Champions League

Το προφίλ της Μάλμε

Αν και μετρά 104 χρόνια ιστορίας, η Μάλμε θα συμμετάσχει για πρώτη φορά σε φάση ομίλων Champions League και έχει να υπερηφανεύεται για το (χαμένο) τελικό του Πρωταθλητριών το 1979.

Την πρωταθλήτρια Σουηδίας το 2013 και πρωτοπόρο φέτος, Μάλμε, θα βρει μπροστά του (εκτός των Ατλέτικο Μαδρίτης και Γιουβέντους) ο Ολυμπιακός.

Η Μάλμε έχει ως κορυφαία στιγμή στην ιστορία της συμμετοχή στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το μακρινό 1979, όταν ηττήθηκε με σκορ 1-0 από τη μεγάλη Νότιγχαμ. Φέτος –χωρίς να τρέφει ελπίδες να επαναλάβει κάτι παρόμοιο- κατάφερε να γράψει ξανά ιστορία, αφού για πρώτη φορά θα συμμετάσχει σε φάση ομίλων.

Εκεί βρέθηκε πετώντας εκτός της Σάλτσμπουργκ στα πλέι οφ, κυρίως χάρη στο απίθανο 3-0 στο γήπεδο της, αποτέλεσμα που ανέτρεψε το 2-1 του πρώτου ματς.



Νωρίτερα, στον τρίτο προκριματικό γύρο κατόρθωσε να ανατρέψει το 4-2 από τη Σπάρτα Πράγας και επικρατώντας 2-0 στην έδρα της, πέρασε στην επόμενη φάση.



Το μεγαλύτερο πλεονέκτημά της έναντι των υπολοίπων ομάδων του α’ ομίλου είναι το γεγονός πως το πρωτάθλημα Σουηδίας βρίσκεται εδώ και καιρό σε εξέλιξη και σε αυτό μετά από 21 αγωνιστικές, η Μάλμε είναι στην κορυφή με 48 βαθμούς, 7 περισσότερους από την ΑΙΚ Στοκχόλμης.

Προπονητής της ομάδας από τον Ιανουάριο του 2014 είναι ο 60χρονος Έγκε Χαρέιντε και το μεγάλο της αστέρι ο Μάρκους Ρόζενμπεργκ, ο οποίος παλιότερα είχε απασχολήσει και τον Παναθηναϊκό.

Ο Ρόζενμπεργκ επέστρεψε μετά από μια δεκαετία στην ομάδα από την οποία ξεκίνησε την καριέρα του, έχοντας στο μεταξύ περάσει με επιτυχία από Άγιαξ, Βέρντερ Βρέμης, Σανταντέρ και Γουέστ Μπρομ. Φέτος έχει βρει δίχτυα 10 φορές για το πρωτάθλημα και άλλες 4 στην Ευρώπη, οδηγώντας εκ του ασφαλούς την ομάδα σε επιτυχίες. Στα 31 του χρόνια δείχνει ώριμος και… απειλεί τον Ολυμπιακό και τους υπόλοιπους.

Έδρα της είναι το «Swedbank Stadion» χωρητικότητας 24.000 θεατών.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x