Επικαιρότητα

Τρεις οι «μνηστήρες» για την θέση του Θεοχάρη

Ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης;

Σε τρία ονόματα έχουν καταλήξει από την κυβέρνηση για την θέση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων. Το πρώτο όνομα είναι αυτό της Κατερίνας Σαββαΐδου, που είναι Tax Senior Manager στην PricewaterhouseCoopers. Επίσης είναι δικηγόρος Αθηνών, λέκτορας στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και καθηγήτρια φορολογικού και δημοσιονομικού δικαίου στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης.

Ο έτερος υποψήφιος είναι ο προϊστάμενος του τμήματος εσόδων, της διεύθυνσης προϋπολογισμού γενικής κυβέρνησης, του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους κ. Στυλιανός Πέτσας. Ο κ. Πέτσας έχει εμπειρία στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα και καλή γνώση του μηχανισμού εσόδων. Επίσης έχει διατελέσει μεταξύ άλλων, οικονομικός σύμβουλος της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ, αλλά και εκπρόσωπος της χώρας σε ειδικές επιτροπές της Κομισιόν.

Τέλος, υποψήφιος για την θέση είναι και ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης, Παναγιώτης Κοκκόρης. Ο κ. Κοκκόρης έχει εργασθεί στον ιδιωτικό τομέα ως λογιστής - φοροτεχνικός και οικονομικός σύμβουλος επιχειρήσεων και μέλος του ΣΟΛ και στο δημόσιο τομέα ως εφοριακός-ελεγκτής επιχειρήσεων και επιθεωρητής του υπουργείου Οικονομικών.


Πηγή: Parapolitika.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x