Θαλάσσια Σπορ

Το πρώτο «Hellenic Match Racing Tour» είναι γεγονός!

Σήμερα, η 3η και τελευταία ημέρα του πρώτου σταθμού του Hellenic Match Racing Tour ξεκίνησε με μεγάλες ανατροπές.

Νωρίς το πρωί τα πληρώματα των τεσσάρων ομάδων που διεκδικούσαν θέση στο μεγάλο τελικό επιδόθηκαν σε συγκλονιστικές μάχες κατά τη διαδικασία ολοκλήρωσης της φάσης των ημιτελικών. Οι ομάδες των Στρατή Ανδρεάδη και Παναγιώτη Μάντη προηγούνταν των αντιπάλων τους με σκορ 2-1 και ήθελαν μόνο μια νίκη για να εξασφαλίσουν την είσοδό τους στο μεγάλο τελικό.

Οι αντίπαλοι τους όμως με μια συγκλονιστική αντεπίθεση κατάφεραν τη μεγάλη ανατροπή αφού νίκησαν σε 2 διαδοχικές κούρσες διαμορφώνοντας το τελικό σκορ 3-2 υπέρ τους. Έτσι, στον μεγάλο τελικό, τον τίτλο του νικητή διεκδίκησαν οι ομάδες του Ιάσονα Σπανομανόλη και του Θεόδωρου Τσουλφά αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά ότι το άθλημα της ιστιοπλοΐας κρύβει μοναδικές συγκινήσεις καθώς όλα μπορούν να ανατραπούν μέχρι την τελευταία στιγμή.

Στη σειρά των τελικών που ακολούθησε οι ομάδες του Στρατή Ανδρεάδη και Παναγιώτη Μάντη αγωνίστηκαν στον μικρό τελικό για την τρίτη θέση, ενώ οι ομάδες του Ιάσονα Σπανομανώλη και Θεόδωρου Τσουλφά τα έδωσαν όλα για τον πρώτο τίτλο της διοργάνωσης.

Το υψηλό επίπεδο των αγωνιζομένων, οι ιδανικές συνθήκες και το δραματικό σκηνικό με το συννεφιασμένο κόλπο της Παροικιάς προσέφεραν όμορφο θέαμα σε όλους τους παρευρισκομένους.

Στον μικρό τελικό, η αναμέτρηση ήταν πραγματικά αμφίρροπη με τις ομάδες των Μάντη και Ανδρεάδη να δίνουν σκληρές μάχες. Το μεταξύ τους σκορ μετά από 4 μονομαχίες διαμορφωνόταν στο 2-2 και έτσι η τρίτη θέση θα καθοριζόταν στην 5η και τελευταία κούρσα. Τελικά, η ομάδα “VMG Team” του παγκόσμιου πρωταθλητή Παναγιώτη Μάντη ήταν αυτή που κατάφερε να κερδίσει την τρίτη θέση στις λεπτομέρειες.

Μετά την ολοκλήρωση των αγώνων, ακολούθησε η απονομή των επάθλων με σύσσωμη την παρουσία των αθλητών, των στελεχών της διοργανώτριας εταιρείας “Icarus Sailing Media”, του Προέδρου του Ναυτικού Ομίλου Πάρου κ. Ελευθέριου Πώλου και των λοιπών μελών του διοικητικού συμβουλίου του ομίλου, καθώς επίσης και των εκπροσώπων των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης, τον Δήμαρχο της Πάρου κ. Βλαχογιάννη Χρήστο, την Αντιδήμαρχο και Προέδρο της Τουριστικής Επιτροπής κα Μαρία Χανιώτη, την Πρόεδρο της ΚΔΕΠΑΠ Δήμου Πάρου κα Άννα Καγκάνη, του Λιμενάρχη Πάρου Πλωτάρχη Αντώνη Ραγκούση και των Νομαρχιακών Συμβούλων κ.Κώστα Μπιζά και Παντελή Τζανακόπουλο.

Μετά το τέλος της απονομής, οι ομάδες ανανέωσαν το ραντεβού τους για τον επόμενο σταθμό του Hellenic Match Racing Tour, καθώς η διοργάνωση συνεχίζεται στο όμορφο νησί της Άνδρου στις 2-4 Μαίου.

Οι 3 νικήτριες ομάδες της πρώτης φάσης του Hellenic Match Racing Tour στην Πάρο είναι αναλυτικά οι εξής:

1ος Νικητής
Ομάδα “Ursa Minor”
Skipper: Ιάσονας Σπανομανώλης.
Crew: Ψωμόπουλος Άγγελος, Κούνας Φαίδωνας, Πασαμιχάλης Mάνος

2ος Νικητής
Ομάδα “Tsoulfas Sailing Team”
Skipper: Θεόδωρος Τσουλφάς.
Crew: Κάτσιος Αλέξης, Παπαδάκης Βασίλης, Μανωλάκης Αντώνης

3ος Νικητής
Ομάδα “VMG Team”
Skipper: Παναγιώτης Μάντης.
Crew: Καγιαλής Παύλος, Χατζηκυριακάκης Μάρκος, Παλεράς Ανδρέας

Τα αποτελέσματα κατάταξης για τις ομάδες 4η έως 8η είναι τα εξής:

4. Ομάδα “Dark n’ Stormy Match Race, powered by Atalanti”
Κυβερνήτης: Στρατής Ανδρεάδης
Πλήρωμα: Σωτηρίου Στέλιος, Πολυχρονίδης Θοδωρής, Μιτάκης Γιάννης

5. Ομάδα “Hellenic Police”
Κυβερνήτης: Αλέξανδρος Ταγαρόπουλος
Πλήρωμα: Μαύρος Νίκος, Αϊδινίδης Περικλής, Παπαγεωργίου Νίκος

6. Ομάδα “Άνεμος Ελλάδας”
Κυβερνήτης: Σοφία Μπεκατώρου
Πλήρωμα: Μπουγιούρης Αντώνης, Τριγκώνης Κωνσταντίνος, Πασχαλίδης Ιορδάνης, Ζεϊμπάρης Τζώρτζης

7. Ομάδα “Duende”
Κυβερνήτης: Μ.Χ. Κοντογιαννοπούλου
Πλήρωμα: Γαλάνη Ρούλα, Παπαχριστοπούλου Χριστίνα, Κουνιάκη Ελένη, Καραδήμα Σοφία, Αττάρτ Βίλλυ, Τσιτζιώλη Σύλβια

8. Ομάδα “Jolly”
Κυβερνήτης: Jurek Strzemiecki
Πλήρωμα: Αποστολάκης Νίκος, Κομινάκη Έρη, Αθανασίου Εύα

Το Hellenic Match Racing Tour είναι μια πρωτοβουλία της Icarus Sailing Media με την υποστήριξη του ΕΟΤ και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού. Η διοργάνωση σκοπεύει στην ανάδειξη των Ελλήνων αθλητών και στην προώθηση του αθλήματος της ιστιοπλοΐας στην Ελλάδα, καθώς και στη διεθνή τουριστική προβολή της χώρας μέσω της συνεργασίας της διοργανώτριας εταιρείας Icarus Sailing Media με τηλεοπτικά δίκτυα του εξωτερικού.

Μεγάλος υποστηρικτής και συνδιοργανωτής της πρώτης φάσης του Hellenic Match Racing Tour στην Πάρο είναι ο Δήμος Πάρου και η Τουριστική Επιτροπή που αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή αυτήν την προσπάθεια σε συνεργασία με τον Ναυτικό Όμιλο Πάρου.

Tο video της τρίτης και τελευταίας ημέρας:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x