Διονύσης Δεσύλλας

Το πρέσινγκ και ο «Τριάντα»

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει στο sport-fm.gr για το πλάνο του Γιάννη Αναστασίου στο Βέλγιο, ενόψει Κλαμπ Μπριζ, και την… «επιχείρηση Τριανταφυλλόπουλος».

Η εν ελλάδι προετοιμασία ολοκληρώθηκε και τα πράγματα, ενόψει της ρεβάνς της Τετάρτης με την Κλαμπ Μπριζ είναι, πια, ξεκάθαρα. Το 2-1 είναι ένα σκορ πρόκρισης, αλλά όχι και τέτοιο που σε κάνει να είσαι κάπως… χαλαρός. Είναι άκρως «πονηρό» και απ’ αυτά που ποτέ δεν θέλουν οι προπονητές. Διότι πρόκειται για ένα αποτέλεσμα που και στην άμυνα πρέπει να έχεις στραμμένη την προσοχή και το γκολ ψάχνεις. Χρειάζεται σωστή δουλειά, άριστο διάβασμα του αντιπάλου και φυσικά συγκέντρωση και ωριμότητα από την αρχή ως το τέλος.

Ο Γιάννης Αναστασίου ζητάει γκολ από τους ποδοσφαιριστές του. Γι’ αυτό και θέλει πρέσινγκ από την αρχή. Στόχος του, να… ζαλίσει τους Βέλγους, οι οποίοι στην πίεση «πελαγοδρομούν», αλλά και να σφίξει το κέντρο του, για να έχει καλή ανασταλτική λειτουργεία, με σκοπό το μηδέν παθητικό. Αλλωστε, ακόμη κι αν οι πράσινοι δεν σκοράρουν, αν δεν δεχθούν γκολ, τότε πανηγυρίζουν. Περνάνε στην επόμενη φάση και μπαίνουν στην κλήρωση για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο κόουτς θα κατεβάσει την ομάδα με ένα 4-3-2-1. Κάτω από τα δοκάρια, λογικά, ο Κοτσόλης και το κεντρικό αμυντικό δίδυμο θα αποτελείται από τους Τριανταφυλλόπουλο, Ταυλαρίδη.

Ο «Ολλανδός» τις τελευταίες ημέρες έχει κάνει συνεχή τετ α τετ με τον νεαρό αμυντικό, με στόχο να του ανεβάσει το ηθικό, μετά τις κακές του εμφανίσεις τόσο με την Ουντινέζε, όσο και με την Κλαμπ Μπριζ στη Λεωφόρο. Γνωρίζει πολύ καλά ότι από την απόδοσή του θα εξαρτηθούν πολλά, ειδικά στην περίοδο πίεσης των Βέλγων. Το γκολ που σημείωσε ο «Τριάντα» με τον Αρη Λεμεσού ήταν ένα «φάρμακο». Πλέον, καλείται να ηρεμήσει, να καθαρίσει το κεφάλι του και να παίξει ποδόσφαιρο στο Βέλγιο. Εκεί που η μπάλα θα… καίει.

Δεξιά θα αγωνιστεί ο Βέμερ και αριστερά ο Πράνιτς. Η τριάδα στα χαφ θα απαρτίζεται από τους Λαγό, Κουτρουμπή και Ζέκα. Νίνης και Καρέλης θα παίξουν πίσω από τον Μάρκους Μπεργκ.

Τα υπόλοιπα στο γήπεδο. Με το καλό την πρόκριση…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x