Αγγλία

Τουρέ: «Ο κόσμος θεωρεί τους Αφρικανούς ζώα»

Την άποψη ότι είναι υποτιμημένος λόγω της καταγωγής του εξέφρασε ο Γιάγια Τουρέ, αν και φέτος είναι με διαφορά ο καλύτερος παίκτης της Μάντσεστερ Σίτι.

Με διαφορά ο καλύτερος ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Σίτι είναι ο Γιάγια Τουρέ, έχοντας πετύχει 22 γκολ και βοήθησε τους «πολίτες» να κατακτήσουν το Λιγκ Καπ Αγγλίας και βρίσκονται στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

Ο Σαμίρ Νασρί είχε δηλώσει πως ο Ιβοριανός χαφ θα είχε αναγνωριστεί ως ένας από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο, αν δεν ήταν από την Αφρική και ο διεθνής άσος συμφώνησε με τον Γάλλο.

«Νομίζω ο Σαμίρ έχει απόλυτο δίκιο. Για να είμαι ειλικρινής η σωστή αναγνώριση έχει έρθει μόνο από τους οπαδούς. Δεν θέλω να γίνω σκληρός και αρνητικός, αλλά θέλω να είμαι ειλικρινής», ανέφερε αρχικά ο πρώην αμυντικός μέσος του Ολυμπιακού και στη συνέχεια υποστήριξε πως τα Μέσα πρέπει να προωθούν περισσότερο τους Αφρικανούς ποδοσφαιριστές.

«Εάν αγωνιζόμαστε καλά και δεν έχουμε την αναγνώριση από τα ΜΜΕ δεν θα φτάσουμε ποτέ εκεί που θέλουμε. Ο κόσμος θεωρεί τους ανθρώπους από την Αφρική ζώα».

Ο 30χρονος χαφ, ο οποίος έχει κατακτήσει τίτλους με την Ακτή Ελεφαντοστού, στην Ελλάδα, την Ισπανία και την Αγγλία, πιστεύει ότι οι Αφρικανοί ποδοσφαιριστές πρέπει να ξεπεράσουν δύο φορές εαυτόν για να αποτελέσουν παράδειγμα, όπως είναι στην Μπαρτσελόνα ο Τσάβι ή ο Ινιέστα:

«Δείτε τους Ινιέστα και Τσάβι. Δεν είναι λίγες οι φορές που αποθεώνοντας για το επιθετικό τους στυλ ποδοσφαίρου, αλλά είναι ελάχιστες οι φορές που θα δεχτούν κριτική αν δεν καταφέρουν να αποδώσουν τα αναμενόμενα».

Ο Τουρέ στάθηκε με δυσαρέσκεια στο γεγονός πως ποδοσφαιριστές όπως ο Μέσι και ο Ρονάλντο είναι αναγνωρίσιμοι παντού, κάτι που δεν συμβαίνει και με τον ίδιο: «Εάν πας σε οποιοδήποτε μέρος της Αφρικής θα σου πουν ναι γνωρίζουμε τον Μέσι, αλλά όταν έρθεις στην Ευρώπη και πεις Γιάγια Τουρέ η απάντησή τους θα είναι: Ποιος είναι αυτός; Κάποιοι μπορούν να πουν ότι γνωρίζουν το όνομά μου, αλλά δεν γνωρίζουν το πρόσωπό μου».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x