Γενικά

Το σήκωσαν οι Αυστραλοί!

Πρωταθλητές Ασίας για πρώτη φορά στην ιστορία τους στέφθηκαν οι Αυστραλοί, καθώς επικράτησαν της Νότιας Κορέας στον τελικό του Κυπέλλου Ασίας με 2-1 στην παράταση χάρτη στο γκολ του Τροΐσι.

Το Κύπελλο Ασίας κατέκτησε η Αυστραλία!

Η ομάδα του Άγγελου Ποστέκογλου επιβλήθηκε στον τελικό της διοργάνωσης της Νότιας Κορέας με 2-1 στην παράταση. Την αναμέτρηση έκρινε ο Τροΐσι στο 105’, οδηγώντας την Αυστραλία για πρώτη φορά στην ιστορία της στην κορυφή της Ασίας.

Το σκορ άνοιξε στο 45’ για τους Αυστραλούς ο Λουόνγκο, ο οποίος με δυνατό σουτ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή έστειλε την μπάλα στη γωνία της εστίας του Κιμ.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Νοτιοκορεάτες πίεσαν να ισοφαρίσουν και η προσπάθειά τους βρήκε αντίκρισμα στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Κι έβγαλε μόνο του τον Σον, ο οποίος νίκησε τον Ράιαν στέλνοντας το ματς στην παράταση.

Εκεί οι «σοκερούς» φάνηκε να έχουν πιο πολλές δυνάμεις και ο Τροΐσι στο 105' από το ύψος της μικρής περιοχής σκόραρε σε κενή εστία γράφοντας το τελικό 2-1.

Αυτή είναι η τρίτη συμμετοχή των Αυστραλών στο Ασιατικό Κύπελλο μετά την ένταξη τους στην ασιατική ποδοσφαιρική ομοσπονδία το 2005. Το 2007 είχαν φτάσει στα προημιτελικά, ενώ το 2011 έχασαν από την Ιαπωνία στον τελικό.



Επιμέλεια: Αριστοτέλης Παπαδάκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x