sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Τότε η ΑΕΚ, τώρα ο Αστέρας!

Η πρόκριση του Αστέρα Τρίπολης επί της Μάιντς στα playoffs του Europa League είναι ιστορική! Όμως, οι Αρκάδες έγιναν μόλις η δεύτερη ελληνική ομάδα που αποκλείει γερμανική, μετά την ΑΕΚ το 2000/01!

Ο Αστέρας Τρίπολης έγραψε ιστορία με την πρόκριση που πήρε στα playoffs του Europa League, επικρατώντας με σκορ 3-1 της Μάιντς στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», ανατρέποντας μάλιστα την ήττα με 1-0 του πρώτου αγώνα.

Όμως, οι Αρκάδες έκαναν κάτι που έχει καταφέρει μόλις άλλη μία ελληνική ομάδα. Απέκλεισαν γερμανικό σύλλογο σε νοκ άουτ φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης, όπως είχε κάνει μόνο η ΑΕΚ τη σεζόν 2000/01 κόντρα στη Μπάγερ Λεβερκούζεν στους «32» του τότε UEFA!

Στις 23 Νοεμβρίου του 2000 η ΑΕΚ φιλοξενήθηκε από τη Λεβερκούζεν, στη Γερμανία, για το πρώτο παιχνίδι της φάσης των «32» του UEFA, με την «Ένωση» να πραγματοποιεί μία από τις καλύτερες ευρωπαϊκές βραδιές της και να έρχεται ισόπαλη 4-4! Για την ομάδα του Γιάννη Παθιακάκη από ένα γκολ είχαν πετύχει οι Λάκης (5’), Τσιάρτας (54’ πεν.), ενώ δύο είχε σημειώσει ο Φερνάντο Νάβας (46’, 79’).

Στον επαναληπτικό του «Νίκος Γκούμας», που έγινε στις 7 Δεκεμβρίου, η ΑΕΚ δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στη Λεβερκούζεν και με την «καθαρή» νίκη με 2-0 πήρε πανηγυρικά την πρόκριση στους «16», όπου θα έβρισκε μπροστά της την Μπαρτσελόνα. Σε εκείνο το ματς, ο Νάβας είχε δώσει το προβάδισμα στην «Ένωση» στο 17ο λεπτό, με τον Βασίλη Τσιάρτα να διαμορφώνει με απευθείας εκτέλεση φάουλ το τελικό σκορ.

Το πρώτο ματς της ΑΕΚ στη Γερμανία:



Η ρεβάνς στη Νέα Φιλαδέλφεια:



Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x