Επικαιρότητα

Τραγέλαφος: Βάζουν και ...πέργκολα στο «αντιεξουσιαστικό ΚΕΠ»

Το αυθαίρετο «ΚΕΠ» των Εξαρχείων… επεκτείνεται, ενώ οι καταληψίες του ξενοδοχείου City Plaza καταγγέλλουν την ιδιοκτήτριά του για «απληστία»…

Η ΕΛ.ΑΣ. καταστρώνει σχέδια για την απομάκρυνση του κοντέινερ, αλλά οι διαχειριστές του αναρχικού «ΚΕΠ» της πλατείας Εξαρχείων έκαναν επέκταση βάζοντας υποστυλώματα για την τοποθέτηση στεγάστρου προκειμένου να προστατεύονται από τον ήλιο τα βιβλία που θα εκθέτονται κάτω από αυτό, όπως και οι επισκέπτες του.

Την ίδια ώρα η προανακριτική έρευνα που ανέλαβαν στελέχη της Κρατικής Ασφάλειας ολοκληρώνεται τις επόμενες ημέρες μετά την συμπλήρωση έκθεσης αυτοψίας από υπευθύνους του δήμου και αναμένεται να διαβιβαστεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ο οποίος ενδεχομένως θα παραγγείλει την απομάκρυνσή του.

Σε χθεσινή του συνέντευξη στο ραδιοσταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM», ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, μιλώντας για το «αυθαίρετο», είπε χαρακτηριστικά: «… το κοντέινερ το περίφημο που έχει γίνει σήμα κατατεθέν και αυτοί που το έβαλαν γι αυτό το έβαλαν. Για να γίνει σήμα κατατεθέν και να υπάρξουν ρίξεις και μέσα από εκεί να ψαρέψουν αφελείς, λοιπόν για αυτό το κοντέινερ δεν είναι βέβαιο το πρώτο πρόβλημα της χώρας το πρώτο πρόβλημα ασφάλειας. Περιμένω να πάνε οι γερανοί αυτού που έχει την ευθύνη του χώρου, δηλαδή του Δήμου Αθηναίων και εμείς θα παρέχουμε την προστασία που χρειάζεται προκειμένου να αποσυρθεί αυτό το κοντέινερ. Δεν έχω καμία αντίρρηση να δώσουμε και την προστασία από πλευράς αστυνομίας που θα χρειαστεί».

Για το ξενοδοχείο υπό κατάληψη

Στο μεταξύ ένα άλλο παράδοξο ήρθε μέσω επιστολής διαχειριστών της κατάληψης στο ξενοδοχείο City Plaza, οι οποίοι ουσιαστικά… καταγγέλλουν την ιδιοκτήτρια Αλίκη Παπαχελά, ότι δεν «είναι θύμα των μνημονίων αλλά όμηρος της απληστίας της» και επίσης πως «επ’ ουδενί θα πλήτταμε την προσωπική ιδιοκτησία κάποιου, εφόσον του εξασφαλίζει το βιοπορισμό του. Το ζήτημα είναι ότι εσείς είστε πολύ πλούσια. Και ξέρετε, κατά τη γνώμη μας, ο πλούτος δεν είναι μια ουδέτερη ατομική ευτυχής συνθήκη, γιατί αποτελεί προϊόν μεγέθυνσης της φτώχειας πολύ περισσότερων».

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο κτίριο έχει καταληφθεί εδώ και έναν χρόνο, διαβιούν σε αυτό τουλάχιστον 400 πρόσφυγες και μετανάστες ανάμεσα στους οποίους 170 παιδιά, όπως επισημαίνουν οι διαχειριστές του, ωστόσο παρά την προσφυγή της ιδιοκτήτριας και την παραγγελία του Εισαγγελέα για την εκκένωσή του, δεν έχει υπάρξει αστυνομική πρωτοβουλία για την υλοποίησή της, όπως συμβαίνει και πολλές από τις περίπου 100 καταλήψεις κτιρίων στην Αθήνα. Μάλιστα γι αυτό τον λόγο η ιδιοκτήτρια έχει μηνύσει τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. για «παράβαση καθήκοντος».

Οι καταληψίες επιτίθενται στην ιδιοκτήτρια με απειλητικό και ειρωνικό ύφος, ενώ την μέμφονται επειδή είναι «πλούσια», όπως υποστηρίζουν, και εμφανίζονται συμμεριζόμενοι την «οδύνη (της) για τον ύψους 81.500 ευρώ λογαριασμό που σας χρεώνει η ΕΥΔΑΠ». Εξηγούν μάλιστα ότι όταν μπήκαν στο κτίριο στις 22 Απριλίου 2016, είχε έρθει συνεργείο της ΕΥΔΑΠ, και ζήτησαν κανονική σύνδεση, ωστόσο μετά την άρνηση της ιδιοκτήτριας δεν είχε γίνει εφικτή. Φθάνουν στο σημείο να την κατηγορούν ότι ο λογαριασμός υπολογίστηκε με «οικιακό τιμολόγιο», και όχι επαγγελματικό όπως έπρεπε, με αποτέλεσμα την… υπέρογκη χρέωση.

Υποστηρίζουν επίσης, πως παρότι η ιδιοκτήτρια δεν οφείλει να πληρώσει τον λογαριασμό, τον χρησιμοποιεί ως ένα «προπαγανδιστικό δώρο» επικοινωνιακά, ενώ πρέπει να τους χρωστά και… χάρη, καθώς ισχυρίζονται ότι «αν δεν υπήρχαμε εμείς, δεν θα μπορούσατε να νοικιάσετε το ξενοδοχείο σας γιατί όλος ο κινητός εξοπλισμός του έχει τελεσίδικα επιδικαστεί έναντι αποζημιώσεων στους πρώην εργαζόμενους του City Plaza, οπότε, ακόμα και αν μας βγάλουν τα ΜΑΤ, θα παρέμβει ο σύνδικος, τον οποίο παράνομα εμποδίζατε για πολλά χρόνια, για τη διεξαγωγή πλειστηριασμού του εξοπλισμού (στερώντας από τους εργαζόμενους τα χρήματα που δικαιούνται).

Σε άλλο μέρος της «ανοικτής επιστολής», οι καταληψίες επιχειρούν να εξηγήσουν τον… πλούτο της ιδιοκτήτριας, παραθέτοντας κάποιες πληροφορίες οικονομικού περιεχομένου και καταλήγουν στη φράση «ως εδώ και μη παρέκει…». Αναλύουν επίσης, τον τρόπο χρηματοδότησης του εγχειρήματός τους, με δωρεές, καμπάνιες και άλλες δράσεις.

Στον επίλογό τους την καλούν να επιλέξει «το δρόμο της ολιγαρκούς αφθονίας και της αξιοπρέπειας, παραχωρώντας τη συγκεκριμένη ιδιοκτησία σας για όσο διάστημα χρειάζονται φιλοξενία οι πρόσφυγες, όπως έκαναν και οι πρώην εργαζόμενοι του ξενοδοχείου με τον κινητό εξοπλισμό του. Με φιλικούς χαιρετισμούς και τη διαβεβαίωση ότι είμαστε πολύ κοντά σας (επίτρεψέ μας αυτή τη μικρή οικειότητα καθώς έχουν συνδεθεί οι τύχες μας), Χώρος Στέγασης Προσφύγων City Plaza. Αθήνα 25 Απριλίου 2017».

Πηγή: thetoc.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x