Επικαιρότητα

«Το θύμα δεν το πειράζει τι πληρώνει ο άλλος για το διοικητικό πρόστιμο»

"Γι’ αυτόν που είναι δυνάμει παραβάτης πρέπει να απειλείται η οικονομική του υπόσταση"

«Το θύμα δεν το πειράζει τι πληρώνει ο άλλος για το διοικητικό πρόστιμο» δήλωσε ο υφυπουργός Μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης επιμένοντας στο μέτρο της αναλογικότητας των προστίμων ανάλογα με το εισόδημα για τις παραβάσεις του ΚΟΚ.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο υφυπουργός επέμεινε ότι με το επίμαχο μέτρο τα πρόστιμα θα είναι το ίδιο αποτρεπτικά είτε κάποιος είναι άνεργος είτε έχει μεγάλα εισοδήματα, παρότι τα πρόστιμα για τους «φτωχούς παραβάτες» θα είναι χαμηλότερα.

«Το μέτρο που έχει να κάνει με την ποινή που απειλείται με φυλάκιση με τραυματισμό θανάσιμα η σοβαρά υπάρχει στον ποινικό κώδικα, υπάρχει όμως και επιπρόσθετα το διοικητικό πρόστιμο, χρηματικά, αφαίρεση πινακίδων κλπ… Γι’ αυτόν που είναι δυνάμει παραβάτης πρέπει να απειλείται η οικονομική του υπόσταση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαυραγάνης.

Ο κ. Μαυραγάνης διευκρίνισε ότι το μέτρο της αναλογικότητας των προστίμων βρίσκεται υπό συζήτηση και στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, τόνισε όμως ότι θα θέσει το θέμα σε επικείμενη Σύνοδο των αρμόδιων υπουργών στη Μάλτα.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x