Μαχητικά Αθλήματα

Τρίτη και «φαρμακερή»

Στην τρίτη του απόπειρα να στεφθεί πρωταθλητής, ο Robin Van Roosmalen τα κατάφερε, επικρατώντας του Davit Kiria στο Glory 18 το οποίο διεξήχθη στην Οκλαχόμα των ΗΠΑ.

Αυτή η ζώνη μοιάζει ακόμα να ‘χει την «κατάρα» του Giorgio Petrosian. Κι αυτό διότι από τότε που την έχασε ο Ιταλός, συνεχώς αλλάζει χέρια. Andy Ristie, Davit Kiria και από τα ξημερώματα ο Robin Van Roosmalen διαδοχικά την πέρασαν γύρω από τη μέση τους.

Ο Roosmalen χρειάστηκε να φτάσει για τρίτη φορά στην… πηγή για να πιει τελικά νερό στην Οκλαχόμα των ΗΠΑ όπου και διεξήχθη το 18ο event του Glory. Συμπτωματικά αυτή ήταν και η τρίτη φορά που μοιράστηκε το ρινγκ με τον Kiria, που εξελίχθηκε και στην πιο κοντινή τους μάχη.

Ένας αγώνας πέντε γύρων με διακυμάνσεις και εξαιρετικό ρυθμό, με τον Kiria να παίρνει τα πιο καθαρά σημεία, αλλά τον Roosmalen να απαντάει με εντυπωσιακούς συνδυασμούς. Στον γ’ γύρο έπεσε στο καναβάτσο, ωστόσο επανήλθε δριμύτερος -ειδικά στον τελευταίο γύρο- για να πείσει τους δύο από τους τρεις κριτές (48-46, 48-46, 47-47) να του δώσουν τη νίκη με πλειοψηφική απόφαση και την ίδια στιγμή τον τίτλο στα 70κ. της κορυφαίας kickboxing διοργάνωσης στον κόσμο.



Παναγιώτης Σγαρδέλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x