Euroleague

Τόσο κοντά, αλλά… μια από τα ίδια

Ο Ολυμπιακός έφτασε μια ανάσα από τη νίκη στο ΟΑΚΑ απέναντι στον Παναθηναϊκό, αλλά το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο. Το www.sport-fm.gr επιχειρεί να ρίξει «φως» στις αιτίες.

Πιο κοντά από ποτέ τουλάχιστον τη φετινή περίοδο έφτασε ο Ολυμπιακός σε μία νίκη στο ΟΑΚΑ απέναντι στον Παναθηναϊκό, αλλά το τελικό αποτέλεσμα δεν διέφερε από τις δύο προηγούμενες περιπτώσεις. Οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν το ματς και μαζί τη δυνατότητα να αποκτήσουν σαφέστατο προβάδισμα για το πλεονέκτημα έδρας στα play offs.

Ο Ολυμπιακός έκανε πολλά πράγματα καλά: κυριάρχησε στα ριμπάουντ (35-27 με 10-2 επιθετικά), είχε υψηλά ποσοστά σε δίποντα και «συμπαθητικά» τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο, ήταν αποτελεσματικός στην άμυνα και βρήκε αρκετά ελεύθερα σουτ. Όμως τελικά έκανε πολλά πράγματα που πλήρωσε ακριβά. Το www.sport-fm.gr εστιάζει στα πέντε… κακά της ήττας των Πειραιωτών:

-Κακός Σπανούλης: Για ένα ακόμη ματς στο ΟΑΚΑ, ο Βασίλης Σπανούλης ήταν αρνητικός. Είχε 6 πόντους με 2/12 σουτ και καμία ασίστ σε 27:36. Πλέον σε έντεκα επισκέψεις ως αντίπαλος του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό έχει 11,4 πόντους με 70% βολές (28/40), 41,6% δίποντα (20/48) και 22,8% τρίποντα (16/70), αριθμοί που απέχουν πολύ από τους μέσους όρους του.

-Κακές αλλαγές: Ο Περπέρογλου πέτυχε 11 πόντους στα πρώτα 10:30 λεπτά του ματς και αποσύρθηκε στον πάγκο για το υπόλοιπο του πρώτου μέρους. Όταν επέστρεψε είχε «παγώσει» και σκόραρε ξανά στο τέλος μία… αχρείαστη βολή. Ο Σπανούλης αντικαταστάθηκε στην τέταρτη περίοδο πάνω που έδειχνε να βρίσκει ρυθμό και ψυχολογία. Ο Μπέγκιτς και ο Κατσίβελης άξιζαν περισσότερο χρόνο στο παρκέ με βάση την απόδοσή τους για όσο διάστημα αγωνίστηκαν, αφού Σίμονς και Κόλινς δεν πήγαν σε καμία περίπτωση καλύτερα.

-Κακή ισορροπία στην επίθεση: Αν και με έλεγχο ριμπάουντ και καλά ποσοστά στα δίποντα στο πρώτο μέρος, ο Ολυμπιακός ούτε να τρέξει κατόρθωσε, ούτε να αποφύγει τα πολλά τρίποντα στο φινάλε.

-Κακά ποσοστά στα τρίποντα: Αν και ξεκίνησε σχετικά «ζεστός», ο Ολυμπιακός τελείωσε το ματς με 7/25 τρίποντα, αστοχώντας μάλιστα σε μια σειρά από κρίσιμα στο τέλος, δις με Σπανούλη και από μια φορά με Λοτζέσκι και Πρίντεχη. Στο 58-48 του πρωταθλήματος είχε 3/24 και στο 67-59 του ημιτελικού Κυπέλλου 10/31. Σύνολο σε τρία ματς φέτος στο ΟΑΚΑ… 20/80, δηλαδή μόλις 25%.

-Κακή επιλογή: Ο Ολυμπιακός με το σκορ στο 62-61 υπέρ του Παναθηναϊκού και 46’’ για το φινάλε επέλεξε να πάει σε αργή επίθεση που εκδηλώθηκε με τρίποντο του Σπανούλη στο τέλος της. Θα μπορούσε κάλλιστα να πάει σε γρήγορη επίθεση για να έχει δύο έναντι μίας των «πράσινων», αλλά δεν το έκανε.

Στο χέρι του

Ο Ολυμπιακός, ασφαλώς, δεν καταστρέφεται από την ήττα στο ΟΑΚΑ. Έχασε μεν μια σπουδαία ευκαιρία να αποκτήσει σαφές προβάδισμα για τη δεύτερη θέση στον όμιλο, αλλά μπορεί και πάλι να την κατακτήσει στις επτά εναπομείνασες αγωνιστικές. Σε αυτές θα είναι, μάλιστα, κι ενισχυμένος καθώς δικαίωμα συμμετοχής αποκτά ο Τζαμάριο Μουν. Αξίζει, δε, να σημειωθεί πως σε σχέση με τους υπολοίπους διεκδικητές δεν έχει ήττα εκτός προγράμματος, όπως έχουν Παναθηναϊκός, Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ (από Μάλαγα) και Αρμάνι (από Εφές).

Μετά το θεωρητικά εύκολο ματς με το Ρέθυμνο στο ΣΕΦ την Κυριακή για την Α1, οι πρωταθλητές Ευρώπης έχουν έναν αγωνιστικό Γολγοθά στην Ευρωλίγκα, που ξεκινά την επόμενη Παρασκευή με τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ στην Κωνσταντινούπολη, συνεχίζεται με την ισόβαθμή του αυτή τη στιγμή Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο στο Φάληρο και ολοκληρώνεται κόντρα στην Μπαρτσελόνα στο «Παλάου Μπλαουγκράνα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x