Euro 2024

Το προφίλ της Κολομβίας

Τρόπο για να σταματήσουν τον Ρανταμέλ Φαλκάο και την παρέα του θα πρέπει να βρουν οι παίκτες και ο προπονητής της Εθνικής Ελλάδας.

Αν και δεν μπορεί κανείς να τη χρίσει αυτόματα φαβορί του τρίτου ομίλου (όπου υπάρχουν ακόμη Ελλάδα –φυσικά- και Ακτή Ελεφαντοστού, Ιαπωνία) η παρουσία του Ρανταμέλ Φαλκάο στις τάξεις της μετατρέπει την Κολομβία το πλέον ελκυστικό αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Η Κολομβία θα συμμετάσχει για πέμπτη φορά στην ιστορία της σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου και για πρώτη φορά από το 1998 και σίγουρα θα θέλει να κάνει ένα δυναμικό «come back» στηριζόμενη στους πολύ καλούς ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στο εξωτερικό.

Πώς προκρίθηκε

Η Κολομβία έλαβε μέρος στον ένα και μοναδικό προκριματικό όμιλο της Νοτίου Αμερικής και κατάφερε εύκολα να «τσεκάρει» το εισιτήριο για την τελική φάση. Σε 16 παιχνίδια συγκέντρωσε 30 βαθμούς (μόλις 2 από την πρώτη Αργεντινή) και αυτό είναι ενδεικτικό της δύναμής της. Σημείωσε 9 νίκες, 3 ισοπαλίες και 4 ήττες, πετυχαίνοντας 27 γκολ και δεχόμενη 13.
Ο προπονητής

Από το 2012 βρίσκεται στον πάγκο της Κολομβίας ο Χοσέ Πέκερμαν. Αν και στην αρχή αμφισβητήθηκε, ο Αργεντινός σύντομα κέρδισε Τύπο και φίλαθλο κοινό σε τέτοιο σημείο που να θεωρείται πιθανό το ενδεχόμενο να πολιτογραφηθεί Κολομβιανός!

Τα αστέρια

Ρανταμέλ Φαλκάο, Κριστιάν Ζαπάτα, Φρέντι Γκουαρίν, Τζέιμς Ροντρίγκες, Τζάκσον Μαρτίνες... πονοκέφαλος για τον Φερνάντο Σάντος!

Το ρόστερ της Κολομβίας

Τερματοφύλακες: Φαρίντ Μοντραγκόν (Ντεπορτίβο Κάλι), Καμίλο Βάργκας (Σάντα Φε).

Αμυντικοί: Λουίς Αμαράντο Περέα (Κρουζ Αζούλ), Κριστιάν Σαπάτα (Μίλαν), Κάρλος Βαλντές (Σάντα Φε), Σαντιάγκο Αρίας (Αϊντχόφεν), Στέφαν Μεντίνα (Ατλέτικο Νασιονάλ), Έντερ Άλβαρες Μπαλάντα (Ρίβερ Πλέιτ).

Μέσοι: Φρέντι Γκουαρίν (Ίντερ), Αμπέλ Αγκιλάρ (Ίντερ), Κάρλος Σάντσες (Έλτσε), Μακνέλι Τόρες (Αλ Σαμπάμπ), Άλντο Λεάο Ραμίρες (Μορέλια), Χουάν Γκιγέρμο Κουαδράδο (Φιορεντίνα), Τζέιμς Ροντρίγκες (Μονακό), Έντουιν Βαλένσια (Φλουμινένσε), Αλεξάντερ Μεχία (Ατλέτικο Νασιονάλ), Βίκτορ Ιμπάρμπο (Κάλιαρι).

Επιθετικοί: Ρανταμέλ Φαλκάο (Μονακό), Τζάκσον Μαρτίνες (Πόρτο), Τεόφιλο Γκουτιέρες (Ρίβερ Πλέιτ), Κάρλος Μπάκα (Σεβίλλη), Λουίς Μουριέλ (Ουντινέζε).


Παγκόσμια Κατάταξη: Βρίσκεται στην 4η θέση για το μήνα Νοέμβριο. Καλύτερη θέση η 3η (Ιούλιος-Αύγουστος 2013) και χειρότερη η 54η τον Ιούνιο 2011.

Προϊστορία με την Ελλάδα: Ελλάδα και Κολομβία έχουν συναντηθεί μόλις μια φορά στο παρελθόν στις 5/6/1994 στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το Μουντιάλ 1994, με τους λατινοαμερικάνους να επικρατούν 2-0.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x