Πόλο

Τσαλκάνης: «Ξεκάθαρος στόχος η πρόκριση»!

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη η κλήρωση για το Euro Cup, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στους αντιπάλους της Βουλιαγμένης, ενώ έγινε γνωστό ότι οι "μπέμπηδες" θα φιλοξενήσουν όμιλο.

Ο αρχηγός της Βουλιαγμένης, Κώστας Τσαλκάνης, σχολίασε την κλήρωση στο WaterPoloLive, τονίζοντας ότι είναι ο μόνος όμιλος, στον οποίο έπεσαν δύο αποκλεισμένες ομάδες από το Τσάμπιονς Λιγκ, δεδομένο που δυσχεραίνει την υπόθεση «πρόκριση», όμως ξεκαθάρισε ότι ο ΝΟΒ έχει θέσει ως στόχο την είσοδο του στην οκτάδα της διοργάνωσης.

Αναλυτικά, τα όσα είπε ο τερματοφύλακας της Εθνικής ανδρών:

«Στον όμιλο βρίσκονται έξι ομάδες, όμως ουσιαστικά οι τέσσερις θα διεκδικήσουν την πρόκριση, εξαιρώντας την ολλανδική (Ουτρέχτη) και τη γερμανική (Έσλινγκεν). Η Σίντεζ Καζάν, η Ακουακιάρα, η Γιάντραν Χέρτσεγκ Νόβι και η Βουλιαγμένη θα παλέψουν για τα δύο εισιτήρια. Είναι δύσκολη κλήρωση. Ως Βουλιαγμένη και ως νέο-νεανικό σύνολο, μόνο κέρδη μπορούμε να αποκομίσουμε. Έχουμε ξεκάθαρο στόχο την πρόκριση στην οκτάδα!

Το αρνητικό είναι ότι θα έρθουν στην Αθήνα δυο ομάδες, οι οποίες έχουν ήδη παίξει δύο προκριματικούς γύρους στο Τσάμπιονς Λιγκ (Σίντεζ, Γιάντραν). Η Ακουακιάρα έχει ήδη ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της στο ιταλικό πρωτάθλημα και οι η Σίντεζ Καζάν είναι η ραχοκοκαλιά της εθνικής Ρωσίας. Από την άλλη, η Γιάντραν στηρίζεται στον Μπόρις Ζλόκοβιτς και οι υπόλοιποι είναι νεαροί, ένα σύνολο που μοιάζει με τη Βουλιαγμένη. Τους Ιταλούς τους αντιμετωπίσαμε πέρυσι, αλλά έχει κάποιες αλλαγές στο ρόστερ και θα παλέψει για την είσοδο της στους οκτώ. Θα παλέψουμε όλα τα παιχνίδια και σε περίπτωση που περάσουμε, οι αντίπαλοι στα προημιτελικά θα είναι πιο βατοί».

Για το γεγονός ότι ο ΝΟΒ ζήτησε να φιλοξενήσει όμιλο:

«Θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντικό το Γιούρο Καπ, προκειμένου να πάρει εμπειρία η ομάδα και όσο πιο πολλά, τέτοιου επιπέδου, παιχνίδια δίνουμε, τόσο θα βελτιωνόμαστε. Είναι ευκαιρία για τα νέα παιδιά της ομάδας να τεστάρουν τις δυνάμεις τους σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Οι αντίπαλοι στο Γιούρο Καπ είναι στα μέτρα μας και για αυτό δηλώσαμε συμμετοχή στη συγκεκριμένη διοργάνωση και όχι στο Τσάμπιονς Λιγκ. Θέλουμε να πορευτούμε όσο πιο πολύ γίνεται στο θεσμό. Είναι πρόκληση και δίνω ίσες πιθανότητες στις τέσσερις ομάδες που προανέφερα, για τα δύο εισιτήρια».

Για το αν θεωρεί ότι υπάρχει μια πανίσχυρη ομάδα ανάμεσα στις 21 της διοργάνωσης:

«Δεν υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί στο Γιούρο Καπ. Σε περίπτωση που προκριθούμε στους οκτώ, θεωρώ ότι μπορούμε να «χτυπήσουμε» κάθε αντίπαλο».

Για το τουρνουά του ΣΕΔΥ που μεσολαβεί έως τις 31 Οκτωβρίου:

«Απομένουν λίγες ημέρες, έως τα ευρωπαϊκά παιχνίδια και το τουρνουά του ΣΕΔΥ θα μας ωφελήσει στο να βρούμε αγωνιστικό ρυθμό. Μας λείπει ο ρυθμός, προετοιμαζόμαστε μέσω των προπονήσεων και το ΣΕΔΥ θα βοηθήσει να καλύψουμε, εν μέρει, το γεγονός ότι οι αντίπαλοι μας έχουν παιχνίδια και εμείς ούτε ένα. Βέβαια, οι επίσημες και δη οι ευρωπαϊκές αναμετρήσεις διαθέτουν τελείως διαφορετικό χαρακτήρα, από οποιονδήποτε αγώνα προετοιμασίας».

Πηγή: Waterpololive.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x