Euroleague

Τόμιτς: «Ακόμα είναι Οκτώβριος…»

Πολύ νωρίς είναι για οποιοδήποτε συμπέρασμα όπως δήλωσε ο Μίλαν Τόμιτς ενόψει Λαμποράλ Κούτσα. «Μόνο νίκη με τον κόσμο μας» είπε ο τεχνικός των Πειραιωτών και σημάδεψε τον Ερτέλ ως τον πιο επικίνδυνο.

Τον Μάη (και τον Ιούνιο)… ξυρίζουν τον γαμπρό και ο Μίλαν Τόμιτς το ξέρει πολύ καλά που παραμένει ψύχραιμος, δίχως να βγάζει πρόωρα συμπεράσματα για τη φετινή χρονιά του Ολυμπιακού.

Ο τεχνικός των Πειραιωτών -που απέφυγε εκ νέου το αν θα μονιμοποιηθεί- μίλησε για τη δυσκολία του προσεχούς παιχνιδιού με την Λαμποράλ Κούτσα (την Παρασκευή), αναφέρθηκε στα «κομβικά» στοιχεία των Βάσκων -ξεχωρίζοντας τον Ερτέλ- και έκανε λόγο για σχεδόν βέβαιη συμμετοχή του Ντάνστον.


Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μίλαν Τόμις στη συνέντευξη Τύπου:

«Για εμάς αυτό είναι το δεύτερο παιχνίδι στην Ευρωλίγκα. Ξέρουμε τι ομάδα είναι η Λαμποράλ Κούτσα. Έχουμε αναλύσει το παιχνίδι τους και η ομάδα είναι έτοιμη γι’ αυτό το ματς. Έχουν αρκετά καλούς σουτέρ όπως ο Μπέρτανς και ο Σαν Εμετέριο που είναι ιδιαίτερα έμπειρος. Από όλους τους παίκτες της Λαμποράλ Κούτσα θεωρώ πως πιο σημαντικός είναι ο Ερτέλ, ο οποίος κρατάει την ομάδα, σουτάρει, απειλεί και δίνει ασίστ ενώ δημιουργεί καλά και για τους συμπαίκτες του».

Στη συνέχεια ο προπονητής του Ολυμπιακού τόνισε πως περιμένει από την ομάδα του «Να δείξει ένα καλό πρόσωπο από την αρχή. Παίζουμε στην έδρα μας, μπροστά στο κοινό μας και ελπίζουμε σε ένα καλό αποτέλεσμα. Αυτό που θέλω είναι να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και να νικήσουμε».

Σε ό,τι αφορά την ήττα από τη Νέα Κηφισιά, ο Μίλαν Τόμιτς είπε πως: «Εμείς περιμέναμε ένα δύσκολο παιχνίδι με την ΑΕΝΚ, γιατί είχαμε και δύσκολο ταξίδι από τη Βαλένθια. Σε αυτά τα ματς οι παίκτες θα πρέπει να δείχνουν από το πρώτο κιόλας λεπτό καλό πρόσωπο και να μην δίνουν δικαίωμα στον αντίπαλο να πιστέψει στη νίκη. Απέναντι στην Κηφισιά δεν αρχίσαμε καλά το ματς, έτσι συνεχίσαμε και δυστυχώς το τελειώσαμε με τον ίδιο τρόπο. Μπήκαμε στο ματς και το παιχνίδι πήγε κόντρα στον ρυθμό που εμείς θέλαμε. Αλλά δεν έχει χαθεί τίποτα, πρέπει να συνεχίσουμε, να μείνουμε ενωμένοι, είμαστε ομάδα και στο τέλος θα κρίνουμε τι έχουμε καταφέρει. Ακόμη είναι Οκτώβριος».

Για το πώς θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός το ενδεχόμενο ο Ερτέλ να βρει ρυθμό στην επίθεση: «Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες. Είπαμε και νωρίτερα πως είναι ο κινητήριος μοχλός της Λαμποράλ Κούτσα. Είναι ένας παίκτης που παίζει με αυτοπεποίθηση μετά τις καλές του εμφανίσεις με την εθνική Γαλλίας και φέτος. Στο πρώτο ματς είχε 14 πόντους και 10 ασίστ, κάθε χρόνο βελτιώνεται και γίνεται όλο και καλύτερος παίκτης και θεωρώ πως αυτός κάνει όλο το παιχνίδι των αντιπάλων».

Για την κατάσταση των τραυματιών και εκείνη του Μπράιαντ Ντάνστον, ο Μίλαν Τόμιτς απάντησε: «Εμείς αυτή τη στιγμή δεν πρέπει να ψάχνουμε δικαιολογίες. Ξέρουμε ποιοι είναι τραυματίες. Πρέπει να επικεντρωθούμε τώρα σε αυτούς που παίζουν και όχι σε αυτούς που δεν είναι μαζί μας αυτή τη στιγμή. Για τον Ντάνστον, είχε ένα πρόβλημα, κατά 90% αυτό το πρόβλημα λύθηκε. Εμείς θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας αύριο, να έρθει στο γήπεδο και να υποστηρίξει την ομάδα. Είναι το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι μας με κόσμο για φέτος».

Τέλος, για το αν θα παραμείνει ως πρώτος προπονητής: «Αυτό το πράγμα δεν πρέπει να απασχολεί κανέναν. Αυτό κάνει κακό στην ομάδα, έχουμε μπροστά μας ματς και μόνο αυτό πρέπει να μας απασχολεί. Η ομάδα χρειάζεται ηρεμία και να παίξουμε ένα καλό παιχνίδι αύριο».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x