Κώστας Μιαούλης

Το Τσόλο vs Ζιζού εξιτάρει πιο πολύ από τον ίδιο τον τελικό

O Κώστας Μιαούλης γράφει για τον πόλεμο δύο κόσμων ποδοσφαίρου που αντιπροσωπεύουν οι δύο συμπολίτισσες που θ' αναμετρηθούν απόψε στο ιδανικό μέρος για μία τέτοια σύγκρουση, όπως είναι το Μιλάνο.

Ένας ακόμα εμφύλιος, ο 6ος στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ και ο 2ος τα τρία τελευταία χρόνια ανάμεσα στις δύο ομάδες. Κάτω από αυτό το πρίσμα, των ανοικτών λογαριασμών και της συνύπαρξης στον τελικό των δύο συγκεκριμένων ομάδων σε ένα από τα πιο ποδοσφαιρικά γήπεδα της Ευρώπης, δίνουν την κατάλληλη ατμόσφαιρα σε μια μονομαχία που πέρα από κόντρα ομάδων, θ’ αποτελέσει και ένα πεδίο αντιπαράθεσης διαφορετικών κόσμων ποδοσφαίρου. Αυτόν της καταστροφής του παιχνιδιού του αντιπάλου που θα εκπροσωπηθεί από τον master του είδους, Ντιέγκο Σιμέονε.

Από την άλλη ο «νέος» στην προπονητική Ζιντάν, στα μάτια πολύ κόσμου, μοιάζει σαν τον ιδανικό υποψήφιο τιμωρό για το αντι-ποδόσφαιρο της Ατλέτικο. Υπό αυτό το πρίσμα, η μάχη αυτών των δύο κόσμων περνάει εξίσου στον πάγκο, όσο και στον αγωνιστικό χώρο. Ο Γάλλος διαχειρίστηκε με ψυχραιμία και ξεκάθαρο μυαλό ενός έμπειρου προπονητή, δύσκολες καταστάσεις. Όπως ήταν η ήττα από τη Βόλφσμπουργκ με το εξαιρετικά δύσκολο να γυρίσει σε βάρος του 2-0 στον πρώτο αγώνα. Επίσης και τα δύο ημιτελικά παιχνίδια με την Σίτι, δεν ήταν διόλου εύκολα και έκρυβαν πολλές παγίδες τις οποίες ο Ζιντάν ξεπέρασε με επιτυχία. Όπως π.χ το αποτέλεσμα 0-0 στον πρώτο ημιτελικό που πάντοτε είναι πονηρό και ύπουλο και εγκυμονεί κινδύνους.

Όλη η κουβέντα περί καλού ποδοσφαίρου και του αντί-ποδοσφαίρου ή αν θέλετε του ποδοσφαίρου που εξυπηρετείται από τη σκοπιμότητα γίνεται μονίμως. Σαφώς και οι περισσότεροι θα ήθελαν πάντοτε παιχνίδια με πολλά γκολ, με όμορφες φάσεις με καταιγιστικό ρυθμό. Όταν παίζονται τίτλο στο υψηλότερο επίπεδο ακόμα και για την «καλή» ομάδα, αυτή που επιθυμεί να δημιουργήσει γίνονται δύσκολα.

Ο Σιμεόνε έχει ευκαιρία απόψε να πάρει μία ρεβάνς για εκείνη την απώλεια που δεν χωνεύεται αφού μέχρι να ισοφαρίσει ο Ράμος, κάποια δευτερόλεπτα χώριζαν την Ατλέτικο από την κούπα. Από την άλλη η ιστορία του Ζιντάν, τουλάχιστον έτσι όπως ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα είναι τέτοια, που αν η Ρεάλ επικρατήσει θα περάσει ως μία από τις πλέον συγκλονιστικές ποδοσφαιρικές ιστορίες της σύγχρονης εποχής. Και σε αυτή θα πρωταγωνιστεί ο μεγάλος «Ζιζού».

Κι οι δύο αντίπαλοι διαθέτουν σπουδαίους ποδοσφαιριστές που ανά πάσα στιγμή μπορούν ν’ αλλάξουν την ιστορία του τελικού. Δεν διαφέρει σε κάτι αγωνιστικά αυτός ο τελικός, από κάμποσους που έχουμε παρακολουθήσει τα τελευταία χρόνια. Θαρρώ όμως πως η αναμέτρηση του «κακού» κατά πολλούς Σιμεόνε με όσες κατηγορίες τον συνοδεύουν και για το αντί-θέαμα που προσφέρει η ομάδα του και για τις αντιδράσεις του ίδιου, απέναντι σε μια προσωπικότητα ενός γητευτή της μπάλας, του τελευταίου πραγματικού σούπερ-ήρωα του ποδοσφαίρου στο ρόλο του «καλού» θα δώσει ξεχωριστό ενδιαφέρον σε αυτόν τον τελικό.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x