Επικαιρότητα

Τσίπρας: Δεν μπορούμε να κόψουμε το ΕΚΑΣ και να ανεβάσουμε δέκα μονάδες τη φορολογία στο ρεύμα

«Καταθέσαμε ρεαλιστική πρόταση» είπε ο πρωθυπουργός και μίλησε για εποικοδομητική διάθεση από την πλευρά της Κομισιόν.

«Η πρόταση που έχει καταθέσει η ελληνική πλευρά παραμένει η μόνη ρεαλιστική και εποικοδομητική πρόταση στο τραπέζι» δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, λίγο μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και το δείπνο που ακολούθησε, στο οποίο κατά πληροφορίες ήταν παρόντες ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ και ο επικεφαλής του EuroWorking Group, Τόμας Βίζερ.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε «εποικοδομητική» τη συζήτηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ανέφερε ότι στη συζήτηση των δύο ανδρών προστέθηκε αργότερα το επιτελείο του κ. Γιούνκερ και στη συνέχεια και ο πρόεδρος του Eurogroup, Γέρουν Ντάισελμπλουμ.

«Υπάρχει διάθεση να καταλήξουμε πολύ σύντομα σε ρεαλιστική λύση, οι συζητήσεις θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες, υπήρξε από την πλευρά της Κομισιόν εποικοδομητική διάθεση. Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν» δήλωσε ο πρωθυπουργός.

«Υπήρξαν προτάσεις με τις οποίες συμφωνούμε και άλλες που δεν μπορούν να γίνουν δεκτές -π.χ. η κατάργηση του ΕΚΑΣ ή η αύξηση του ΦΠΑ στη ΔΕΗ» επισήμανε και τόνισε ότι «από την πλευρά της Κομισιόν υπήρξε εποικοδομητική διάθεση να φτάσουμε σε ένα κοινό τόπο».

«Οι προτάσεις που ούτως ή άλλως η ελληνική κυβέρνηση έχει καταθέσει αποτελούν τον μέχρι τώρα κοινό τόπο και οι συζητήσεις θα συνεχιστούν και νομίζω ότι το θετικό της σημερινής ημέρας είναι η απόδειξη από την πλευρά της Κομισιόν τουλάχιστον ότι υπάρχει διάθεση, προκειμένου πολύ σύντομα να καταλήξουμε σε μία ρεαλιστική συμφωνία» συμπλήρωσε.

Πηγή: Protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x