Κώστας Μιαούλης

Το πιο ηχηρό όνομα από τότε που ήρθε στην ΑΕΚ ο Ριβάλντο

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για την εξαιρετική κίνηση της ΑΕΚ με τον Τζολέον Λέσκοτ αλλά και για την απόκτηση του Λάζαρου με την οποία προσθέτει και μια σημαντική γηγενή μονάδα στο ρόστερ της.

Τελικά στον Μελισσανίδη φαίνεται πως αρέσουν οι μεγάλες ανατροπές. Εκεί που μόλις έξι μέρες πριν οι φίλοι της ΑΕΚ βρίσκονταν στα πρόθυρα της απόλυτης θλίψης και του εκνευρισμού για τις μεταγραφές που έπρεπε να γίνουν επιπλέον, αλλά δεν προχωρούσαν ακόμα, σήμερα κατακλύζονται από συναισθήματα ενθουσιασμού κι έκστασης για την διαφαινόμενη απόκτηση του Τζολέον Λέσκοτ. Ενος ποδοσφαιριστή που το βιογραφικό και οι παραστάσεις του είναι τεράστιες, με 26 παρουσίες στην Εθνική Αγγλίας.

Ως όνομα, αν ολοκληρωθεί με το καλό η απόκτηση του, θεωρώ πως θα μπορούμε να μιλάμε άνετα για την πιο λαμπερή μεταγραφή που έχει πραγματοποιήσει η Ενωση, από το καλοκαίρι του 2007, που έντυσε στα κιτρινόμαυρα τον Ριβάλντο. Σε επίπεδο πρεστίζ τουλάχιστον εκεί τοποθετείται αυτή η μεταγραφή, γιατί πάντοτε παίζει ρόλο και η χώρα και το πρωτάθλημα προέλευσης του παίκτη.

Το αφεντικό της ΑΕΚ το...γυρίζει σε επίπεδο εντυπώσεων, όπως έπραξε και την περσινή σεζόν μετά την βαριά ήττα στο Φάληρο. Ο Μελισσανίδης συνηθίζει τέτοιες ανατροπές σε επίπεδο αντεπίθεσης, αλλά ποτέ δεν πάει να απαντήσει άμεσα. Αφήνει πάντα να κρυώσει το πράγμα και στη συνέχεια δίνει τις απαντήσεις του. Δεν τον ενδιαφέρει τι θα πει ο καθένας από τον Τύπο ή από τον κόσμο. Έχει την εξαιρετική αίσθηση του πότε θα πρέπει να κινηθεί για να κερδίσει την ουσία, να πάρει μια ρεβάνς και γενικά να έχει τον τελευταίο λόγο. Όλα αυτά δεν συνιστούν πως είναι αλάνθαστος, αλλά έχει πάντα το δικό του ταιμινγκ για να φέρει τούμπα ακόμα και το σφάλμα του.

Σε επίπεδο ονομάτων θεωρώ πως αν τελειώσει αίσια η υπόθεση του Λέσκοτ, θα μιλάμε δεδομένα για το πιο βαρύ από άποψη ονομάτων, αμυντικό δίδυμο που θα έχει αγωνιστεί ποτέ στην Ελλάδα, με πολύ ιδανικές προϋποθέσεις να πιάσει την απόδοση και να δικαιώσει τις προσδοκίες. Η επιθυμία του Κετσπάγια για έναν ακόμα στόπερ θα έχει ικανοποιηθεί με τον απόλυτο τρόπο.

Τώρα πάμε και στην υπόθεση του Λάζαρου. Θεωρώ πως είναι ποδοσφαιριστής που γνωρίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο και τεχνικά είναι απο ρους αρτιοτερους παίκτες στη χώρα μας. Έχει όμως σε όλη την καριέρα το ορισμένα κουσουρια που θαρρώ του στέρησαν την δυνατότητα να έχει διαγράψει μια πολύ πιο σημαντική πορεία στο ποδόσφαιρο. Αν μπορέσει ο Τιμούρ να χαλιναγωγήσει την γνώση του παίκτη πάνω στο ποδόσφαιρο, για να ωφεληθεί η ομάδα, θεωρώ πως τα στατιστικά του Μπαρμπόσα την περασμένη σεζόν, που αποτελούν σημείο σύγκρισης και αναφοράς, ο Χριστοδουλόπουλος μπορεί να τα ξεπεράσει. Τεράστιο όφελος βέβαια για την ΑΕΚ πως προσθέτει έναν ακόμα διεθνή στις τάξεις της.

Αν μπορέσει η ΑΕΚ να πάρει και χαφ, θα μιλάμε για ονειρεμένο φινάλε στις μεταγραφές. Πρώτα να τελειώσουν βέβαια οι δυο αυτές με το καλό. Κι από βδομάδα περιμένω καλά μαντάτα και για το γήπεδο.

ΥΓ: Οι μεταγραφές που δεν βγαίνουν προς τα έξω, ακόμα κι αν αργήσουν, σχεδόν πάντα έχουν αίσια κατάληξη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x