Επικαιρότητα

Τραγωδία σε πτηνοτροφείο

Τουλάχιστον 55 άνθρωποι απανθρακώθηκαν σε πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί της Δευτέρας στο πτηνοτροφείο όπου εργάζονταν στη βορειοανατολική Κίνα, όπως μεταδίδει το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων «Ξινχούα».

Στις φλόγες τυλίχθηκε το πρωί της Δευτέρας ένα πτηνοτροφείο στη βορειοανατολική Κίνα. Στις εγκαταστάσεις, οι οποίες καταστράφηκαν ολοσχερώς, παγιδεύτηκαν δεκάδες εργαζόμενοι, με συνέπεια τουλάχιστον 55 εξ αυτών να χάσουν τη ζωή τους.

Η φωτιά στην πόλη Ζιλίν της επαρχίας Μισάζι έγινε αντιληπτή τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας όταν και σημειώθηκαν απανωτές εκρήξεις στο ηλεκτρικό σύστημα του εργοστασίου.

Σύμφωνα με το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο «Ξινχούα», οι διασώστες που έφθασαν στο σημείο, αντίκρισαν σωρούς πτωμάτων στα υπόστεγα του πτηνοτροφείου, ενώ συνεχίζουν τις προσπάθειες ανεύρεσης επιζώντων.

Φωτογραφίες από τον τόπο της τραγωδίας οι οποίες δημοσιεύονται, ήδη, σε κινεζικές ιστοσελίδες, δείχνουν πυκνά σύννεφα καπνού να βγαίνουν από τα μεταλλικά υπόστεγα του εργοστασίου.

Ο ιδιοκτήτης του πτηνοτροφείου, Ζιλίν Μπαγιουανφένγκ, είναι από τους μεγαλύτερους επιχειρηματίες στον κλάδο εμπορίας πουλερικών, καθώς απασχολεί περίπου 1.200 άτομα.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x