε στο ρόστερ τους ταλαντούχους Καλόμοιρο και Κολοβό, ενώ επέστρεψε ο Καραγκιοζόπουλος.
Σε γενικές γραμμές ο «δικέφαλος» του Βορρά διαθέτει ομοιογένεια, εμπειρία και αν του βγουν οι δύο αλλοδαποί, τότε θα διεκδικήσει μέχρι τέλους το πρωτάθλημα.

Η «μάχη» της εξάδας
ΑΣΕ Δούκα και Διομήδης Άργους ξεκινάνε ως φαβορί για να μπουν στην εξάδα των πλεί οφ, έχοντας κάνει μετρημένες κινήσεις. Παράλληλα επέδειξαν λογική και εξυπνάδα, αφού γνωρίζουν ότι -τουλάχιστον για φέτος- δεν θα μπορούσαν να ακολουθήσου σε μπάτζετ τους τρεις «μεγάλους» της κατηγορίας. Θα δουλέψουν κυρίως με τα δικά τους παιδιά και κάποιες προσθήκες με παίκτες «εργαλεία» και όπως φάνηκε και στα πρώτα φιλικά μόνο εύκολη λεία δεν θα είναι για κανέναν.
Οι «Λύκοι» κράτησαν τους αδερφούς Αργυρού, απέκτησαν τον Άρσιτς, ενώ επέστρεψαν Μούγιτς, Χειβιδόπουλος, Χαντέλης.
Ο Δούκας πήρε τους Γκέρτσο, Κεδέρη, Παπαπούλιο, επέστρεψε ο Τζανιδάκης, ενώ ψάχνει ξένο αριστερόχειρα ίντερ.

Στο ίδιο μήκος κύματος
Η 6η θέση είναι ανοιχτή με τον Φίλιππο να έχει το προβάδισμα, λόγω φανέλας, αλλά αγωνιστικά αποδυναμώθηκε αισθητά. Ψάχνει αριστερόχειρα ξένο και θα στηριχτεί στις δυνατές ακαδημίες του, κάτι για το οποίο ωστόσο απαιτείται χρόνος και υπομονή.
Από κει και πέρα Αερωπός Έδεσσας, Σεριφάτο Αιγίου, Φοίβος Συκεών, ΧΑΝΘ, ΓΑΣ Καματερού και Πανελλήνιος δεν αναμένεται να έχουν μεγάλες διαφορές με εξαίρεση τους «Ολυμπιονίκες» που αγωνιστικά έχασαν σημαντικό μέρος της δυναμικής τους και η πορεία τους θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τους ξένους που θα αποκτήσουν.
Υπάρχει ένα δεδομένο που ανεβάζει τον ανταγωνισμό στην «μάχη» της παραμονής και είναι η δυναμική των δύο ομάδων (ΓΑΣ Καματερού και ΧΑΝΘ) που ανέβηκαν φέτος στην Handball Premier.
Η ομάδα της Θεσσαλονίκης με την εμπειρία της, αλλά και την εξαιρετική περσινή χρονιά (έφτασε στο Φάιναλ Φορ του Κυπέλλου), αλλά και ο ενισχυμένος και με πολλά όνειρα ΓΑΣ Καματερού μπορούν να κάνουν ζημιές.



HANDBALL PREMIER MARKET 2017-2018

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ- ΟΜΙΛΟΣ ΞΥΝΗ (Γιώργος Ζαραβίνας αντί Παναγιώτη Ιατρούδη)
ΉΡΘΑΝ (8): Σανίκης (37, α. ίντερ- ΠΑΟΚ), Τζηράς (27, δ. εξτρέμ- Δούκας), Φάμπατς (25, α. ίντερ- Σεριφάτο), Στούμπης (24, α. εξτρέμ- Πανελλήνιος), Παπαδόπουλος Α. (19, Τ/Φ- Πανελλήνιος), Μισαηλίδης (25, α. ίντερ- Διομήδης), Λιάπης (18, πίβοτ- Φοίβος Συκεών), Ασβεστάς (19, δ. ίντερ- ΠΓΣ).
ΈΦΥΓΑΝ (11): Παπακυπριανού (32, α. ίντερ), Αργυράκης (31, δ. ίντερ), Ξαγοράρης (19, α. ίντερ), Γκέρτσος (29, πλέι μέικερ), Μελετάκος (25, δ. εξτρέμ), Κεδέρης (24, α. εξτρέμ), Λαδάκης (21, α. ίντερ), Μανιουδάκης (26, Τ/Φ), Παπαδάκης (19, πίβοτ), Κολοκοτρώνης (19, Τ/Φ), Κουτσόπουλος (18, α. ίντερ)
ΘΕΛΕΙ: Κρητικό (21, α. ίντερ- Πανελλήνιο)

ΑΣΕ ΔΟΥΚΑ (Κώστας Μπούνας αντί Γιώργου Κρανάκη)
ΉΡΘΑΝ (4): Γκέρτσος (29, πλέι μέικερ- Ολυμπιακός), Κεδέρης (24, α. εξτρέμ- Ολυμπιακός), Παπαπούλιος (19, δ. εξτρέμ- Πανελλήνιος), Τζανιδάκης (23, α. ίντερ- Βριλήσσια)
ΈΦΥΓΑΝ (7): Μυλωνάς (22, περιφερειακός), Τζηράς (27, δ. εξτρέμ), Ζαμπούνης (27, α. εξτρέμ), Ζαλώνης (30, πλέι μέικερ), Αντωνόπουλος (29, α. εξτρέμ), Κυρκίτσος (27, Τ/Φ), Μανουσέλης (29, α. ίντερ).
ΘΕΛΕΙ: Ξένο αριστερόχειρα ίντερ

ΑΕΚ (Νίκος Γραμματικός αντί Κώστα Τούτση)
ΉΡΘΑΝ (7): Μυλωνάς (22, περιφερειακός- Δούκας), Ζαμπούνης (27, α. εξτρέμ- Δούκας), Λόκεν (29, δ. ίντερ- Δανία), Ραντούλοβιτς (29, Τ/Φ- Σερβία), Βραζάλιτσα (25, πίβοτ- Φίλιππος), Δομπρής (23, α. ίντερ- Φίλιππος), Μαντζόπουλος (19, περιφερειακός- ΠΓΣ).
ΈΦΥΓΑΝ (7): Άντρεγιτς (26, δ. ίντερ), Καραστέργιος (24, α. εξτρέμ- Πανελλήνιος), Μακρυγιάννης (21, δ. εξτρέμ- Πανελλήνιος), Σταύρου (22, α. εξτρέμ), Κυβρανίδης (31, Τ/Φ- Βριλήσσια), Λιάλιος (21, α. εξτρέμ- Βριλήσσια), Μπαλάσκας (22, α. ίντερ)

ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΑΡΓΟΥΣ (Κώστας Δεληγιάννης αντί Δημήτρη Δημητρούλια)
ΉΡΘΑΝ (4): Μούγιτς (24, α. ίντερ- ΠΓΣ), Άρσιτς (29, Τ/Φ- Σερβία) Χειβιδόπουλος (23, πλέι μέικερ- ΠΓΣ), Χαντέλης (23, α. ίντερ- ΠΓΣ) ΕΦΥΓΑΝ (7): Μισαηλίδης (25, α. ίντερ), Τρουμπέτας (30, δ. ίντερ), Κοτανίδης (27, Τ/Φ), Ράντοβιτς (22, Τ/Φ), Χατζηκωνσταντίνου (23, δ. εξτρέμ), Τουνγκελίδης (20, α. ίντερ), Μπακατσέλος (18, δ. εξτρέμ).
ΘΕΛΕΙ: Ξένο αριστερόχειρα ίντερ

ΠΑΟΚ (Στέλιος Σεϊρεκίδης αντί Νίκου Γεωργιάδη)
ΉΡΘΑΝ (7): Γκρκ (32, α. ίντερ- Σερβία), Πέγιοβιτς (35, πίβοτ- Μαυροβούνιο), Καλόμοιρος (19, α. ίντερ- ΑΕΣΧ Πυλαίας), Γουργούμης (34, Τ/Φ- Βίσε), Καραγκιοζόπουλος (21, δ. ίντερ- Ευρωπαϊκό Κολέγιο Κύπρου), Κοτανίδης (25, Τ/Φ- Διομήδης), Κολοβός (20, δ. ίντερ- Φαίακας)
ΈΦΥΓΑΝ (8): Λοίζος (27, Τ/Φ), Γρηγοριάδης (25, α. ίντερ), Τσεσμετζίδης (21, δ. ίντερ), Τσαμουρίδης (22, πίβοτ), Γιαννακίδης (21, Τ/Φ), Ορφανουδάκης (35, Τ/Φ), Παπαδόπουλος (22, δ. ίντερ), Ρωμανίδης (19, α. εξτρέμ).

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΓΣ (Σπύρος Μπαλωμένος αντί Γιώργου Ζαραβίνα)
ΉΡΘΑΝ (16): Ντιντερέγγερ (19, περιφερειακός- Δούκας), Ταουσάνης (21, πλέι μέικερ- ΔΙΚΕΑΣ), Κοροβέσης (24, πίβοτ- Ιωνικός), Οικονόμου (18, περιφερειακός- Ολυμπιακός Κ.), Μπαλάσκας (18, πίβοτ- ΓΑΣ Κιλκίς), Λιάλιος (24, α. εξτρέμ- ΑΕΚ), Χαρμπής (21, περιφερειακός- Άρης Νίκαιας), Παζάρογλου (21, Τ/Φ- Τελαμώνας), Αντωνιάδης (24, Τ/Φ- Λεωνίδας), Κολιούλης (23, α. εξτρέμ- Άρης Ν.), Αποστόλου (20, περιφερειακός- ΓΣ Χανιών), Κολήρης (20, περιφερειακός- Λεωνίδας), Κάτρης (25, περιφερειακός- Βριλήσσια) , Σκουλάς (24, δ. εξτρέμ- Βριλήσσια), Τσομπανίδης (22, πίβοτ- Ιωνικός ΝΦ), Κουκουτσιάνος (25, πίβοτ- ΟΦΝΙ)
ΈΦΥΓΑΝ (17): Τζανακάκης (31, Τ/Φ), Χελιώτης (27, πίβοτ), Ζαχάρης (25, α. ίντερ), Τσάτσας (21, πίβοτ), Σαμαράς (28, α. ίντερ), Κωστούλας (25, α. εξτρέμ), Στούμπης (24, α. εξτρέμ), Παπαδόπουλος Α. (19, Τ/Φ), Παπαπούλιος (19, δ. εξτρέμ), Μούγιτς (24, α. ίντερ), Μάτοβιτς (33, δ. ίντερ), Χειβιδόπουλος (23, πλέι μέικερ), Χαντέλης (23, α. ίντερ), Βλαχοθανάσης (23, Τ/Φ), Χιωτέλης (27, α. εξτρέμ), Τζάνος (21, Τ/Φ), Μαντζόπουλος (19, περιφερειακός).
ΘΕΛΕΙ: Δύο ξένους (τερματοφύλακας, περιφερειακός)
*Κρητικός, Τσακουρίδης, Νικολούτσος ανήκουν στον σύλλογο, αλλά επιθυμούν να αποχωρήσουν και θα διεκδικήσουν δικαστικώς (ΑΣΕΑΔ) την ελευθερία τους.

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ (Τεο Παυλίδης αντί Στέλιου Σεϊρεκίδη)
ΉΡΘΑΝ (4): Γρηγοριάδης (25, α. ίντερ- ΠΑΟΚ) Σεϊρεκίδης (22, πλέι μέικερ- Αερωπός), Ευαγγελόπουλος (24, Τ/Φ- ΧΑΝΘ), Ζευγαρόπουλος (24, δ. εξτρέμ- ΧΑΝΘ)
ΕΦΥΓΑΝ (7): Μπουκοβίνας (23, Τ/Φ), Δομπρής (23, α. ίντερ), Βραζάλιτσα (25, πίβοτ), Ζούλφιτς (25, δ. εξτρέμ), Μιχαηλίδης (23, πίβοτ), Κόντης (26, α. εξτρέμ), Κότσιφας (35, Τ/Φ).
ΘΕΛΕΙ: Ξένο αριστερόχειρα ίντερ

ΑΕΡΩΠΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ (Γιάννης Πηλαλίδης)
ΉΡΘΑΝ (2): Αγκέλοφ (23, περιφερειακός- ΠΓΔΜ), Ντράφκιτς (22, περιφερειακός- Σερβία)
ΈΦΥΓΑΝ (6): Σεϊρεκίδης (21, πλέι μέικερ- Διομήδης), Μπαντής (25, πίβοτ- Δίας), Δούγιας (24, α. εξτρέμ), Θεοδωρόπουλος (21, α. εξτρέμ), Λιούμης (21, Τ/Φ), Μπίρνταχιτς (23, περιφερειακός- Βοσνία).

ΣΕΡΙΦΑΤΟ ΑΙΓΙΟΥ (Γιώργος Τούρκια)
ΉΡΘΑΝ (8): Πόποβιτς (29, Τ/Φ- Φοίβος), Σιαματάς (24, δ. ίντερ- ΑΕΣΧ Πυλαίας), Κλημανόγλου (33, α. ίντερ- Καματερό), Γραμματικόπουλος (35, περιφέρεια- Άρης Ν.), Μπάμπης (25, περιφερειακός- Ποσειδώνας), Μπουλούμπασης (28, δ. εξτρέμ- Ολυμπιακός), Κεσίδης (28, α. ίντερ- Πρωτέας), Αρσενασβίλι (19, πίβοτ- Γεωργία)
ΈΦΥΓΑΝ (6): Φάμπατς (24, α. ίντερ- ΑΕΚ), Στόσιτς, Κμπιλασβίλι, Μαγκαφουράκης (35, Τ/Φ), Τσεύλικος (25, πίβοτ- Πανελλήνιος), Στούμπης (27, πλέι μέικερ)

ΦΟΙΒΟΣ ΣΥΚΕΩΝ (Δημήτρης Πελεκίδης)
ΉΡΘΑΝ (5): Παπαδόπουλός Χ. (23, πλέι μέικερ- ΑΕΣΧ Πυλαίας), Χατζηγιαννίδης (29, Τ/Φ- ΑΕΣΧ Πυλαίας), Κύρτσιος (19, περιφερειακός- Φίλιππος), Μιχαηλίδης (26, α. ίντερ- ΑΟ Κοζάνης), Μολφέτας (21, πίβοτ- Άρης Θ.)
ΈΦΥΓΑΝ (5): Πόποβιτς (28, Τ/Φ- Σερβία), Ναουμίδης (37, πίβοτ), Βότσης (35, περιφερειακός), Τάτσης (27, δ. ίντερ), Μαυρόπουλος (25, πίβοτ)

ΓΑΣ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ (Παναγιώτης Μεσσήνης)

ΉΡΘΑΝ (9): Μαγκαφουράκης (35, Τ/Φ- Σεριφάτο), Σαμαράς (21, α. εξτρέμ- Ολυμπιακός Κ.), Χελιώτης (27, πίβοτ), Μπαλάσκας (22, α. ίντερ), Βλαχοθανάση (Τ/Φ), Μελετάκος (23, περιφέρεια- Άρης), Λαδάκης (21, α. ίντερ- Ολυμπιακός), Μιμήκος (21, α. ίντερ- Αγριά Βόλου), Κουρέτας (25, δ. ίντερ).
ΈΦΥΓΑΝ (3): Μπούτος, Κλιτσίκας, Κλημανόγλου

ΧΑΝΘ (Αντώνης Τσολάκος)
ΉΡΘΑΝ (6): Καφαντάρης (23, δ. ίντερ- ΑΕΣΧ Πυλαίας), Σπυρόπουλος (33, δ. εξτρέμ- ΑΕΣΧ Πυλαίας) Τσαμουρίδης (22, πίβοτ- ΠΑΟΚ), Μουρατίδης (20, Τ/Φ- Άρης), Κουρουμλίδης (27, α. ίντερ- ΑΕΣΧ Πυλαίας), Στεφανίδης (19, α. εξτρέμ- ΑΟ Κοζάνης)
ΈΦΥΓΑΝ (5): Ευαγγελόπουλος, Μαυροδουλάκης, Πλατής, Παντελίδης, Ζευγαρόπουλος

*Τα στοιχεία προήλθαν έπειτα από επικοινωνία με τους συλλόγους.


Κωνσταντίνος Χατζηδημητρίου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x