Τάσος Νικολόπουλος

Τον Σίνγκλετον και τα μάτια του…

Ο Τάσος Νικολόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για τον… σεληνιασμένο Κρις Σίνγκλετον του τελευταίου μήνα με το 66,6% (!) έξω από τα 6.75μ. και την «υποχρέωση» του Παναθηναϊκού το ερχόμενο καλοκαίρι.

Ο Παναθηναϊκός Superfoods έχασε στις λεπτομέρειες άλλο ένα εκτός έδρας παιχνίδι του στη φετινή Euroleague και μαζί τις τελευταίες ελπίδες για μια θέση στην τετράδα, που δίνει πλεονέκτημα έδρας στα play-offs. Κορυφαίος του «τριφυλλιού» ήταν ο Κρις Σίνγκλετον, ο οποίος έμοιαζε ώρες-ώρες να παίζει μόνος του την Νταρουσάφακα. Πραγματοποίησε άλλη μια σπουδαία εμφάνιση με 23 πόντους και 6 ριμπάουντ, αλλά αυτή τη φορά, πήγε στράφι…

Γράφει ο Τάσος Νικολόπουλος

Ο Αμερικανός φόργουορντ/σέντερ είναι μακράν του δεύτερου ο πιο σταθερός σε απόδοση παίκτης των «πράσινων» την φετινή σεζόν. Και ίσως να είναι λίγο παράδοξο, αφού είναι και ο πιο… καταπονημένος σε σχέση με τους υπόλοιπους. Για όσους το έχουν ξεχάσει, παίζει ακατάπαυστα από τον Σεπτέμβριο του 2015, καθώς μετά το τέλος της περυσινής εκπληκτικής σεζόν με την Λοκομοτίβ Κουμπάν, με την οποία έφτασε μέχρι το Final 4 του Βερολίνου, ο 27χρονος άσος αγωνίστηκε το καλοκαίρι στο πρωτάθλημα της Κίνας.

Παρά την σωματική και ψυχολογική καταπόνηση και μολονότι έχει κουβαλήσει μεγαλύτερο από το βάρος που του αναλογεί (ακόμη και σε χρόνο συμμετοχής), λόγω της απουσίας του Τζέιμς Γκιστ, εντούτοις ο Κρις Σίνγκλετον μοιάζει με… επαναφορτιζόμενη μπαταρία, που δεν τελειώνει ποτέ. Ή σαν το παλιό καλό κρασί, που όσο περνάει ο καιρός, τόσο καλύτερη γεύση έχει…

Ίσως έτσι εξηγείται το γεγονός ότι τον μήνα που πέρασε (Φεβρουάριος) και στο ξεκίνημα του τρέχοντος (Μάρτιος), ο Αμερικανός είναι «σεληνιασμένος». Στα πρώτα 20 παιχνίδια της σεζόν, είχε μέσο όρο 10,9 πόντους και στα τέσσερα τελευταία (Γαλατασαράι, Μπάμπεργκ, Ούνικς Καζάν και Νταρουσάφακα) ο μέσος όρος του φτάνει στους 17,2. Επίσης, έχει βελτιώσει σε μεγάλο βαθμό τους αριθμούς του έξω από τα 6.75μ., καθώς σε αυτή την τετράδα αγώνων μετράει 14/21, που μεταφράζεται σε 66,6% κι ενώ πριν το ποσοστό έφτανε το 42,1%. Τέλος, έχουν αυξηθεί τα λεπτά συμμετοχής, αφού ο μέσος όρος των 27 λεπτών στη φετινή διοργάνωση, έχει γίνει στην τελευταία τετράδα αγώνων περίπου 32.

Όμως, όσο… βιονικός κι αν είναι, όσο «σεληνιασμένος» κι αν μοιάζει, ειδικά το τελευταίο διάστημα, ο Κρις Σίνγκλετον στην πραγματικότητα είναι ένας θνητός. Ο Τσάβι Πασκουάλ το ξέρει και επειδή η σεζόν μπαίνει σιγά-σιγά στην τελική ευθεία, χρειάζεται καλή διαχείριση. Τέτοια θα χρειαστεί και στο τέλος της σεζόν, όταν θα έρθει η ώρα που θα γίνει το ταμείο. Ο Κρις Σίνγκλετον έχει αποδειχθεί «λίρα εκατό» και οι ανανεώσεις συμβολαίων πρέπει να ξεκινήσουν από αυτόν. Όπως έγινε το περασμένο καλοκαίρι, όταν και αποτέλεσε την πρώτη μεταγραφή.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x