Επικαιρότητα

Τρύφων Αλεξιάδης: Κρατήστε όλες τις αποδείξεις

«Πιέζουμε όσο γίνεται περισσότερο στο θέμα των τραπεζικών προμηθειών» σημείωσε.

Να κρατούν όλες τις αποδείξεις κάλεσε τους φορολογούμενους ο υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης. «Δεν θα είναι απαραίτητη η συλλογή αποδείξεων από ηλεκτρονικές συναλλαγές για το χτίσιμο του αφορολόγητου, μετά τη δημοσίευση της σχετικής διάταξης», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο κ. Αλεξιάδης.

Για τα εισοδήματα του 2015 είναι απαραίτητη η συλλογή αποδείξεων, είπε ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, προτρέποντας τους φορολογούμενους να κρατούν τις αποδείξεις. «Σε σχέση με τις αποδείξεις του 2016, σε όσες περιπτώσεις έχουμε αφορολόγητο, οι φορολογούμενοι πρέπει να μαζέψουν αποδείξεις. Θα έρθει διάταξη για τα θέματα του αφορολόγητου, που θα συνδέει το αφορολόγητο με αποδείξεις, χωρίς να κρατά ο φορολογούμενος τις αποδείξεις, θα υπάρχει σύνδεση με την τράπεζα» είπε, ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι «αυτό θα ισχύσει μόλις έρθει η διάταξη, στην οποία θα ξεκαθαρίζεται και ποιες δαπάνες θα δικαιολογούνται».

Στο χτίσιμο του αφορολόγητου θα υπολογίζονται όλες οι δαπάνες μέσω πλαστικού τραπέζης είτε αυτές έγιναν με τη χρήση κάρτα είτε μέσω διαδικτύου, είπε και αναφερόμενος στο ύψος των αποδείξεων που θα πρέπει να συγκεντρωθούν για το αφορολόγητο, συνέστησε λίγη «υπομονή, μέχρι να έρθει η διάταξη», αρνούμενος να δώσει περαιτέρω στοιχεία.

«Πιέζουμε όσο γίνεται περισσότερο στο θέμα των τραπεζικών προμηθειών» σημείωσε, προσθέτοντας ότι σε βάθος χρόνου οι συναλλαγές με τις κάρτες θα γίνουν υποχρεωτικές για όλες τις επιχειρήσεις.

Πηγή: newsbeast.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x