Europa League

Το προφίλ της Μάιντς

Την Μάιντς και το Στέφανο Καπίνο θα αντιμετωπίσει ο Αστέρας Τρίπολης για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League, εφόσον περάσει το εμπόδιο της Ροβανιέμι. Διαβάστε το προφίλ των Γερμανών.

Η Μάιντς θα είναι η αντίπαλος του Αστέρα Τρίπολη αν και εφόσον η ομάδα της Τρίπολης φέρει θετικό αποτέλεσμα κόντρα στην Ροβανιέμι και περάσει στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League.

Η νέα ομάδα του Στέφανου Καπίνο τερμάτισε πέρυσι στην έβδομη θέση της Bundesliga -16 νίκες, 5 ισοπαλίες, 13 ήττες- εξασφαλίζοντας το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Πρόκειται για ένα νεαρό σύνολο που στηρίζεται στην ταχύτητα, με τον 42χρονο τεχνικό της Κάσπερ Χιούλμαντ να στηρίζει πολλά στον Σινί Οκαζάκι.

Άλλωστε ο Ιάπωνας επιθετικός είναι το μεγάλο... αστέρι της ομάδας, πραγματοποιώντας πέρυσι μια πολύ καλή χρονιά, με 15 γκολ.

Στο ρόστερ επίσης ξεχωρίζουν οι Νοτιοκορεάτες, Γιου-Χο Παρκ, Για-Σέολ Κου και ο Κοσταρικανός αριστερός μπακ Ντίας, ο οποίος πήρε μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας.

Σε ότι έχει να κάνει με αυτούς που έφυγαν αυτό το καλοκαίρι από την ομάδα, θα ξεχωρίσουν οι απουσίες του δεύτερου σκόρερ της Μάιντς την περυσινή σεζόν με 10 γκολ και επίσης μουντιαλικού, Τσούπο-Μοτίνγκ, του Γερμανού επιθετικού Πάρκερ, που πήγε στην Άουγκσμπουργκ, και άλλοτε γκολκίπερ του ΠΑΟΚ και του Πανιωνίου, Ντάριο Κρέσιτς που θα συνεχίσει την καριέρα του στην Μπάγερ Λεβερκούζεν.

Βέβαια πιο σημαντικό ρόλο παίζουν πάντα αυτοί που έρχονται στην ομάδα. Φυσικά ξεχωρίζει η αγορά του Στέφανου Καπίνο καθώς και η απόκτηση του μουντιαλικού δεξιού ακραίου αμυντικού της Χιλής, Γκονζάλο Χάρα.

Τελευταία της ευρωπαϊκή παρουσία ήταν τη σεζόν 2011-2012 όταν και αποκλείστηκε στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League - καλή ώρα…- από τη ρουμανική Γκαζ Μέταν Μίντιας.

Η ταυτότητα της Μάιντς:

Πλήρες όνομα: Fu?ball- und Sport-Verein Mainz 05 e.V
Ίδρυση: 1905
Γήπεδο: Coface Arena (χωρητικότητα 20,300)
Πρόεδρος: Χάρλαντ Στρουτζ
Προπονητής: Κάσπερ Χιούλμαντ
Ιστοσελίδα: http://www.mainz05.de/

Επιμέλεια: Νίκος Παπακαλός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x