Μαχητικά Αθλήματα

Το τέλος του Τάισον, το τέλος μιας εποχής

Πριν από δέκα χρόνια ολοκληρώθηκε η καριέρα του Μάικ Τάισον. Η ήττα από τον Κέβιν ΜακΜπράιντ σήμανε το τέλος του Iron Mike, αλλά και το τέλος μιας ολόκληρης εποχής στην κατηγορία βαρέων βαρών.

Μαζί με τον Μοχάμεντ Άλι αποτελούν τις δύο πιο γνώριμες φιγούρες στην ιστορία της επαγγελματικής πυγμαχίας.

Έγινε ο νεότερος Παγκόσμιος Πρωταθλητής βαρέων βαρών. Ήταν φόβητρο για κάθε αντίπαλο. Έμοιαζε να έχει όλες τις προδιαγραφές για να διαγράψει μια αντίστοιχη αθλητική διαδρομή. Πολλοί ακόμη αναρωτιούνται πως θα είχε «γραφτεί» η ιστορία αν ο ιδιόρρυθμος χαρακτήρας του Μάικ Τάισον δεν τον είχε στείλει στην φυλακή στο απόγειο της καριέρας του. Κάτι που δεν θα μάθει ποτέ κανείς.

Όταν επέστρεψε παρέμενε ο εκρηκτικός Iron Mike που όλοι γνώρισαν, αλλά όχι πια το ίδιο άτρωτος. Τον αμφισβήτησε ο Εβάντερ Χόλιφιλντ ενώ μια ακόμη ευκαιρία να ανακάμψει χάθηκε από τον Βρετανό, Λένοξ Λιούις το 2002 στη μάχη που αναγνωρίζεται ως η τελευταία μεγάλη στα heavyweights. Σαν σήμερα το 2005 ο Ιρλανδός, Κέβιν ΜακΜπράιντ τον «σταμάτησε» στον 6ο γύρο. Ήταν το τέλος του Τάισον, αλλά και το τέλος μια εποχής στην κατηγορία βαρέων βαρών.



Παναγιώτης Σγαρδέλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x