Επικαιρότητα

Τσακαλώτος: Δεν θα έχει ρήτρα πως αν δεν πάρουμε το χρέος, δεν θα εφαρμόσουμε τα μέτρα

Στο πολυνομοσχέδιο με τα μέτρα και αντίμετρα δεν θα περιλαμβάνεται ρήτρα αίρεσης εφαρμογής στην περίπτωση που οι Ευρωπαίοι δεν τηρήσουν τις υποσχέσεις τους για το χρέος, σύμφωνα με τον υπ. Οικονομικών

Στο πολυνομοσχέδιο με τα μέτρα και αντίμετρα δεν θα περιλαμβάνεται ρήτρα αίρεσης εφαρμογής, στην περίπτωση που οι Ευρωπαίοι δεν τηρήσουν τις υποσχέσεις τους για το χρέος, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Ο κ.Τσακαλώτος μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες είπε ότι «δεν θα υπάρχει στο νομοσχέδιο με τα μέτρα-αντίμετρα ρήτρα αίρεσης, ότι δηλαδή αν δεν πάρουμε το χρέος, δεν θα εφαρμόσουμε τα μέτρα» ενώ διευκρίνισε ότι ισχύει ο αρχικός προγραμματισμός για την ψήφιση των μέτρων από το ελληνικό κοινοβούλιο, στις 18 Μαΐου.

Η αναφορά του Ευκλείδη Τσακαλώτου έρχεται σε αντίθεση με τα όσα είπε ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του από το υπουργείο Παιδείας απαντώντας στο αίτημα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να υπάρξει ρητή αναφορά στο πολυνομοσχέδιο για τη μη εφαρμογή των μέτρων αν δεν ρυθμιστεί το χρέος.

Ο κ. Τσίπρας είχε απαντήσει «η μπάλα δεν είναι πλέον στο δικό μας γήπεδο. Δεν είναι σχήμα λόγου αυτό που εχω δηλώσει. Κλείνουμε μια αξιολόγηση για πρώτη φορά που παίρνουμε χρήματα για να εφαρμόσουμε μέτρα υπό τον όρο οτι θα έχουμε τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Τα μέτρα τα απαίτησε το ΔΝΤ. Εάν δεν έχουμε συμφωνία για το χρέος σημαίνει ότι το ΔΝΤ δε θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα.»

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x