Ελλάδα

«Τρίποντος» και… απόλυτος Ολυμπιακός

Την τέταρτη νίκη του σε ισάριθμα παιχνίδια στην Α1 μπάσκετ πέτυχε ο Ολυμπιακός, που επικράτησε 94-61 του Κολοσσού στην Ρόδο με αξιοσημείωτη ευστοχία στα τρίποντα. Κορυφαίοι Λοτζέσκι και Σπανούλης.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης, συνάντησαν δυσκολίες από τον Κολοσσό που παρέμεινε ουραγός και χωρίς νίκη μόνο για τα επτά πρώτα λεπτά, καθώς ήταν αδιάφοροι στην άμυνα. Μόλις μπήκαν στον ρυθμό του αγώνα και σοβαρεύτηκαν δεν είχαν κανένα πρόβλημα να κάνουν… φύλλο και φτερό την άμυνα των γηπεδούχων. Αποδίδοντας εξαιρετικό μπάσκετ και με εκπληκτική ευστοχία στα σουτ τριών πόντων, ο Ολυμπιακός πρόσθεσε άλλη μία θεαματική νίκη στο ενεργητικό του.

Εκτός του Βελγοαμερικανού φόργουορντ και του Λαρισαίου γκαρντ που είχαν 15 και 14 πόντους αντίστοιχα, πολύ καλή απόδοση είχε για μία ακόμα φορά και ο Περπέρογλου (12π.), ενώ σημάδια ανάκαμψης έδειξε ο Έισι Λο (9π.). Για τους γηπεδούχους καλύτεροι ήταν οι Όσμπι και Σίμπσον.

Ο αγώνας:

Ο Κολοσσός μπήκε… φορτσάτος στο ματς και προηγήθηκε 8-2 στο 2ο λεπτό με καλάθια των Τσάμη και Σίμπσον. Με τον Λοτζέσκι να είναι «ζεστός» από μακρινή απόσταση, ο Ολυμπιακός μείωσε σε 12-11 στο 4΄, αλλά φαινόταν να έχει σοβαρό πρόβλημα στην άμυνα, αφού στα πρώτα πέντε λεπτά είχε δεχθεί 16 πόντους. Οι γηπεδούχοι έτρεχαν στον αιφνιδιασμό, προσέφεραν όμορφο θέαμα και προηγούνταν 20-15 στο 7΄, με τον Όσμπι να κάνει ο,τι θέλει την άμυνα των πρωταθλητών Ευρώπης. Ακολούθησε ένα επί μέρους 8-2 των τελευταίων, με αιχμές του δόρατος τους Λοτζέσκι (15π. με 6/6 σουτ στο 1ο δεκάλεπτο) και Σπανούλη (12π. με 5/5), που τους έδωσε για πρώτη φορά προβάδισμα 23-22, 1΄44΄΄πριν το τέλος της πρώτης περιόδου. Πλέον ο Ολυμπιακός είχε βρει ρυθμό, είχε εκπληκτικά ποσοστά σε δίποντα (90%) και τρίποντα (67%) και ολοκλήρωσε το δεκάλεπτο με διαφορά εννέα πόντων.

Εκτός από τον επιθετικό οίστρο ο οποίος συνεχίστηκε και στην αρχή του δευτέρου δεκαλέπτου (39-22 στο 12΄) με το σερί πλέον να φτάνει στο 21-0, ο Ολυμπιακός είχε «σφίξει» την άμυνά του και η ρακέτα του δεν ήταν πλέον… αφύλακτη διάβαση, κυρίως λόγω της παρουσίας του Μπέγκιτς. Οι γηπεδούχοι έμειναν έξι λεπτά χωρίς πόντο και πλέον οι «ερυθρόλευκοι» είχαν στήσει πάρτι στο «Βενετόκλειο». Έβγαζαν σουτ υπό καλές προϋποθέσεις (20/24 εντός πεδιάς) με δράση τον πολύ καλό Περπέρογλου και πρόσφεραν θέαμα με τον Πέτγουεϊ. Η διαφορά πλέον είχε φτάσει τους 23 πόντους (48-25 στο 15΄) με το επί μέρους σκορ από το 7ο λεπτό και έπειτα να είναι 30-3! Από εκεί και έπειτα ο Μπαρτζώκας έκανε αρκετές αλλαγές… συντήρησης, ο ρυθμός έπεσε και το ημίχρονο βρήκε τον Ολυμπιακό μπροστά με είκοσι (57-37).

Στην τρίτη περίοδο η κατάσταση δεν διαφοροποιήθηκε σημαντικά. Όσο και αν ο Κολοσσός προσπαθούσε, ο Ολυμπιακός έβρισκε λύσεις και αύξησε τη διαφορά στο +26 (69-43 στο 25΄). Στα αξιοσημείωτα, η πολύ καλή εμφάνιση του Έισι Λο, που αρκετό καιρό μετά τον τραυματισμό του έδειχνε να βρίσκει ρυθμό οργανωτικά και εκτελεστικά. Η άνοδος του Πρίντεζη που έδινε σκορ στους «ερυθρόλευκους», διατήρησε τη διαφορά σε υψηλά επίπεδα (+24), 77-53, δέκα λεπτά πριν το φινάλε του αγώνα.

Πλέον και οι δύο ομάδες προσπάθησαν να προσφέρουν όμορφές φάσεις, αλλά ο Ολυμπιακός συνέχισε να είναι σοβαρός στην άμυνα και να μαζεύει επιθετικά ριμπάουντ, με αποτέλεσμα να φτάσει τη διαφορά στο +31 (89-57, τέσσερα λεπτά πριν το τέλος). Το ματς είχε γίνει πλέον τυπική διαδικασία κα το τελικό 94-61, έγραψε απλώς την ιστορία του.

Τα δεκάλεπτα: 22-31, 37-57, 53-77, 61-94.

Κολοσσός Ρόδου (Φραγκιάς): Παπαντωνίου 2, Ραμ 2, Ματσαμάς, Γεωργαλής 7, Σμιθ 2, Στεφανίδης 5 (1), Σίμπσον 16, Τσάμης 8, Προύιτ, Όσμπι 19.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 12, Λο 9 (2τριπ, 4ασ), Ντάνστον 10, Σπανούλης 14 (1τριπ, 5ασ,2κλεψ), Περπέρολου 12 (4/5τριπ), Σλούκας 2, Σίμονς 6, Λοτζέσκι 15 (3/3τριπ), Μπέγκιτς 2, Πρίντεζης 7, Μάντζαρης 5 (1), Κατσίβελης.

Διαιτητές: Αφεντουλίδης, Μαγλογιάννης, Θεωνάς.

Νίκος Ζέρβας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x