Euro 2024

«Το ποδόσφαιρο ενώνει τον κόσμο»

Ο 58χρονος Βραζιλιάνος και η 24χρονη Γερμανίδα, που χάρισαν μια από τις ομορφότερες σκηνές του Μουντιάλ, μιλούν για το πώς το ποδόσφαιρο δημιούργησε αυτή την ασυνήθιστη φιλία.

Εκείνος… ένας 58χρονος Βραζιλιάνος κι εκείνη… μια 24χρονη Γερμανίδα. Τίποτα δεν έμοιαζε ικανό να τους φέρει κοντά. Κι όμως το ποδόσφαιρο τα κατάφερε. Μετά το ιστορικό 7-1 των «πάντσερ» επί της Γερμανίας, ο φίλος της «σελεσάο» παρά τη θλίψη του πρόσφερε στη νεαρή δεσποινίδα το αντίγραφο του τροπαίου που κουβαλά εδώ και χρόνια σε κάθε Παγκόσμιο Κύπελλο.

«Η καρδιά μου είναι πληγωμένη και δεν είναι εύκολο για μένα, αλλά θέλω να πάρεις αυτό το Κύπελλο και να το πας στο ‘Μαρακανά’ για να γιορτάσεις την Κυριακή. Το κέρδισες με την αξία σου», της είπε ο Κλόβις Ακόστα Φερνάντες.

Εκείνη δεν το δέχτηκε, αλλά εκτίμησε τη χειρονομία του. «Δεν το δέχτηκα γιατί θα ήταν κακός οιωνός. Δεν μπορώ να πανηγυρίσω με το τρόπαιο πριν τον τελικό. Πάντως η χειρονομία του με συγκίνησε. Έδειξε πόσο καλός άνθρωπος είναι. Ξέρει ελάχιστα αγγλικά, εγώ καθόλου πορτογαλικά, αλλά συνεννοηθήκαμε χωρίς λέξεις», δήλωσε η Φρίτσι Σράντερ.

«Έχω ταξιδέψει σε 66 χώρες κι έχω κάνει παντού φίλους. Η Φρίτσι κι εγώ αποδείξαμε πώς το ποδόσφαιρο μπορεί να ενώσει τον κόσμο», είπε ο πιστός φίλος της Βραζιλίας.

Όσο για τα προγνωστικά τους για τον τελικό; «Είμαι σε δίλημμα. Έχω πολλούς φίλους στην Αργεντινή και τη Γερμανία», δηλώνει εκείνος. «Πιστεύω πως θα κερδίσουμε 2-0 με γκολ των Χούμελς και Μίλερ. Και μετά θα πάω να βρω τον Κλόβις στην Κοπακαμπάνα και θα πανηγυρίσουμε μαζί», η απάντηση εκείνης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x