Europa League

Το προφίλ των αντιπάλων του ΠΑΟΚ

Το www.sport-fm.gr σάς παρουσιάζει ποιες είναι οι πέντε πιθανές αντίπαλοι του ΠΑΟΚ στα play offs του Europa League.

Μια εκ των Γιάμπλονετς (Τσεχία), Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ), Ριέκα (Κροατία), Σεντ Γκάλεν (Ελβετία) και Σκεντερμπέου (Αλβανία) θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ στα play offs του Europa League και το www.sport-fm.gr σάς παρουσιάζει το προφίλ τους.

Γιάμπλονετς: Τερμάτισε τέταρτη την περασμένη σεζόν στην Τσεχία, αλλά κατέκτησε το Κύπελλο. Φέτος μετά από τρεις αγώνες έχει τέσσερις βαθμούς. Στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League απέκλεισε με δύο νίκες τη Στρόμσγκοντσετ, 2-1 εντός και 3-1 εκτός έδρας. Ιδρύθηκε το 1945, χρώματά της είναι το πράσινο και το άσπρο και έδρα της είναι η «Chance Arena» (6.280 θεατών). Έχει κατακτήσει μόλις δύο Κύπελλα στην ιστορία της. Προπονητής της είναι ο Ρόμαν Σκούχραβι, ενώ στο ρόστερ της έχει μόλις τρεις ξένους.

Μακάμπι Τελ Αβίβ: Κατέκτησε το πρωτάθλημα την περασμένη σεζόν, για 20η φορά στην ιστορία της, ενώ φέτος δεν έχει αρχίσει ακόμη τις εγχώριες υποχρεώσεις της. Συμμετείχε στα προκριματικά του Champions League, αποκλείοντας στον δεύτερο γύρο την Γκιόρ από την Ουγγαρία με δύο νίκες (0-2, 2-1), αλλά αποκλείστηκε στον τρίτο από τη Βασιλεία (1-0, 3-3). Ιδρύθηκε το 1906, χρώματά της είναι το κίτρινο και το μπλε, ενώ έδρα της το «Μπλούμφιλντ» (15.000 θεατών). Στον πάγκο της βρίσκεται ο άλλοτε παίκτης του Παναθηναϊκού Πάουλο Σόουζα.

Ριέκα: Ήταν τρίτη την περασμένη σεζόν στην Κροατία, ενώ φέτος είναι τέταρτη μετά από τέσσερις αγωνιστικές με οκτώ βαθμούς. Στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League απέκλεισε με δύο νίκες (5-0, 0-3) την ουαλική Πρέστατιν, ενώ στον τρίτο τη σλοβακική Ζίλινα (2-1, 1-1). Ιδρύθηκε το 1921 και φορά λευκά, ενώ έδρα της είναι το «Kantrida» (12.600 θεατών). Προπονητής της ομάδας είναι ο Ματίαζ Κεκ και διαθέτει έξι ξένους παίκτες, εκ των οποίων τέσσερις είναι Βόσνιοι.

Σεντ Γκάλεν: Τερμάτισε τρίτη στην Ελβετία, αλλά φέτος είναι όγδοη με μόλις τέσσερις βαθμούς σε ισάριθμες αγωνιστικές. Ιδρύθηκε το 1879 και χρώματά της είναι το πράσινο και το λευκό, ενώ παίζει στο «AFG Arena» (19.694 θεατών). Προπονητής της ομάδας είναι ο Τζεφ Ζεμπέν από το Λουξεμβούργο. Στην ιστορία της έχει πάρει δύο πρωταθλήματα κι ένα Κύπελλο.

Σκεντερμπέου: Πρόκειται για την πρωταθλήτρια Αλβανίας την τελευταία τριετία. Συμμετείχε στα προκριματικά του Champions League αποκλείοντας στον δεύτερο γύρο τη Νέφτσκι Μπακού από το Αζερμπαϊτζάν (0-0, 1-0 στην παράταση), αλλά αποκλείστηκε στον τρίτο από τη Σαχτέρ Καραγκαντί από το Καζακστάν (3-2, 0-3). Ιδρύθηκε το 1909, φορά ερυθρόλευκα και έδρα της είναι το «Σκεντερμπέου Στάντιουμ» (12.000 θεατών).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x