Επικαιρότητα

Τραμπ: «Θα δούμε αν θα επιτεθούμε στη Βόρεια Κορέα»!

Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο στρατιωτικής δράσης όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο - Συγκάλεσε την ομάδα εθνικής ασφαλείας, για να συζητήσει τις επόμενες κινήσεις των ΗΠΑ

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να εξαπολύσει στρατιωτική επίθεση εναντίον της Βόρειας Κορέας, η οποία πραγματοποίησε σήμερα την έκτη πυρηνική της δοκιμή, ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ειδικότερα, ο Αμερικανός πρόεδρος αποχωρώντας από μια θρησκευτική εκδήλωση απάντησε με ένα αινιγματικό «θα δούμε» σε δημοσιογράφο που τον ρώτησε εάν οι ΗΠΑ πρόκειται να επιτεθούν στην Πιονγκγιάνγκ, μετά την νέα προκλητική δοκιμή.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τραμπ συγκάλεσε πριν λίγες ώρες την ομάδα εθνικής ασφαλείας προκειμένου να συζητήσει με τους συμβούλους του την πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας.

«Η ομάδα εθνικής ασφαλείας παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς το θέμα», ανέφερε σε μία δήλωση η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Σόντερς. «Ο πρόεδρος και η ομάδα του για την εθνική ασφάλεια θα έχουν μια συνάντηση για να συζητήσουν περαιτέρω αργότερα σήμερα. Θα ενημερώνουμε όταν απαιτείται.»

Νωρίτερα ο Τραμπ είχε γράψει στο Twitter: «Λέξεις και οι ενέργειες [της Βόρειας Κορέας] εξακολουθούν να είναι πολύ εχθρικές και πολύ επικίνδυνες για τις Ηνωμένες Πολιτείες» και είχε συμπληρώσει πως «Η Βόρεια Κορέα είναι ένα κράτος παρίας που έχει γίνει μεγάλη απειλή και πηγή αμηχανίας για την Κίνα, που προσπαθεί να βοηθήσει αλλά με λίγη επιτυχία».

Αύξηση της πίεσης συμφώνησαν Τραμπ-Αμπε

Ο ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε και ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ συμφώνησαν σήμερα ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να ενισχύσει την απάντησή της στη Βόρεια Κορέα αφού η Πιονγκγιάνγκ ανακοίνωσε πως προχώρησε στη δοκιμή μιας βόμβας υδρογόνου, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.

Οι δύο ηγέτες, στη δεύτερη τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν σήμερα και την τέταρτη από την Τρίτη που η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε έναν πύραυλο πάνω από την Ιαπωνία, σύμφώνησαν ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να ασκήσει ισχυρότερη πίεση απ' όση έχει χρησιμοποιηθεί μέχρι τώρα, μετέδωσε το Kyodo.

Το πρακτορείο δεν ανέφερε τις πηγές της πληροφορίας.

Αμερικανός αξιωματούχος: «Δεν αμφιβάλλουμε ότι η Πιονγκγιάνγκ πραγματοποίησε δοκιμή ενός προηγμένου πυρηνικού μηχανισμού»

Αξιωματούχος των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών δήλωσε σήμερα ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν λόγο να αμφιβάλλουν ότι η Βόρεια Κορέα πραγματοποίησε δοκιμή ενός προηγμένου πυρηνικού μηχανισμού.

«Δεν έχουμε τίποτε που να μας κάνει να αμφιβάλλουμε ότι αυτό ήταν μια δοκιμή ενός προηγμένου πυρηνικού μηχανισμού», δήλωσε ο αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομασθεί. Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε πως προχώρησε σήμερα στη δοκιμή μιας προηγμένης βόμβας υδρογόνου που μπορεί να προσαρμοσθεί σε πύραυλο μεγάλου βεληνεκούς.

Ο αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε ωστόσο πως θα χρειασθεί κάποιος χρόνος για να ολοκληρωθεί μια εμπεριστατωμένη ανάλυση του μεγέθους της έκρηξης και του τύπου του μηχανισμού που πυροδοτήθηκε.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x