Euro 2024

Το «σκανάρισμα» της Ρουμανίας και ο Γκέκας

Το σχέδιο πρόκρισης στο Μουντιάλ καταστρώνει ο Φερνάντο Σάντος, άρτι αφιχθείς από την Πορτογαλία. Τι είπαν στον προπονητή για τη Ρουμανία οι: Βόκολος και Ρικάρντο Σάντος. Πιθανόν να κληθεί ο Γκέκας.

Ο Λεωνίδας Βόκολος και ο Ρικάρντο Σάντος ενημέρωσαν διεξοδικά τον ομοσπονδιακό προπονητή για τις δυνατότητες των Ρουμάνων. Ποια είναι δηλαδή, τα δυνατά σημεία στο παιχνίδι τους και που είναι ευάλωτοι. Από τη στιγμή που έγινε γνωστός ο αντίπαλος της «γαλανόλευκης», οι δύο άμεσοι συνεργάτες του Φερνάντο Σάντος στρώθηκαν στη δουλειά. Εξασφάλισαν τα dvd όλων των αγώνων της Ρουμανίας στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου και κατέγραψαν την αγωνιστική ταυτότητα της ομάδας του Βίκτορ Πιτούρκα με κάθε λεπτομέρεια.

Αναλύοντας τη Ρουμανία

Σχεδόν σε όλα τα ματς της προκριματικής φάσης, έπαιξε με το αγαπημένο της 4-2-3-1. Μόνο στις δύο αναμετρήσεις κόντρα στην Ανδόρα ο Πιτούρκα παρέταξε τη Ρουμανία με δύο επιθετικούς (σ.σ. 4-4-2). Πρόκειται για μία ομάδα που διαθέτει αξιόπιστη μεσαία γραμμή κυρίως στον άξονα και γρήγορους εξτρέμ. Ωστόσο, παρουσιάζει ορισμένες αδυναμίες στα δύο άκρα της άμυνας, κυρίως από τη δεξιά πλευρά.

Σε αυτό το επίπεδο εάν δεν είσαι προσεκτικός θα έχεις πρόβλημα. Ειδικά, όταν απέναντι σου βρεθεί μία ομάδα που... διψάει για πρόκριση σε Μουντιάλ μετά από 16 χρόνια. Στην πιο σημαντική στιγμή των τελευταίων ετών, οι Ρουμάνοι θα έχουν και τη στήριξη του κόσμου καθώς το «Bucharest National Arena» θα είναι κατάμεστο στη ρεβάνς (19/11).

Μέσα ο Γκέκας

Εφόσον, η Εθνική παρουσιαστεί βελτιωμένη σε σχέση με τους τελευταίους αγώνες κόντρα στη Σλοβακία και το Λιχτενστάιν, μπορεί να φέρει τα δύο παιχνίδια στα μέτρα της και να προκριθεί στα γήπεδα της Βραζιλίας. Να σημειωθεί ότι το προσεχές Σάββατο θα ξεκινήσει η διάθεση των απλών εισιτηρίων για το πρώτο ματς στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» στις 15 Νοεμβρίου και ήδη η ζήτηση είναι μεγάλη.

Την Παρασκευή ο Φερνάντο Σάντος θα καλέσει τους διεθνείς που αγωνίζονται στο εξωτερικό. Στη λίστα δεν θα υπάρχει όνομα έκπληξη ούτε κάποιο νέο πρόσωπο. Ο Φάνης Γκέκας θα βρίσκεται στην προεπιλογή των «λεγεωνάριων» και όλα δείχνουν ότι θα επιστρέψει στην αποστολή του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Η τελευταία φορά που έπαιξε ο επιθετικός της Κόνιασπορ στην Εθνική ήταν στις 7 Ιουνίου στη νίκη επί της Λιθουανίας στο Βίλνιους.

Ο Γιώργος Σαμαράς αναμένεται να μπει στις υποχρεώσεις του με τη Σέλτικ την επόμενη εβδομάδα οπότε θα συμπεριληφθεί κανονικά στην αποστολή. Μοναδική ανησυχία για τη «γαλανόλευκη» είναι η έλλειψη αγώνων του Ορέστη Καρνέζη στη Γρανάδα, όπου βασικός είναι ο αγαπητός στους φιλάθλους, Ρομπέρτο. Εξάλλου, ο Πορτογάλος τεχνικός θα ανακοινώσει τις κλήσεις για τους δύο «τελικούς» με τη Ρουμανία την επόμενη Παρασκευή (08/11).


Σωτήρης Ταμπάκος


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x