Mini Football

Το σήμα του EMF EURO!

Αναβαθμισμένη η πανευρωπαϊκή διοργάνωση minifootball με την σταθερή Ελληνική συμμετοχή σε αυτήν!

Οι προετοιμασίες για την Πανευρωπαϊκή, το EMF EURO θα διεξαχθεί στην Ουγγαρία στις 21-28 Αυγούστου και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Minifootball ανακοίνωσε το λογότυπό του. Η EMF είναι η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Minifootball η οποία καλύπτει το άθλημα πανευρωπαϊκά και μετρά περισσότερους από 1.000.000 παίχτες στην γηραιά ήπειρο και κορύφωσή της αποτελεί το EMF EURO που μεταδίδεται ζωντανά στην Ελλάδα από τα κανάλια novasports (miniEURO μέχρι πρότινος).


H Ελληνική Ομάδα ανακοίνωσε πρόσφατα την μεταβολή της στρατηγικής δημιουργίας, σύστασης και χτισίματος της ομάδας με σκοπό να έρθουν περισσότερες επιτυχίες στο άμεσο μέλλον.

Το τεχνικό επιτελείο θα αποτελείται από τον προπονητή της ομάδας Αποστόλη Γκαϊφύλλια, την γενική αρχηγό Σταυρούλα Γιαννακοπούλου και τους φυσιοθεραπευτές Θανάση Βούρδα και Χρήστο Λεωνιδάκη. Το team μεγαλώνει ωστόσο με ένα ακόμα πρόσωπο σε ρόλο τεχνικού διευθυντή, το όνομα του οποίου θα ανακοινωθεί σύντομα και θα έχει αυξημένες και σημαντικές αρμοδιότητες δίπλα στον προπονητή.

Το Total έπαιξε, παίζει και θα παίζει για πολύ καιρό ακόμα πρωταγωνιστικό ρόλο στις καρδιές των Ελλήνων μέσω της υποστήριξης του στην Ελληνική Ομάδα Minifootball.

Η Ελληνική ομάδα συμμετέχει κάθε χρόνο στο EMF EURO όμως οι κλήσεις δεν θα περιορίζονται χρονικά πλέον στο καλοκαίρι (προπονήσεις προεπιλογής και εν συνεχεία δύο περίοδοι προετοιμασίας όπως ήταν ως τώρα). Αντιθέτως, θα υπάρχουν και κλήσεις μέσα στη σεζόν στις οποίες το τεχνικό team θα έχει την δυνατότητα να τσεκάρει επιπλέον ποδοσφαιριστές.

Έτσι, η πρώτη κλήση για φέτος είναι στις 4 με 8 Απριλίου όπου η Ελληνική Ομάδα αποδέχτηκε την πρόσκληση της Γερμανικής Ομοσπονδίας για συμμετοχή σε ένα 4ήμερο camp με προπονήσεις και διεθνή φιλικά παιχνίδια.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι παίχτες που καλούνται θα κρίνονται από τις επιδόσεις τους και την εν γένει αγωνιστική και εξωαγωνιστική συμπεριφορά. Η συμμετοχή σε ένα τουρνουά ή σε μία προετοιμασία δε συνεπάγεται αυτόματη συμμετοχή και στην επόμενη κλήση. Αντιθέτως, είναι βέβαιο πως ο προπονητής της ομάδας θα θελήσει να δει την κατάσταση των ποδοσφαιριστών του σε διαφορετικές μεταξύ τους κλήσεις και ως εκ τούτου από την πρώτη κλήση του Απρίλη υπάρχουν πολλά ονόματα της ομάδας του 2014 και 2015 που λείπουν και αρκετοί νέοι ποδοσφαιριστές που έχουν ξεχωρίσει με την παρουσία τους στο Total UNI-League αλλά και στο εξωτερικό με δεδομένο ότι για 1η χρονιά φέτος υπάρχει κλήση Έλληνα ποδοσφαιριστή από το πρωτάθλημα της Αγγλικής Ομοσπονδίας Minifootball και δεν είναι άλλος από τον Πασχάλη Ξανθό.

Οι 12 ποδοσφαιριστές καθώς και οι πόλεις στις οποίες αγωνίζονται είναι με αλφαβητική σειρά οι εξής:

Ασημακόπουλος Θάνος - Ορφέας (Αθήνα)
Γκιάλης Μίμης (Θεσσαλονίκη)
Γκιάτης Βαγγέλης (Αθήνα)
Καραβίδας Δημήτρης (Αθήνα)
Κουτσούκος Αντώνης (Πάτρα)
Λευκαρίτης Χρύσανθος (Θεσσαλονίκη)
Μάντης Ανδρέας (Αθήνα)
Ντρένοβα Ανδρέας (Αθήνα)
Ξανθός Πασχάλης GK (Λονδίνο)
Ταραμάς Ραφαήλ (Θεσσαλονίκη)
Τζανέτος Διονύσης (Αθήνα)
Χατζημηνάς Γιώργος GK (Ηράκλειο)

H UMBRO ντύνει την Ελληνική Ομάδα και συνδέει το όνομά της μαζί της τουλάχιστον μέχρι και το 2016 αποδεικνύοντας με τον πλέον έμπρακτο τρόπο πως κινείται μεθοδικά στο χώρο της.

“Είμαι ήδη εκεί!”

Ο Πασχάλης Ξανθός αγωνίζεται ως τερματοφύλακας στο Αγγλικό πρωτάθλημα minifootball, αλλά δεν ξεχνά ποτέ τη συγκίνηση που ένιωσε όταν κλήθηκε για πρώτη φορά στην Ελληνική ομάδα. Έτσι, μοιράστηκε μαζί μας το σημαντικό γι' αυτόν συμβάν της πρώτης του κλήσης:

“Η πρώτη μου κλήση ήταν αφού τελειώνει το 2o UNI-League με τους Amigos μας κάλεσε πριν το miniEURO του Ρεθύμνου. Τότε, ο κύριος Αποστόλης (σ.σ.: Γκαϊφύλλιας, προπονητής της Ελληνικής ομάδας) μας κάλεσε για να αποτελέσουμε το ρόστερ της Ελληνικής ομάδας minifootball Είναι πολύ ιδιαίτερες στιγμές για να έναν ποδοσφαιριστή να φορά το εθνόσημο και να αγωνίζεται με αυτό. Εμείς που το νιώσαμε ξέρουμε πια ότι πρόκειται για ασύγκριτη εμπειρία. Οι άνθρωποι μας αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή. Οι άνθρωποι έξω από τις τέσσερις γραμμές του έτρεξαν να μας βοηθήσουν στα πάντα. Μας έκαναν να νιώσουμε επαγγελματίες αθλητές, δε νιώθαμε ότι ήμασταν ερασιτέχνες και σε αυτό έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι εκπροσωπούσαμε τη χώρα μας σε μία διεθνή διοργάνωση. Ήταν μαγικά!”

Γιατί όμως δέθηκε τόσο με την Ελληνική ομάδα; Ο ίδιος απαντά:

“Πιστεύω ότι η διοργάνωση του Ρεθύμνου έκανε το αγαπημένο σπορ να το αγαπήσουν σε όλη την Ευρώπη. Την πρώτη χρονιά με τους Amigos, οι συμπαίκτες μου πήγαν στην Μολδαβία και η διαφορά ήταν τεράστια. Πραγματικά με έκανε να αγαπήσω αυτό που κάνω. Δεθήκαμε με τα παιδιά, είναι ένα άθλημα πιο προσιτό από το 11Χ11. Σε βοηθάει να δεθείς με τους συμπαίκτες σου”.

Όσο για το γεγονός της κλήσης του να φορέσει ξανά την φανέλα με το εθνόσημο, η απάντηση του δε χρειάζεται σχόλια:

“Είμαι ήδη εκεί. Μετάνιωσα τόσο πολύ που έχασα το προηγούμενο miniEURO στην Κροατία. Εγώ έχω κάνει ήδη 4 συμμετοχές εδώ, τρέχω και γυμνάζομαι κανονικά. Στην κλήση μου από την Ελληνική ομάδα δε θα χρειαστεί καν να απαντήσω!”.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x