Επικαιρότητα

Τρία χρόνια φυλακή για τον πρώην υπουργό του Ολάντ που έκρυβε λεφτά στην Ελβετία

Η υπόθεση Καουζάκ ήταν ίσως το μεγαλύτερο σκάνδαλο της προεδρίας Ολάντ με δεδομένο το προφίλ που είχε οικοδομήσει ως υπέρμαχος της φορολογικής δικαιοσύνης. Είχε αρχικά αρνηθεί όλες τις κατηγορίες.

Σε κάθειρξη τριών ετών καταδικάστηκε στη Γαλλία ο πρώην υπουργός Προϋπολογισμού Ζερόμ Καουζάκ, ο άνθρωπος που είχε διοριστεί από τον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ για να καταπολεμήσει την φοροδιαφυγή και την φοροαποφυγή αλλά τελικά ομολόγησε ότι ο ίδιος έκρυβε χρήματα στην Ελβετία.

Ο 64χρονος πρώην πλαστικός χειρούργος κρίθηκε ένοχος από δικαστήριο του Παρισιού για φορολογική απάτη και ξέπλυμα χρήματος.

Η υπόθεση Καουζάκ ήταν ίσως το μεγαλύτερο σκάνδαλο της προεδρίας Ολάντ με δεδομένο το προφίλ που είχε οικοδομήσει ως υπέρμαχος της φορολογικής δικαιοσύνης.

Ο πρώην υπουργός είχε αρχικά αρνηθεί στη Βουλή όλες τις καταγγελίες περί φοροδιαφυγής, όμως στη συνέχεια υποχρεώθηκε να παραδεχτεί ότι επί περίπου είκοσι χρόνια μετέφερε εκατομμύρια ευρώ σε κρυφό λογαριασμό στην Ελβετία.

Οι συνήγοροί του θα ασκήσουν έφεση σε βάρος της καταδίκης και συνεπώς στο μεσοδιάστημα ο κ. Καουζάκ θα παραμείνει ελεύθερος.

Ο πρώην υπουργός έμεινε καθισμένος στον πάγκο του δικαστηρίου για ώρα μετά την ανακοίνωση της πρωτόδικης καταδίκης του, μοιάζοντας έκπληκτος.

Μαζί με τον κ. Καουζάκ καταδικάστηκε και η πρώην σύζυγός του, Πατρίσια Μενάρτν, η οποία τιμωρήθηκε με δύο χρόνια φυλάκισης για φορολογικές απάτες.

Το πρώην ζεύγος έχει ήδη καταβάλει περισσότερα από δύο εκατομμύρια στο γαλλικό Δημόσιο ως αποζημίωση για διαφυγόντες φόρους.

Πηγή: Skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x