Γενικά

Το ταξίδι για το Ρίο... μόλις ξεκίνησε!

«Ελλάδα Μπορείς». Αυτό ήταν το σύνθημα που δόθηκε σήμερα στο «Παναθηναϊκό στάδιο» από τον Σάκη Ρουβά στη συνέντευξή τύπου για την τελετή παράδοσης και αφής της Ολυμπιακής Φλόγας «Rio 2016».

Δεν υπήρχε πιο κατάλληλο μέρος από το «Παναθηναϊκό στάδιο», για να διεξαχθεί η συνέντευξη Τύπου για την τελετή αφής και παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας «Rio 2016». Εκεί, παρευρέθηκε ο επικεφαλής του προγράμματος στήριξης της Ελληνικής Ολυμπιακής ομάδας «Ελλάδα Μπορείς», Σάκης Ρουβάς, ο πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος και ο Γιάννης Καρράς, ο οποίος είναι μέλος της Ολυμπιακής Επιτροπής.

inner

Την παράσταση «έκλεψε» η ηθοποιός Κατερίνα Λέχου, η οποία μάλιστα είναι Πρωθιέρεια και θα ανάψει τη φλόγα στο Καλλιμάρμαρο, στέλνοντάς τη στο μακρινό Ρίο Ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας, στις 27 Απριλίου, όταν και θα γίνει η τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής φλόγας.

inner

inner

Επιπλέον, την Πέμπτη στις 21 Απριλίου άπαντες στην Ολυμπιακή Επιτροπή είναι προετοιμασμένοι για το μεγάλο event, που θα λάβει χώρα στο «Παναθηναϊκό στάδιο» και πάλι, όταν και θα διεξαχθεί η τελετή αφής, με πολλές εκπλήξεις όπως μας ενημέρωσαν σήμερα το μεσημέρι οι αρμόδιοι της διεξαγωγής.

Στο -μικρής διάρκειας- βίντεο για την προετοιμασία όλης της τελετής, έχουν λάβει μέρος, ο Σπύρος Γιαννιώτης, ο Πύρρος Δήμας, ο Σάκης Ρουβάς και η Βούλα Κοζόμπολη.

inner

Ο Σάκης Ρουβάς έδωσε το «σύνθημα» προς την Ελληνική Ολυμπιακή αποστολή και προς όλους τους Έλληνες, δηλώνοντας την αισιοδοξία του για επιτυχίες και ένα καλύτερο «αύριο» για τη χώρα μας: «Πρέπει να δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα σε όλους. Σε όλο τον κόσμο, σε όλες τις χώρες. Η Ελλάδα μας είναι δυνατή και πρέπει να δώσουμε πίστη σε όλους για ένα καλύτερο αύριο. Οι Έλληνες αθλητές επίσης, έχουν τη στήριξή μας και είμαι αισιόδοξος. Πιστεύω θα τα καταφέρουν όλοι, και εύχομαι να δώσουν χαρά στη χώρα μας, όπως συνηθίζουν τα τελευταία χρόνια. Θα είμαστε δίπλα τους, όλοι εκεί».

inner

Ο πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Κάπραλος, τόνισε πως είναι πολύ σημαντική η τελετή αφής και παράδοσης της Ολυμπιακής φλόγας, διότι γίνεται από τη χώρα που «γέννησε» του Ολυμπιακούς Αγώνες, δηλώνοντας ο ίδιος χαρακτηριστικά: «Στις 27 Απριλίου θα παραδώσουμε τη φλόγα στους Βραζιλιάνους, από εδώ, το "Παναθηναϊκό στάδιο" και σας θέλουμε όλους δίπλα μας. Η φλόγα θα τοποθετηθεί στο "Μαρακανά". Επίσης, θέλω να σας πω, πως ένας πρόσφυγας θα κρατήσει τη φλόγα και θα τρέξει στον Ελαιώνα που όλοι ξέρουμε τι συμβαίνει εκεί».

inner

Δεν έλειψε και το σχόλιό του για τους αθλητές που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στο Ρίο: «Είμαι σίγουρος πως οι αθλητές μας θα κάνουν το καλύτερο δυνατό, πιστεύω πως θα κάνουν περήφανη ξανά τη χώρα μας, γιατί το αξίζει».

Κλείνοντας, προσπαθήσαμε να αποσπάσουμε πληροφορίες για το ποιος Έλληνας αθλητής θα κρατήσει πρώτος τη φλόγα, αλλά άπαντες τόνισαν χαρακτηριστικά: «Τα είπαμε όλα, ας κρατήσουμε και κάτι για έκπληξη στον κόσμο».

inner

inner

Μάλιστα, αποκαλύφθηκε πως το «παρών» θα δώσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, στη τελετή παράδοσης στις 27 Απριλίου στο Καλλιμάρμαρο.

Το σίγουρο είναι, πως η συνέντευξη τύπου ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Το κλίμα ήταν άψογο και όλοι έδειξαν πως θέλουν να συμβάλλουν, έτσι ώστε η Ελλάδα να γίνει ξανά… περήφανη!

Επιμέλεια: Θάνος Καλόγηρος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x