Νίκος Ζέρβας

Τουρίστας με… αξιοθέατο και σκέψεις

Ο Νίκος Ζέρβας γράφει για την ανώδυνη ήττα του Ολυμπιακού από την Γαλατάσαραϊ, σε ένα ταξίδι που είχε… αξιοθέατο τον Ματ Λοτζέσκι και πρέπει να βάλει σε σκέψεις για ενδεχόμενη προσθήκη ψηλού.

Από την στιγμή που ο Ολυμπιακός δεν είχε κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον στην Κωνσταντινούπολη και η Γαλατάσαραϊ «καιγόταν», η λογική έλεγε πως θα δούμε αυτό που είδαμε στο παρκέ του «Αμπντί Ιπεχτσί». Οι «ερυθρόλευκοι» ήθελαν να βγάλουν την… υποχρέωση με τις λιγότερες δυνατές απώλειες και όταν είδαν τον Μπράιαντ Ντάνστον να αποχωρεί με διάστρεμμα, είναι λογικό να έριξαν ακόμα περισσότερο ρυθμούς, αφού η συνέχεια προμηνύεται… καυτή. Οι τούρκοι με επτά παίκτες κατάφεραν λόγω κινήτρου, πάθους και θέλησης να πάρουν τη νίκη, σε ένα παιχνίδι που δεν αξίζει υπερβολικής αγωνιστικής κριτικής.

Γράφει ο Νίκος Ζέρβας

Για την… οικονομία της διοργάνωσης, είναι θετικό που θα δούμε για δεκατέσσερα ακόμα παιχνίδια τον συγκινητικό Κάρλος Αρόγιο, αφού κατά τα άλλα η Γαλατάσαραϊ είναι ένα τεράστιο ερωτηματικό. Στην κατάσταση που βρίσκεται τώρα, (αγωνιστικά και οικονομικά) αποτελεί ίσως τον πιο βατό αντίπαλο στο Top 16 για τον Παναθηναϊκό, που απέφυγε την ταλαιπωρία του ταξιδιού στην μακρινή Κλάιπεντα της Λιθουανίας. Αν ο Αταμάν καταφέρει με τις προσθήκες που θα κάνει να δημιουργήσει κάτι καλύτερο, οι «πράσινοι» θα… καταριούνται τους «ερυθρόλευκους» για την… χαλαρότητά τους στο φινάλε της πρώτης φάσης.

Από την εικόνα της ομάδας του Γιάννη Σφαιρόπουλου στην Τουρκία, φρονώ πως «τροφή» για συζήτηση δίνουν μονάχα δύο στοιχεία. Το ένα θετικό και αφορά την εξαιρετική εμφάνιση και το ρεκόρ καριέρας που έκανε στην Ευρωλίγκα ο Λοτζέσκι, που δείχνει να βρίσκει ξανά τον εκπληκτικό ρυθμό που είχε πριν τον τραυματισμό του. Είναι εκ των ων ουκ άνευ να αναφερθεί πόσο ανεβάζει τον Ολυμπιακό ο Αμερικανός φόργουορντ, που επί προσθέτως έχει πλέον και «στήριγμα» στο «3» τον Ντάρντεν . Σε δέκα μέρες, οι «ερυθρόλευκοι» παίζουν στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό τα… ρέστα τους για να μείνουν στη διεκδίκηση της πρώτης θέσης στην κανονική περίοδο και χωρίς τον έτοιμο Λοτζέσκι, το έργο τους θα ήταν πολύ δύσκολο.

Δύσκολο, για να περάσουμε και στο αρνητικό, (όχι μόνο για το ντέρμπι, αλλά και γενικότερα για τα πρώτα παιχνίδια του Top 16) θα παραμείνει σε περίπτωση που ο Γιώργος Πρίντεζης δε καταφέρει να ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του στον αστράγαλο. Ακόμα και με τον διεθνή φόργουορντ παρόντα όμως, η αιφνίδια απουσία του Ντάνστον από το ματς με τη Γαλατάσαραϊ και η ανεπαρκής παρουσία του Καββαδά (δεν εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία), φρονώ πως δημιούργησε σκέψεις για το αν τελικά θα πρέπει ο Ολυμπιακός να κάνει μία προσθήκη ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Με δεδομένο πως τα παιχνίδια είναι πολλά και οι απαιτήσεις απέχουν παρασάγγας από αυτές της πρώτης φάσης, ίσως να δημιουργούσε μεγαλύτερη ασφάλεια και προοπτική μία μεταγραφή ψηλού, ιδιαίτερα αν αυτός διέθετε παιχνίδι με πλάτη και δημιουργία μέσα στη ρακέτα. Πολλοί υποστηρίζουν πως αυτό που λείπει είναι μία δεύτερη επιθετική και δημιουργική «απειλή» δίπλα στον Σπανούλη, αλλά οι φετινές εμφανίσεις του Σλούκα τους διαψεύδουν. Στη φροντ λάιν όμως, ακόμα και αν συνεχίσει τις υψηλές «πτήσεις» ο Πέτγουεϊ και επιστρέψει ο Πρίντεζης, φαίνεται πως υπάρχει… έλλειμμα.


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x